Şimdi Ara

Araba kullanırken gözlük takmazsam ne olur ? [Son noktayı koydum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyeti gözlüklü veya lensli kullanmak zorundayım . Eğer takmazsam cezası ne olur ? Polis nerede gözlüklerin diyebilir mi ?

Gözlerim çok bozuk değil doktor kıllık olsun diye gözlüklü yazdı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarr -- 2 Aralık 2010; 15:16:18 >

• Normal olarak birşey olacağını sanmam. Polis kalkıp lens yada gözlük kontrolü yapmaz herhalde. Ama herhangi bir nedenden dolayı can kaybının yaşandığı kazada gözlük takmadığın ortaya çıkarsa başın derde girebilir. Polise en kötü ihtimalle ameliyat oldum ehliyette düzelttirmedim dersin. Ama işin içine yaralanma ve ölüm girerse sonuçları değişebilir.
  • evet nerde gözlüklerin diyebilir. ayrıca gözlüksüz araba kullanırken çevirmeye girersen ehliyetsiz muamelesi görür ceza yersin. zaten ehliyette yazan protezle ehliyetli sayılıyorsun araba kullanmaya. yani ehliyetin olmuyor o protezi veya cihazı kullanmıyorsan.
  • Benimkisi de gözlüklü yazıyordu ve karıştığım küçük kazada polis, aracımı bağlamaya kalkmıştı...
  • bende gozluklu yazmiyor ama gozluk takiyorum artik :)
  • Tabiki cezası var yazmak isterse yazar suç böyle sürmen şöyle düşün gözü olmayan birine ehliyet vermek gibi bişey.. Bence her zaman torpidoda bi gözlük bulundur polis çevirme yaptıgında takarsın hemen yada git emniyete değiştir ehliteyini o gözlük lens protez yazısını kaldırt.
  • ya bende de gözlüklü yazıyor ancak güneş oldugunda numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum polis bu sırada cevirme yapsa sıkıtı olur mu ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @BèRuTTì 'nin dediği gibi torpidoya göstermelik bir gözlük koy. Çevirmelerde ehliyet ruhsat verirken o ara takarsın. Camı falan olmasada olur çerçeve olsun yeter
    quote:

Orijinalden alıntı: yasin548

ya bende de gözlüklü yazıyor ancak güneş oldugunda numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum polis bu sırada cevirme yapsa sıkıtı olur mu ??

Durumu izah ettikten sonra sorun olacağını sanmam böyle bir durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dorhug

Ehliyeti gözlüklü veya lensli kullanmak zorundayım . Eğer takmazsam cezası ne olur ? Polis nerede gözlüklerin diyebilir mi ?

Gözlerim çok bozuk değil doktor kıllık olsun diye gözlüklü yazdı .

Ehliyeti gözlükle kullanırsan sorun olur ama arabayı nasıl kullanırsan kullan
  • Gerçekten gözünde sorun olmadigini düşünüyosan takma Hiç bişi olmaz.. Benimde ehliyetimde doktorun şerefsizligine gözlüklü veya lens yaziyo torpidoda bi tane dinlendirici duruyo.... En son 3 sene önce koydum bi kez bile takmadim... Polis durdurursa tedavi oldum dersin..

Ama dedigim gibi gözünde problem varda takmak istemiyosan git adam akilli tedavini ol ondan sonra tak veya takma... İnsanlari tehlikeye atma..

Hiç ummadigin bi günde hiç ummadigin bi bela açilir başina ömrünü adam öldürme suçundan içerde geçirirsin.. Hayatin boyunca birilerinin vebalini üstünde taşirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 2 Aralık 2010; 2:00:48 >
  • Zor bişey değil ki.Gözlüğü yada lensi arabadan eksik etme yeterli.baktın polis çevirmesi tak gözlükleri iş bittikten sonra devam edersin yoluna..
  • Bu sabah ehliyeti aldım , ehliyeti aldıktan 2-3 saat sonra polis çevirdi hiçbir şey demedi
  • Belki başka polis diyebilir çokta güvenme
  • Arkadaşlar bendede maalesef gözlüklü yazıyor.Gözü bozuk olmayıpta göz doktorunun kıllığına gelenlerdenim bende nedense Bugüne kadar 5-6 çevirmeye girdim hiçbir problem olmadı ama allah korusun ciddi bir kaza yaparız orada gözlüksüz hiçyoktan suçlu konumuna düşmemek için tabiki torpidoya gözlük şart diyeceksiniz ama acaba bunu sildirme olanağımız var mı?
  • Bende bu soruya cevap bulmak için polis tarafından çevrilmeyi bekliyordum fakar her defasında beni fasülyeden sayıp es geçtiler
  • İşte ben bunu bildiğim için muayeneye lensle gitmiştim ve ehliyete gözlük yazılmamıştı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: !nF3Rno

Arkadaşlar bendede maalesef gözlüklü yazıyor.Gözü bozuk olmayıpta göz doktorunun kıllığına gelenlerdenim bende nedense Bugüne kadar 5-6 çevirmeye girdim hiçbir problem olmadı ama allah korusun ciddi bir kaza yaparız orada gözlüksüz hiçyoktan suçlu konumuna düşmemek için tabiki torpidoya gözlük şart diyeceksiniz ama acaba bunu sildirme olanağımız var mı?

Ben ilk aldigim zamanlarda biraz inceledim araştirdim, Malesef sildirme gibi bir şansin yokmuş.. Ancak Ehliyetim kayboldu diyceksin belki yeni doktor raporu ayarlarsan '' Gözler Sorunsuz '' gibisinden belki yeni ehliyette orayi boş birakirlar.. Ama şunu da soylim bi kaç kez çevrildim polis sormadi bile gözlügünüz nerde diye.

Ama daha önceki mesajimda da dedigim, olurda ağir bi kazaya karişirsiniz Tüm olayi üstünüze YIKABILIRLER Gözlüksüz araç kullanmaktan..

• O gözlük değilde, normal güneş gözlüğü bulundurucam bizim arabada, bazen güneş öyle açıyla geliyor ki yol sittinsene görünmüyor. Diyiceksin, tepedeki o şeyi indir güneş gelmez, birader kafam zaten tavana deyicek 1,92 boy ozaman hiç birşey göremiyorum :) Güneş gözlüğü şart bana arabada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

quote:

Orijinalden alıntı: !nF3Rno

Arkadaşlar bendede maalesef gözlüklü yazıyor.Gözü bozuk olmayıpta göz doktorunun kıllığına gelenlerdenim bende nedense Bugüne kadar 5-6 çevirmeye girdim hiçbir problem olmadı ama allah korusun ciddi bir kaza yaparız orada gözlüksüz hiçyoktan suçlu konumuna düşmemek için tabiki torpidoya gözlük şart diyeceksiniz ama acaba bunu sildirme olanağımız var mı?

Ben ilk aldigim zamanlarda biraz inceledim araştirdim, Malesef sildirme gibi bir şansin yokmuş.. Ancak Ehliyetim kayboldu diyceksin belki yeni doktor raporu ayarlarsan '' Gözler Sorunsuz '' gibisinden belki yeni ehliyette orayi boş birakirlar.. Ama şunu da soylim bi kaç kez çevrildim polis sormadi bile gözlügünüz nerde diye.

Ama daha önceki mesajimda da dedigim, olurda ağir bi kazaya karişirsiniz Tüm olayi üstünüze YIKABILIRLER Gözlüksüz araç kullanmaktan..

Emniyete gidip bir detaylı bilgi alıcam bununla ilgili. Şu ehliyette zaten anlamadığım birşey yahu sen adama 18-20 yaşında ehliyet veriyosun sonra nebi kontrol ediyorsun,nebi muayeneye sokuyorsun.Adam sonradan diyelim tek gözünü kaybetti ehliyetli canavar olarak aramızda dolaşıyor.Hayır çok zorda birşey değil arabalardan nasıl muayene istiyorsan bizdende isticeksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.