Şimdi Ara

Araba Neyle Yıkanmalı ? (Fırça, Sünger, Makina?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İlk kez sıfır araç aldım. Yarın teslim alacağım siyah renk. Ancak az önce instragramda bir video gördüm. Benzinliklerin birinde oto yıkama yerinde bir adam aracını fırçayla köpürtüyordu diğeri ise süngerle. Bir kısım süngerle köpürtene aracına değer veriyor demiş bazıları da süngerin yüzeyi büyük o daha çok çizer demiş. Ben eski aracımı otomatik dönen yıkama makinalarında yıkıyordum ancak onun kılcal çizikler yaptığını biliyorum.

O halde aracı neyle yıkamak doğru?

Makinalar çiziyor deniyor,

Fırçayla yıkayana da çiziyor denmiş,

Süngerle yıkayana da çiziyor denmiş.

Araç çizik yapılmadan nasıl temizlenmeli? Neyle köpürtülmeli?

• En temizi köpük ve basınçlı su.

Fırça vurduğun zaman boyalarda mikro çizikler oluşur. Basınçlı suyu çok basınçlı yapmazsan zaten sıkıntı kalmaz çok basınçlı olması iyi değil. Bahçe hortumunun verdiği basınç yeterlidir biraz daha fazlası olabilir ama oto yıkamacılarda olan basınçlı suyu çok önermem. Anca kurumuş kuş pisliğini çıkarmakta kullanabilirsin fakat çok basınç belirttiğim üzere boyada mikro çiziklere neden olur.

(Araçta oluşabilecek herhangi bir hasardan sorumlu değilim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 19 Kasım 2024; 17:41:27 >
  •  

• İşin içinden çıkamadım. Herkes başka bir şey söylüyor. Basınçlı su kullanmayın demişlerdi :D

• işini iyi yapan bir yerde saydam kaplatabilirsiniz aracı. müsait yer varsa bosch aquatak makinalar var 3-5bin tl. köpük püskürtme ucu falan da var. alın kullanın. yüksek basınca lastik jant harici gerek yok. yol yaparken de çizilecek araç o kadar takmaya gerek yok sakınan göze çöp batar.

bazı oto yıkamalar o kadar yüksek basınçla yıkıyor ki aracın kaputuna veya spoilera takılı plastik parçaların söküldüğü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skymarc -- 20 Kasım 2024; 2:7:11 >
  • Öncelikle hayırlı olsun.
    Sakınan göze çöp batar hocam. Fırça da mikro ,süngerde nano çizik boyutu oluyormuş falan diye kasma.
    Allah korusun bir kazaya karışırsın, en basitinden yolda giderken sürttürürsün yani illa birşey olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Yaşadığım yerde böyle self-servis araç yıkama istasyonları var.

Önce suyla arabanın kirini akıtıp, daha sonra köpüklüyorum. Köpük kirleri çözerken, jantları fırçalıyorum. Daha sonra da duruluyorum. Mikrofiber havlu ile de kuruluyorum sonra. Küçük araba olduğu için toplamda 15-20 dakikada bitiyor benim işim.

Tazyikli suyu çok yakından tutmadığınız sürece bir sorun olmaz. Yalnızca araba sıcakken yıkamamaya özen gösterin, istasyona ulaştıktan sonra park edip motorun ve frenlerin soğumasını bekleyin.

Son olarak da, eğer çiziklere önem veriyorsanız, herhangi bir firça ile aracı temizlemeyin. Kirliyken, tozluyken silmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 20 Kasım 2024; 12:20:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır aracın boyasında olabilecek en kılcal mikro çizikleri bile hesaba katıp fırça- sünger ikilemi arasında boğulup, kafayı buna takacağına, sıfır araç alırken, devlete cirlop gibi bir ikinci el araba kıymetindeki haracı, şey pardon ötv yi veren bir insanın kafasını böyne ufak tefek boya cila işlerine takmaması gerek diye düşünüyorum. O kadar paraı bir çırpı da hiç de acımadan ödeyen birinin, ufak tefek boya gibi işlerle kafasını meşgul etmesi hem şaşırttı hemi de "bu nassı bir kafadır böyne" dedirtti...

• TEHET kullanıcısına yanıt

TEHET ifşa..

• carpex oto şampuanı al fırça ile yıka.. çizik filan yapmaz fırça..

sonax ürüneride iyidir onlarıda kullanabilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

TEHET ifşa..

• Ne denk gelirse onunla.. Yok kılcal çizik yok bilmem ne kafamı takamam.

• Fırçanın çiziği olmaz ondan ziyade arabayı yıkadığın kimyasal çok çok önemli pril fairy filan kullanırsan boyanın anasını ağlatırsın.. o yüzden paraya kıy carpex oto şampanı filan al..

daha profesyonel ürünler istersen Meguiars yok ben çok daha iyisini isterim diyorsan sonax bak..

• Benzinlikte araç yıkıyorlarsa öncelikle kullandıkları köpükten korkmaları gerek.

Ben SmartBee yıkama süngeri ve pH nötr olması nedeniyle Sonax oto yıkama şampuanı kullanıyorum. Araç bayiden çıkarken seramik uygulaması (ne kadar işe yaradığı şüpheli) yapılmıştı. Genel olarak çevremden aracımı bu kadar temiz ve parlak kalmasını nasıl sağladığım soruluyor. Araç 1.5 yıllık, opak kırmızı renk, çok minimal bakımla ilk günkü gibi temiz kalabiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.