Bildirim
Araba ile Çanakkale Assos gidiş hakkında
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Geçtiğimiz Cumartesi döndüm o yoldan yollar temiz bir şey yok.. Çanakkale'ye yaklaştıkça yol çalışmaları var gerek Gelibolu( trafiği Gelibolu içine vermişler oradan gidiyorsun problem yok) Edirne Keşanı geçtikten sonra Çanakkale'ye inen bir yokuş var orayı geçtikten sonra yol tek şeride düşüyor ama kısa bir mesafe o kadar.
Eğer ki o yolu kullandıysanız öncesinde gerisini bilirsiniz zaten..
Tahmin süre olarak ise Ben Anadolu Yakasından sağa sola uğraya uğraya gittim geldim ama 100 km ile aşağı yukarı 6-7 saati bulur Assos. -
ist-çanakkale arası 3 sa civarında. bende 4 gibi çkıp 8de orda olurum. Haftafa pazartesi gidecem. -
quote:
Orijinalden alıntı: droll
Geçtiğimiz Cumartesi döndüm o yoldan yollar temiz bir şey yok.. Çanakkale'ye yaklaştıkça yol çalışmaları var gerek Gelibolu( trafiği Gelibolu içine vermişler oradan gidiyorsun problem yok) Edirne Keşanı geçtikten sonra Çanakkale'ye inen bir yokuş var orayı geçtikten sonra yol tek şeride düşüyor ama kısa bir mesafe o kadar.
Tahmin süre olarak ise Ben Anadolu Yakasından sağa sola uğraya uğraya gittim geldim ama 100 km ile aşağı yukarı 6-7 saati bulur Assos.
Tesekkur ederim dostum. ben sabaha karşı ve beylikduzunden yola çıkıcam. bu yuzden pekte sıkıntı olmadan yolculugu tamamlarım umarım. ilk defa gidicem canakkale assos arası biraz sıkıntılymıs galiba ama yavas yavas giderim zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: faruk2050
ist-çanakkale arası 3 sa civarında. bende 4 gibi çkıp 8de orda olurum. Haftafa pazartesi gidecem.
Sagol kardes.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sputnikk
quote:
Orijinalden alıntı: droll
Tahmin süre olarak ise Ben Anadolu Yakasından sağa sola uğraya uğraya gittim geldim ama 100 km ile aşağı yukarı 6-7 saati bulur Assos.
Tesekkur ederim dostum. ben sabaha karşı ve beylikduzunden yola çıkıcam. bu yuzden pekte sıkıntı olmadan yolculugu tamamlarım umarım. ilk defa gidicem canakkale assos arası biraz sıkıntılymıs galiba ama yavas yavas giderim zaten.
Evet Çanakkale -Assos arası biraz sıkıntılıymış dediğin gibi o tarafa ben gitmedim ama giden arkadaşlarımın söylediğince yol tek gidiş tek geliş şeklinde olduğu yerler varmış hız baya bir düşüyormuş gibi.
-
selam arkadaşlar, haftasonu assosa gidip geldim.
Yola cuma gece saat 03.00 te çıktım bu nedenle yollardaki çalışmalardan dolayı zaman zaman tek şeride düşen yerlerde bile problem yaşamadım. Aynı şekilde assos tan dönerkende pazar sabah 10:00 da yola çıktım herkes oraya giderken ben dönüyordum o yüzden dönüştede hiç sorun yaşamadım
Yollara gelince, beylikdüzünden E5 üzerinden Tekirdağ, Malkara, Keşan ve Geliboluya geçtim. Buraya kadar yollar çok güzel. bazı bölgelerde yol çalışmaları nedeniyle kısa mesafeli tek gidiş tek geliş oluyor.
Geliboluda çok az bir yolu yine çalışmadan dolayı şehiriçine verip sonra yine ana yola veriyor. Deniz kenarındaki yola gelene kadarda genelde duble yol. Biyerden sonra eceabata kadar tek gidiş tek geliş oluyor ama yine çok güzeldi yol. 100-110 arası kullandım sürat yapmadım 4 saatte eceabata vardım.
Eceabattan Çanakkaleye Feribotla karşıya geçiş 29 TL yarım saatte bir var. Sürekli git gel yapıyor.
Çanakkaleden hemen ayvacık tabelasına göre yola koyulduk. Ezineye kadar kısmen duble yol kısmen tek gidiş tek geliş Ezineden sonra ayvacık ve assosa kadar yolun büyük kısmı tek gidiş tek geliş. ama buralardada çalışmalar sürüyor. sanırım yakın zamanda izmire kadar tamamı duble olacak. yollar yinede güzel. Çok kötü değil.
Çanakkaleden assosa 1.5 saatte vardım. Assostan sonrada kadırga koyuna geçtim. yalnız kadırga koyundan assos limana araçla inmeyi hiç tavsiye etmem ben pişman oldum bildiğin taşlı köy yolu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sputnikk -- 2 Temmuz 2012; 22:17:02 >
-
Assos Otelleri
Assos Edremit Körfezi ve Midilli Adası karşısında bir volkanın eteğinde andezit kayalıkları üzerindedir.Antik Çağın önemli yerleşim merkezlerinden biridir.Bunun sebebi ise Yunan Mitolojisine konu olmuş yerlerin ve eşsiz doğal güzelliklerinin olmasıdır.Aynı zamanda da tarihi muhteşem şekilde yansıtan bir şehirdir.Assos Athena Tapınağı,Assos Antik Kenti,Hüdavendigar Camii,Behramkale Köprüsü ,Kadırga Koyu tarihi muhteşem şekilde yansıttığının birer kanıtıdır.
Asosyıllara meydan okuyan tiyatrosu,masmavi denizi,Kaz Dağlarından gelen muhteşem oksijenli havası ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir kenttir.Bu sebeple de turistik bir kent haline gelmiş ve gün geçtikçe de turizmini geliştirmektedir.
Assos da kültürel ve tarihi bir gezi yapmak istersenizBehramkale Köyüne gidebilirsiniz.Behramkale Köyünün en belirgin özellikleri arnavut kaldırımları,tarihi taş evleri ve sıcak güler yüzlü insanların olmasıdır.Köy halkı tarafından satılan kekik,zeytinyağı, lavanta ve yine köylü teyzeler tarafından örülen patiklerden sizler de satın alabilirsiniz.Köy merkezinde yöresel ve muhteşem lezzetteki yemeklerden tadabilirsiniz.
Assos gezinize Behramkale Köyünden sonra günümüzde sular altında olan Assos Antik Limanını ziyaret ederek devam edebilirsiniz. Behramkale Köyünden denize doğru dik inen araçların geçebileceği dar,taş parkeli yolu takip ederek Assos Antik Limanına ulaşabilirsiniz.Antik Limana eğer güneş batmadan giderseniz çakıl taşlı denizin keyfini çıkartabilirsiniz.Aynı zamanda da bir masadan yer ayırtıp daha önce tatmadığınız lezzetlerin tadına varabilirsiniz.
Assos da gezilecek yerler arasında Kadırga Koyu da vardır.Kadırga Koyunda eşsiz denizin keyfini çıkartabilirsiniz.Mavi bayraklı,temiz denizine rahatlıkla girebilir,tertemiz kumu olan plajında muhteşem güneşin tadını çıkarabilirsiniz.Kadırga Koyundaki oteller,birkaç katlı, bahçeleri geniş, düz ayak bir alandadır.Bu yüzden çocuklu ailelerin bölgede ilk tercih ettikleri yer buradaki otellerdir.
Assos un yakın çevresini de gezmek isteyenler Yeşilyurt Köyünü ve Sokakağzını tercih edebilirler.Yeşilyurt Köyünün en belirgin özellikleri yüzyıllık taş yapıların hala kullanılması, yöresel tarhanası ve eriştesidir.Yöresel olarak yapılan bu tarhana ve eriştelerden sizler de satın alabilirsiniz.Sokakağzının özellikleri arasında birkaç küçük otelinin olması , salaş restorantların bulunmasıdır.Sokakağzı Köyüne Assos dan girmek isteyenler araçlarıyla 15-20 dakika da ulaşabilirler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X