Şimdi Ara

ARABA ALIRKEN BOYA TERCIHI NE OLMALIDIR(METALIKMI? OPAKMI?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ıkıncı el veya sıfır arac alırken, metalık boyaya sahıp bır aracın değeri, normal opak boyalara göre daha fazla oluyor.görünüş ve albenı açısından, metalık boyanın daha ustun olduğu tartısılmaz.ama istenmeyen sonuçlar doğrultusunda yasanan; çizik ve ya surtme olaylarını tamır etmek için yapılan rutus boyalarda metalık rengı tutturmak, opak boyalara gore daha zor oluyor.

sımdı sıze sorum, ozellıkle ıkıncı el araç alınırken metalık boyalımı, yoksa opak boyalımı araç alınmalıdır.
    (ekleme: tabiki ıkıncı el araç alınırken ilk tercıh boya olmaz, onemlı olan aracın temızlığıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brawa -- 29 Kasım 2007; 21:55:17 >

• Yaw yeri geriyor sıfır alırken bile rengi istediğiniz gibi seçemiyorsunuz.
    İkince ilde bir boya seçmeye kalkarsanız işinizi iyice zorlaşır.

Opak bakım ve onarım maliyetleri açısında çok daha avantajlıdır.
    Bunun dışında zaten opakla metalik arasında görsellik dışında bir fark yok denebilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: racai

Yaw yeri geriyor sıfır alırken bile rengi istediğiniz gibi seçemiyorsunuz.
    İkince ilde bir boya seçmeye kalkarsanız işinizi iyice zorlaşır.

Opak bakım ve onarım maliyetleri açısında çok daha avantajlıdır.
    Bunun dışında zaten opakla metalik arasında görsellik dışında bir fark yok denebilir...

Metalik ve opak arasındaki fark yok cümlesi hariç dediklerinize kısmen katılıyorum ancak bana göre araç bir zevk ise ve bu zevk görsellikle doğru orantılı ise tercih kesinlikle metalik renk olmalı.
  • estetik açısından metalik tercih ederim
  • @racai
    Yaw yeri geriyor sıfır alırken bile rengi istediğiniz gibi seçemiyorsunuz.
    İkince ilde bir boya seçmeye kalkarsanız işinizi iyice zorlaşır
    .

sayın @racai
    oncelıkle yorumun için tesekkur edıyorum

yukarıdakı cumlenızde anlatmak ıstedınızı anlıyorum.fakat, sonuçta seçim hakkı kullanıcının yanı hangisi
    daha iyi ıse onu tercıh etmek daha mantıklı olur.ikinci elde boya tercıhı olmaz dıye bır kavram olacağınıda dusunmuyorum.bu sebeple sızlerın goruslerını almak ıstedım.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brawa -- 29 Kasım 2007; 21:08:24 >
  • Sevdiğin rengi seç, gerisini boş ver . Otomobil tüketim malzemesidir tasarruf aracı değildir değer yitirmesin diye beğenmediğin bir renge, beğenmediğin bir araca binilmez hayattan zevk almak da önemli. Hem de çok önemli . Giden zamanı bir daha geri getiremezsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Sevdiğin rengi seç, gerisini boş ver . Otomobil tüketim malzemesidir tasarruf aracı değildir değer yitirmesin diye beğenmediğin bir renge, beğenmediğin bir araca binilmez hayattan zevk almak da önemli. Hem de çok önemli . Giden zamanı bir daha geri getiremezsin.

çok haklısınız valla psıkolog gıbı konusuyosunuz çok hosuma gıttı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Sevdiğin rengi seç, gerisini boş ver . Otomobil tüketim malzemesidir tasarruf aracı değildir değer yitirmesin diye beğenmediğin bir renge, beğenmediğin bir araca binilmez hayattan zevk almak da önemli. Hem de çok önemli . Giden zamanı bir daha geri getiremezsin.

daha ne denirki
  • Bir boyacı olarak metalik diyorum

Metalik boya hatayı belli eder.Gevur gibi parlar
    Sonra akrilik.
    Sonra sentetik.
    Sonra selülozik.

Not : Sedefli boyayı katmıyorum
    2. Not: Opak boya diye birşey yok.
  • Evet bence de çok güzel konuşmuş...

Siyah renk hemen tozlanır, çizikleri çok belli eder. Bakımı zordur, ikinci elde sorun yaşayabilirsin....

gibi cümlelere hiç aldırmadan gidip siyah bi araç aldım... Şimdi bakmaya doyamıyorum...

İleride değiştircek olsan gene siyah alırım gibi geliyo...

İnsan sevdiği şeyi almalı... 500 lira karlı olsun diye gözünüze güzel görünmeyen bişey almayın bence de...
  • Syah renk en çok parlayan renklerden biri olmasına rağmen çok hata belli eder.
    Tozu-çamuru çok gösterir. Temiz tutmak gerekir.Güneş ışınlarını emer.Kliman yoksa küresel ısınırsın
    Beyaz renk hatayı en az belli eden renktir.Kirli kirli gönül rahatlığıyla binebilirsiniz aracınıza.Güneş ışınlarını yansıtır.Kliman yoksa pencere kesebilir belki!.

Misal beyaz çaça şahin en soğuk arabadır.

Not:Şahinler arasında tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLiM_50 -- 30 Kasım 2007; 0:59:09 >
  • Almışken metalik al
  • metalik renk
  • Siyah çok hata belli eder, beyaz hiç etmez...

Ama bana göre;
    siyahın en kirli en pis en hatalı hali beyazın en temiz halinden daha güzeldir... :)

(Ama böyle süt beyaz bi beyaz var, mercedes seat ve civic'e çok yakışıyo)
    Ama siyah daha çok yakışıyo... :)
  • Metalik renk derim bende. Benim aracıma bir kaç kere çiziklerden dolayı lokal boya yapıldı rütüş için yani bir sorun yaşamadım bildiğin usta varsa sende yaşamazsın.
  • Bazı renkler o kadar iyi gidiyor ki metalik renk unutulabiliyor. Mesela beyaz bir Audi Q7 gördüm. Bir renk bu kadar mı yakışır dedim.

Aracınızı uzun süre kullanacaksanız metalik renk alabilirsiniz ancak kısa süre sonra satma ihtimaliniz varsa istenmeyen durumların izleri fiyatı düşürebilir.
  • Metalik boya tercihim olacaktır...
  • Metalik
  • metalik tercih et opak olarak çok fazla renk çeşidi olmuyor ztn ya beyaz ya kırmızı bide koyu bi renk var lacivert yanılmıyorsam
    beyazın çok yakıştığı arabalar var ama ben beyaz araba gördüğümde aklıma gelen ilk şey şirket arabası oluyor okdr para veriyorsun sonuçta 500-700fazla ver metalik vede araca yakışan senin zevklerine uyan bi renk tercih et
    ya sürtersem ya vururlarsayı düşünerek araba alınmazz arabanın ve hayatın keyfini sürmeye bakk
  • metalik renk hem gözede hitapda eder sıfır almışken metalik olması lazım bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.