Şimdi Ara

Araba Kredisi Kapatma Cezası Yasalmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
11.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben vakıfbanktan taşıt değil de ihtiyaç kredisi çekmiştim. 36 aylık kredinin 12 ayını ödedikten sonra kalan kısmı topluca ödedim ve yaklaşık 450-500 tl civarı para cebimde kaldı. bu erken ödeme komisyonu yasal değil bununla ilgili bir iki sene önce bir vatandaş dava açmış ve kazanmıştı. emsal mahkeme kararlarını da bulabilirsiniz nette.
  • bir bankada bireysel krediler uzmanıyım

hiç bir dayanagı olamayan sadece şubenin faiz dışı gelirini atırmak için istenen bi para

kesinlikle ödemeyin ..eger mecbur kalırsanız kaymakamlıklardaki thh başvurabilirsiniz paranızın iadesi için
  • Garanti Bankasından taşıt kredisi almıştım ,erken kapatmıştık ama herhangibir ceza işlemi uygulanmadı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

yok öyle bir şey.. İtiraz edin daha önce defalarca başka bankalardan araba kredisi aldık ve zamanı gelmeden kapattık. Hiç bir şekilde para kesemezler.

+1
    aynen öyle, para falan kesemez. ya zaten faiz tutarından kurtulmak için parayı erkenden yatırıyorsunuz, bunun cezası mı olur ??
  • bankanın yaptığı şark kurnazlığı.
    zaten bankalar asıl karı ilk ödemelerde alıyor.
    aylık taksit x 1000tl olsun.ilk taksitlerdeki faiz/ana para oranı:80/20 düzeyindedir.
    yani ilk aylar ödediğiniz taksitin 800faiz/200ana para şeklindedirki siz 1.yıl sonunda krediyi kapattığınızda sizden ortalama olarak 25-27 aylık taksitlerin faizinide almış durumda oluyorlar.
    birde bunun üstüne erken kapama cezası istemek ahlaksızlıktan başkası değildir.
  • hai demişler ya elinden gelse bunların önunden bile geçmeyeceksin
  • Sözleşmede böyle bir madde olsa dahi haksız şarta girer.
  • yok öyle bişey hocam biz 11.000 tl küsür kredi vardı erken kapattık ceza falan ödemedik.
  • yok artık diyorum, o söyledikleri %2 lik komisyon sadece mortgage konut kredilerinin erken kapatılması ya da yeniden yapılandırılması durumunda var. Diğer oto ya da tüketici kredilerinde yok.
    Düpedüz kendisi uydurmuş bedava komisyonu...
    Kesinlikle ödemeyin, bir arkadaşın da söylediği gibi BDDK ya şikayet edin, inanılmaz etkisi oluyor.
  • %2 ceza olayı sadece morgage konut kredilerinde var diğer kredilerde erken ödeme cezası yok. yeni kanunla 20.000 ve üzerindeki borçlar kapatıldığında ceza uygulamasının yolu açılmış ama bilginiz olsun.
  • Burada bir iki uzman var galiba. Hemen konuya Hijack atayım:

Şirketçe fabrikamızda yapacağımız düzenlemeler için bir bankadan kredi talep ettik. İki daire ipotek verdik ve yüklüce bir limit açtırdık. Kredi kullanırken bunu fabrikada düzenleme yapmak amaçlı kullandığımızı, bu süre boyunca fabrikamızın üretim yapmayacağını bildirdik. İlk yıl her şey güzeldi. Ancak kredi limit yenilemesi ardından yılsonu ciromuzun düşük olması bahane edilip kredi limitimiz mevcut borcumuzun altına çekildi. Bu da banka ile ilişkimizin donmasına sebep oldu. Çünkü borcumuzu takır takır ödüyoruz; ama yeni kredi alamıyoruz. ÜStüne üstlük iki daireyi ipotek vermişiz. Mevcut durumda başka bankalar benzer kredi limitlerini ipoteksiz veriyorlar bize. Biz de böyle güvenilmez bir banka ile çalışmak istemiyoruz. Krediyi kapatmak istedik. Yıllık takribi 3.6'ya denk gelen bir kapatma komisyonu istediler.

Ticari kredilerde bu legal midir? Azalttırmanın bir yolu var mıdır? Bazı sitelerde üst limit yıllık %4 deniyor. Doğru mudur?

• yasal soygunculuk bu itiraz edin
  • Konu hortlamış, bende unutmuşum sonucu yazmayı.

Krediyi kapatırken herhangi bir ek ücret istemediler. Sadece 75 lira emniyetten ipoteği kaldırma/tahdidi kaldırma gibi bir şey için ek ücret ödedim.
  • Kredi çekerken 40-50 sayfalık sözleşme metnine tek tek imza attırıyorlar. Banka yaş tahtaya basmaz boşuna kendinizi yormayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlayacak ama belki birinin işine yarar.
    4077 sy TKHK md.10: Tüketici, kredi verene borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gibi aynı zamanda vadesi gelmemiş bir ya da birden çok taksit ödemesinde de bulunabilir. Her iki durumda da kredi veren, ödenen miktara göre gerekli faiz ve komisyon indirimini yapmakla yükümlüdür. Bakanlık ödenen miktara göre gerekli faiz ve komisyon indiriminin ne oranda yapılacağının usul ve esaslarını belirler.
  • 4077 sayılı yasanın 6.maddesi, halen yürürlükte bulunan 6502 sayılı kanunun 5. maddesi ve Tüketici Sözleşmesinde Haksız Şartlar Hakkında Yönetmelik hükümleri, ödeme planı, bu maddeye dair oluşan yerleşik Yargıtay içtihatlarına göre;
    Faiz oranının sabit olarak belirlendiği tüketici kredilerinde ödemelerin vadesinden önce yapılması durumunda erken ödeme halinde 4077 sayılı yasanın 10/B madedisi ile, halen yürürlükte bulunan 6502 sayılı kanunun 27. gereğince gerekli faiz indirimi yapılacağı gibi, sabit faizli konut kredileri açısından 4077 sayılı yasanın yürürlükte bulunduğu dönem için banka %2'yi geçmemek üzere erken ödeme ücreti talep edebilir. 6502 sayılı yasanın yürürlük döneminde ise bu oran 37/2. maddeye göre 36 ayı aşmayan krediler için %1, kalanlar için ise % 2'yi geçemeyecektir.
  • Merhabalar.

Benimde 27000 anapara olmak üzere 36 ay taksitle 980 TL aylık ödeme ile toplamda 35200 TL kredim mevcut. Henüz 6 ayı ödedim. 30 ayım daha duruyor.

Arabayı borçlarımdan dolayı satmayı düşünüyorum.

Bu durumda söyle bir hesap mı doğru olur? Aylık 750 TL si ana para 230 TL faiz olacak şekilde ödeme yapıyorum.

Şimdi ben borcu kapatırken kalan 30 taksit için anapara olan 750 lira üzerinden 750x30= 22500 TL mi ödeyeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowmexo -- 2 Temmuz 2016; 5:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.