Şimdi Ara

Araba(m) nerede belli değil -Yardım- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Iyide alan adam nasil cesaret etmis. Piyasadan kac bin adagiya araci almis. Buralar onemli. Burnuma pek hos olmayan kokular geliyor. Umarim gercekten durustce bu soruyu merak ediyorsunuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mur4tkilic M kullanıcısına yanıt
    Benim de rahmetli babamın üzerine kayıtlı bir araç vardı.Bu konu üzerine master yaptım diyebilirim.Aracı sakın olaki çalıntı bildiriminde bulunma.Avukattan öğrendiğim kadarıyla, yanlış beyan verdiğinde kullanan kişi uyanık biriyse manevi tazminat davası açabiliyor.Savcılığa boşuna karşı taraf aracı üzerine almıyor diye şikayette bulunmayın takipsizlikle sonuçlanıyor.Çok zor ve içinden çıkılması zor bir konu.İki yol var.Birincisi ve kanuni olanı Kendinizi bir tanıdığınıza borçlu gösterip,avukat yoluyla yakalamalı haciz koydurabilirsiniz.biraz masraflıdır ama ilk yakalandığı trafik kontrolünde aracı bağlarlar.Aracın yerini bilseniz plakalarını veya ruhsatını alın diycem ama ilk yol daha mantıklı.Dua edin kullanan kişi başınıza bir açmasın.Çünkü tüm yasal yükümlülük sizin üzerinizde.Aracın borcuna gelince,dayınız başınıza böyle bir iş açmış mademki sonucuna katlanması ve bu parayı size ödemesi gerekir. Ben yaklaşık 8,10 tane el değiştiren aracımızdan yaklaşık 7 senelik bir uğraş sonucu kurtuldum. Size kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur4tkilic

Çalıntı olarak bildirmeyi düşündüm ancak şuan aracı kullanan kişinin bu olaylardan haberi yoktur. Kişiyi zan altında bırakmak istemiyorum hukuki açıdan başı ağrımasın adamın çünkü çalmadı para ile satın aldı ne borçtan haberi vardır nede bu olanlardan araca el koymak istiyorum yani bir şekilde araç bana gelsin otoparka koyayım kim borcunu ve satışını çözerse alsın gitsin istiyorum.

Kişiyi zan altında bırakmak istemiyorsun iyi niyetinden ama birini ezerler, cignerler veya bi olaya karışırlar aman!
    Sen git ihbarını yap başın ağrımasın.
  • son satın alan adamı çok düşünüyorsanız benim üzerime olan aracı satmış diye dayını ihbar et :) hırsız o olsun.
    bu ülke teröristlerin cirit attığı,sınırların yol geçen hanına döndüğü bir ülke.bir facia olsa hayatın kayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espv -- 29 Mayıs 2014; 1:16:48 >
  • Çalıntı ihbarı yap sonra şafak baskını yeme evinde

• Dayıya sağlam bir sopa gerek..Böyle karışık işlerinde maşa diye neden sizi kullanıyor??
  • Biri bana izah etsin Allah aşkına bu durumu?

Nasıl bir saçmalıktır bu araç satılıyor, ruhsat hala eski sahibi üstüne falan filan ne saçma işlerdir bunlar..

Millet nasıl giriyor bu işlere anlamış değilim..
  • Hay öyle dayıya
  • merak ettiğim bi konu daha var eğer aracın devrini alabildiyseniz öncesinde bir borcu yok demektir , sonrasında ruhsat zaten sizin üzerinize geçiyor yani siz arabayı teminat gösterip borç almadıysanız bu borç nereden geliyor ? 3200 tl lik trafik cezası yemediklerini düşündüm
  • Borç ne borcu onu anlamadım. Çok afedersin ama bu zincirde sen hariç son sahibi de dahil ya hepsi mal, çakal... Yahu insan parasını verip aldığı aracı üzerine almaz mı, hadi birincisi almadı ikincisi nasıl almaz, bu ne vurdumduymazlık. Hele dayının yaptığı ne aymazlıktır yahu
  • WaRToX kullanıcısına yanıt
    Bizim milletimiz ucuz bulduğu şey mezar olsa içine girer..Sonra da dolandırıldık diye konu açarlar. Yok Western Union a havale ettim acaba öpüldüm mü? vs tadında..Tamamen ilkel menfaat içgüdüsü ile bu işlere giriyorlar,sonra Andersen den masallar olduğunu anladıkları anda iş iş geçmiş oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Bizim milletimiz ucuz bulduğu şey mezar olsa içine girer..Sonra da dolandırıldık diye konu açarlar. Yok Western Union a havale ettim acaba öpüldüm mü? vs tadında..Tamamen ilkel menfaat içgüdüsü ile bu işlere giriyorlar,sonra Andersen den masallar olduğunu anladıkları anda iş iş geçmiş oluyor..

Çok haklısın güzel kardeşim...

Malesef milletimiz dediğiniz gibi iyi bir malı kimsenin ucuza satmayacağını anlayabilmiş değil..

Empati yapıp kendilerini satıcının yerine koysalar halbuki, anlarlar neden ucuza satıldığını :)
  • Olay ne oldu ? Merak ettim sabah sabah
  • Arkadaş biraz pasif kalıyor korkmayın hocam gidip en mantıklısı bir avukata danışın o mantıklı bir yol gösterir size.
  • Bende merak ettim sabah sabah dun aklimdan gecti konu noldu acaba diye.

• 2009yılında çok yakın bir arkadaşıma aracı sattım, başka bir ilde çalıştığı için ve aracı kendi üstüne almak istemediği için satış vekaletnamesi verdim, gittiği yerde aracı annesinin üzerine devretti. Fakat yolda giderken radara girmiş, kendi haberi de yok. Ceza 2013 yılında geldi 800tl olmuş, kendi ödedi tabi. Bu başınıza gelebilecek en basit olay. Dikkatli olun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.