Şimdi Ara

Araba D de gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, ben amerikadayım burada işçilik çok pahalı. Elimde 2008 chevrolet cobalt var. Dün yolda giderken durdum kalkarken bi anda araba gitmedi gaz verdiğim halde. Kenara çektim. Araba R de geri geri gidiyor. D dr sanki boştaymış gibi hareket etmiyor. Yokuş yukarı araba geri geri gidiyor. I ve L de hareket etmiyor sanki Park da gibi. Dün şanzıman yağından dediler. Bugün ekledim hiç bir değişiklik yok. Acaba sorun nedir. Çok masraf çıkar mı bana. Burada kontrol etmeleri bile en az 100 dolar daha tamiri geçtim. Yardımcı olursanız beğenirim.
    Araba D de gitmiyor
    Araba D de gitmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Yelp ya da Google Maps’ten yorumları iyi bir mechanic bulup oraya götürün, belki en azından arıza tespit ücreti almazlar. Bunun haricinde, Autozone gibi yerlerde arabanıza ücretsiz OBD reader bağlayıp aracın hata kodlarını görebilirsiniz. Sigortanızın tow truck faydası varsa, ya da AAA üyeliğiniz varsa arabayı ücretsiz çektirebilirsiniz servise. Ancak, büyük ihtimal sizin tek başınıza halledebileceğiniz bir şey değildir.

Google’da şöyle bir arama yaparak Cobalt’a özel forumlarda insanların ne tartıştıklarına bakabilirsiniz:

"chevrolet cobalt not moving in D site:www.yourcobalt.com"
  • 100 dolar neki dostum 100 birim değilmi sonuçta orda bedava yani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba Tr de var mı acaba burdan o şanzımanı bilen çıkar mı?En iyi ihtimalle Aveo Cruze ile aynıysa fikir yürütülebilir. Vites kolunun fotoğrafı sayesinde sorunu tespit edebileceğimizi sanmıyorum. D de gitmiyorsa panelde bir arıza lambasının yanması en azından lcd de bişey yazması veya D konumunun hızlı-yavaş yanıp sönmesi lazım. Hiçbiri yoksa mecbur dökeceksin parayı, sorun şanzıman-tork konvertör/debriaj baskısı/şaft-diferansiyel arasında herhangi bir yerde olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz burdan ne yardım bekliyorsun sorun mekanik mekanik olarak söküp tamir edebilecekmisiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Yelp ya da Google Maps’ten yorumları iyi bir mechanic bulup oraya götürün, belki en azından arıza tespit ücreti almazlar. Bunun haricinde, Autozone gibi yerlerde arabanıza ücretsiz OBD reader bağlayıp aracın hata kodlarını görebilirsiniz. Sigortanızın tow truck faydası varsa, ya da AAA üyeliğiniz varsa arabayı ücretsiz çektirebilirsiniz servise. Ancak, büyük ihtimal sizin tek başınıza halledebileceğiniz bir şey değildir.

Google’da şöyle bir arama yaparak Cobalt’a özel forumlarda insanların ne tartıştıklarına bakabilirsiniz:

"chevrolet cobalt not moving in D site:www.yourcobalt.com"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 5 Nisan 2020; 19:39:19 >
  • Bir obd okuyucu al arabaya tak ve hata kodunu paylaş.

• www.cargurus.com
    Chevrolet Cobalt Questions - 2008 Cobalt automatic transmission. It will not go forward when it is... - CarGurus
    https://www.cargurus.com/Cars/Discussion-t31908_ds578274

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

100 dolar neki dostum 100 birim değilmi sonuçta orda bedava yani
    olmaz klasik türk 6 ile çarpar 600 tl die düşünür.

Ama maaş almaya gelince 2000 dolara burun kıvırılar 2000 tl olarak düşünürler
  • Nereye gidiyorsun kardesim ölmekmi istiyorsun amerikada virüs nedeniyle yüz binlerce kisi ölecek deniyor sen nereye gitmeye calisiyorsun araban senden akilliymis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 5 Nisan 2020; 20:35:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Bi konu paylaştım hepsi boş boş yorum yapıyor. En güzel siz cevap vermişsiniz teşekkürler bilgi için

• quote:

Orijinalden alıntı: panaanka

Bi konu paylaştım hepsi boş boş yorum yapıyor. En güzel siz cevap vermişsiniz teşekkürler bilgi için
    Welcome to TURKEY

• panaanka P kullanıcısına yanıt
    Adama yorum begendiremiyoruz.

Istersen Google'i nasil kullanacagini da yazalim

• D dışında 1 veya L'yi denediniz mi? Kablo problemine de benziyor. Veya fren pedalı, kontak arasındaki 'interlock' takılmış da olabilir. Kobalt'ı bilmiyorum ama Chevrolet'lerin kontakları çok gevşekti eskiden, boşluk varsa biraz ileri geri kurcalayın.

Ağır bir sorun olsa (konvertör gibi) R'de de gitmez. N>D balatası, hidrolik veya solenodilerinde sorun olaibilir ama böyle basit iç hatalar veren bir şanzıman değil. 4T45E olması lazım, THM serisi üzerinde geliştirilmiş sağlam bir ünite normalde, kolay kolay basit hatalar vermez. Şansımandan çıkan sensörlerin soketlerini de kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    https://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/11/05/making-more-than-minimum-wage-but-less-than-10-10-an-hour/

Amerikalilarin %30 u saat basi 10.10 dolardan daha aza calisiyor. Bundan daha gelir vergisi dusulecek. Net gelir bazli dusunuldugunde %40-%50 sinin cok rahat 10 dolar ve altinda net gelir kazandigi soylenebilir saat basi.

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2014/11/05/making-more-than-minimum-wage-but-less-than-10-10-an-hour/

Amerikalilarin %30 u saat basi 10.10 dolardan daha aza calisiyor. Bundan daha gelir vergisi dusulecek. Net gelir bazli dusunuldugunde %40-%50 sinin cok rahat 10 dolar ve altinda net gelir kazandigi soylenebilir saat basi.

Alıntıları Göster
    Medyana bakarsak tam ortadaki insan saatlik $15 kazanıyormuş. Bu miktarda kazancı olan birisi sene sonunda $12k standard deduction ile toplam %5 civarı vergi öder, yani saatlik geliri $14 civarına gelir. Yani ülkenin en az %50si + 1 kişi saatlik $14 USD’den fazla kazanıyor. Bu verilere göre 10 saat değil de yaklaşık 7 saat demek lazım :)

https://www.statista.com/statistics/185335/median-hourly-earnings-of-wage-and-salary-workers/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 5 Nisan 2020; 23:48:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Medyana bakarsak tam ortadaki insan saatlik $15 kazanıyormuş. Bu miktarda kazancı olan birisi sene sonunda $12k standard deduction ile toplam %5 civarı vergi öder, yani saatlik geliri $14 civarına gelir. Yani ülkenin en az %50si + 1 kişi saatlik $14 USD’den fazla kazanıyor. Bu verilere göre 10 saat değil de yaklaşık 7 saat demek lazım :)

https://www.statista.com/statistics/185335/median-hourly-earnings-of-wage-and-salary-workers/

Alıntıları Göster
    Kabul ettim :)

• besttrr kullanıcısına yanıt
    7 saat - 10 saat cok mu farklı? Degil tabii. Ancak, mean ve median degerlerine bakarak en azından ABD’deki gelir eşitsizliğine bir pencereden daha şahit olmuş olduk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.