Şimdi Ara

Araba Aldıktan Sonra Millet Beni Taksi Şoförü Zannediyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
25.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendim teklif etmedikçe acil durumlar dışında götürmem kimseyi (şu anda arabam yok zaten) ilginçtir hiç öyle isteyen de olmadı.
    Genel tavır olarak bize hayır demez nasılsa imajı çizmişsin insanlara muhtemelen
  • İnsanlarda problem yok, senin arkadaş çevren problemli.
  • Okula beraber gidiyorsak kusura bakmasın verir mazot parasini olay verecegi 50 60 lirada degil yeri gelir bi yemek ismarlarsin 30 40tl zaten ama ortak bisey yapiyosan saygidan bolusursun kusura bakmasin kimsenin usagi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köylü kurnazı çok. Samimi insanlar hariç en ufak art niyeti olanlarla m6habbeti uzatmamak arayı açmak gerekiyor.

• bu tarz durumlar çevreni seçmende aslında avantaj
  • Eşşeğin yoksa eniştende mi yok demişler işte benim o hesap

Ailenin en küçüğü eşimle benim 4 abisi 2 ablası var

Eşya taşınacak arabanla gel hem eşya taşırsın
    Evdesin sabahları çocukları topla sen okula bırak
    Havalimanından şunlar alıacak
    Otogardan şunlar alınacak
    Gezmeye şu akrabalar götürülecek
    Şu eşyaları şunlara götür
    Arabam bozuldu gel beni al
    Sarhoşum gel beni al

Artık aradıklarında açmıyorum eşim de öyle duymadık diyoruz, çocuklar oyun oynuyordu filan geçiştiriyorum ama sürekli işe yaramıyor.

Bir de şuraya gel şunları git gezdir benzini ni ben koyarım cebine demeleri beni ÖLDÜRÜYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karqasa -- 6 Şubat 2020; 1:16:57 >
  • Anlatılanları görüyorum da iyi ki diyorum B sınıfı araç almışım

Bir yere götür, yada emanet araç istendiğinde:
    Bahaneler hazır.
    - İşim var şuan başka zaman yapalım olur mu? O zaman hiç gelmez.
    - B sınıfı araç taşımaz eziyet olur bana ve araca, bence siz kamyonet tutun.
    - Valla az önce arkadaşa söz verdim onunla buluşucam. X kisisi evdeydi o yardımcı olur ( en bayıldığım topu taca atma eylemi)
    - Yarin aracı servise goturucem, diski tornalatmaya kaç gündür servis randevusunu için araci yatiriyorum. (Tabi ki öyle birşey yok)
    - Akü sıkıntılı, marş aldırmak için takviye gerekiyor bir araç yardımıyla takviye yapabilirsek ikimizinde işi görülür.(Araç bulasiya zaten işini halletmiş olur)
    - Trafik sigortasını ödemedim, ilk çevirmede ceza yeriz yanarız (Şehir dışı için isteyenlere genelde uyguladığım bahane)
    - Ama en sevdiğim bahane şudur, fren hidroliği seviyesi az uyarısı veriyor servise götürülmesi lazım. Şuan çok işim var, aracı hazır almışken onada baktirirmisin ( genelde korkulur ve bahane bulunur araç istenmez.)

Kusura bakmayın ama devir değişti, aracın başına bir şey geldiğinde keşke demek var, dememek var %50 ihtimal ikisi. O yüzden keşke bu zamana kadar demedim de, demem de inşallah :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 6 Şubat 2020; 1:38:8 >

• Birine bir iyilik yaptıktan sonra sanki onu yapmak senin görevinmiş gibi davranan tipler...

En sevmediğim.

• araç sahiplerinin hemen hemen hikayeleri aynı bir tanesi daha uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Çok önemli anlar veya zamanlar haricinde hayır çekin geçin. Kimse size sigorta,bakım,yakıt,vergi döneminde var mı paran diye sormuyor. Elinde aracı olmayıp toplu parası olan da kredinin faizleri düşsün diye gelip al şu parayı da demiyor. Çok zor değil ayıp olacak diye çekinmeyin, asıl ayıp olan milleti keriz yerine koymaya çalışıp sonra da trip atan tiplerdir. Uzak durun cebinizi ve kendi sağlığınızı düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren1s

araç sahiplerinin hemen hemen hikayeleri aynı bir tanesi daha uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Çok önemli anlar veya zamanlar haricinde hayır çekin geçin. Kimse size sigorta,bakım,yakıt,vergi döneminde var mı paran diye sormuyor. Elinde aracı olmayıp toplu parası olan da kredinin faizleri düşsün diye gelip al şu parayı da demiyor. Çok zor değil ayıp olacak diye çekinmeyin, asıl ayıp olan milleti keriz yerine koymaya çalışıp sonra da trip atan tiplerdir. Uzak durun cebinizi ve kendi sağlığınızı düşünün.
    Bravo hocam. Aynen katılıyorum...
  • Bu tamamen senle karşıdaki kişinin arasındaki samimiyete bağlı bir şey. benim öyle arkadaşım var ki gerçekten ihtiyacı olmasa istemez gece 3 te arayıp araba lazım dese giderim ama öylesi de var ki normalde yüzüme bakmaz ama işi düştü mü canım cicim bu adamı yolumun üstü dahi olsa almam... Arkadaş bi şekilde halledilir de 1. derece akraba ve eşinin ailesi falan olunca çok geçerli bir neden olmadıkça hayır diyemiyorsun...
  • muayenesi yok diyelim
  • Öğrenciyken aile arabasıylaydım kesin doğru bazen yardım olsun diye hiçbir karım olmamasına rağmen atayım diyorum borçlu kalıyorum
  • kullandıgımız ürünlerin insanlara faydası olması gerekir. o zaman amacına ulaşmış olur. doğru olan budur.

lakin zırt pırt oluncada insan daralıyor. haklısın
  • Öğrenciyken hayır diyememenin sıkıntısını çok çektim. Hatta üniversite bitip de işsiz kaldığım dönemlerde de cebimdeki son parayı kaç kere yakıta harcadım.

İnsanlara hayır demek gerekiyor. Hayır cevabını alıp da trip atan zaten sizinle çıkar ilişkilerindedir.

Bu demek değil ki herşeye hayır denilsin. Müsaitseniz, karşı taraf da gerçekten zor durumdaysa yardımcı olunmalıdır
  • para iste bencede o zaman gelmezler. Sonuçta benzin ve bakımı cebinden verecek değilsin
  • anne , baba , eş , kardeş dışında herkese yok de ben öyle yapıyorum
  • Ben bu yaşıma kadar herkese karşılık gözetmeksizin çok iyilik yaptım ancak çok dara düştüğüm durumlarda bile ailem dışında kimseden bir kez olsun araba, ora vs maddi yardım istemedim, isteyemedim. Maddi olarak çok sıkıntılı dönemler yaşayan arkadaşıma ailesinin yapmadığı yardımı ben yaptım, yemedim yedirdim, bir yere gidilecek oldu götürdüm, alamadı aldım; helali hoş olsun karşılık gözetmedim. Ancak kazık attılar elimde eşyalar sokak ortasında kaldım, sadece birkaç parça eşyayı evine koyup en kısa zamanda alırım dedim, kusura bakma dedi. Ben de hayatımdan sildim. Bu böyle hocam, iyilik yap denize at demişler. Sen gardını indirdikçe sana gelirler ama senin bir işin olsa yapmazlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlık haricinde ki işlere hayır dedim hep. "gel gezelim, şurada mangal yapalım, şurada alkol alalım, şurada eğlenelim" diyenlere de canım istemiyorsa hayır dedim. "gel yahu ben ödeyeceğim herşeyi" diyenlere de canım istemiyorsa hayır dedim. Canın sıkılıyorsa HAYIR de. bu kadar basit.

Akraba konusunda 1 akrabam hariç kimse benden araç istememiştir. O isteyende gerçekten ihtiyacı olduğu için istedi. Yumurta çiftliği var ve fiorino aracı var. arızalanmış aracı ve benim aracımla dağıttı yumurtaları. Gün sonunda gazı fulleyip verdi.

Birkaç tanıdığımda rica ettiler aracı kendileri kullanmak için. 1 kişi hariç diğerlerini reddettim. Herkese araç verilmez.
  • İyi ki çok çevrem yok. Birkaç kişi varken onlar da aynısını diyordu. Açık açık diyordum gelemem. Banane milletin gideceği yerden. Gitsin otobüsle araba su mu yakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.