Şimdi Ara

araba öksürüyor gibi çalışıyor(sorun halloldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
19.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son 2 aydan beri araba öksürüyor gibi zor çalışıyor. hatta bazen zor mars alıyor en son 110bin bakımını 1 ay önce yaptırmıştım. akü değişeli 1 sene olmadı neyden olabilir ?

araç :avensis 1.6 benzin+lpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 19 Mart 2012; 21:06:28 >

• doktorsunuz sanırım.aracınız soğuk alğınlığı kapmış .geçmiş olsun.
  • boğaz kelebeği ve hava filtresine baktırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

son 2 aydan beri araba öksürüyor gibi zor çalışıyor. hatta bazen zor mars alıyor en son 110bin bakımını 1 ay önce yaptırmıştım. akü değişeli 1 sene olmadı neyden olabilir ?

ben daha bugün yaşadım aynısını bobini değiştirdiler.Düzeldi araba.Gitmiyordu yolda bıraktı beni.250 TL bayıldık bugün Adam bana eğer bobinin ömrü 5 sene ise LPG ile çalıştığından 3 seneye iner dedi.
  • tam başlığı açtım aşağı indim fener-gs maçına gitmek için araba çalışmadı yalnız vurdurunca araç çalışmıyor ne yapmam lazım yarında pazar pazartesiyi bekleyecez gidi of
  • quote:

tam başlığı açtım aşağı indim fener-gs maçına gitmek için araba çalışmadı yalnız vurdurunca araç çalışmıyor ne yapmam lazım yarında pazar pazartesiyi bekleyecez gidi of

donanımhaber forum
    Arkadaşlar Bu Arabadan Artık Soğudum.!!!!! » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_58814023/tm.htm
    istersen bir de benim konuya bak dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

tam başlığı açtım aşağı indim fener-gs maçına gitmek için araba çalışmadı yalnız vurdurunca araç çalışmıyor ne yapmam lazım yarında pazar pazartesiyi bekleyecez gidi of

donanımhaber forum

hemen bakıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam senin sorunun olmadı bende. saat tam 19 30da aşağı indim maça gitmek için araç çalışmadı araç 2006 model 3.5 senedir lpgli kullanıyorum masraf çıkarsa yandık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

donanımhaber forum

hemen bakıyorum

Anladım hocam tmm.Geçmiş olsun.İnşallah bobinle ilgili bir şey çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _K_A_İ_N_ -- 17 Mart 2012; 22:40:41 >

• acaba elektiriksel bir sorunmu bir arkadaşım elektirikçi halleder dedi hala arayıştayım neti tarıyorum
  • quote:

son 2 aydan beri araba öksürüyor gibi zor çalışıyor. hatta bazen zor mars alıyor en son 110bin bakımını 1 ay önce yaptırmıştım. akü değişeli 1 sene olmadı neyden olabilir ?

su sorduklarima yanit verir misin?

bosta gaz verdiginde arac devirlenene kadar oksurme olusuyor mu?
    bu olay dusuk devirde calisirken daha fazla hissedilirken 3000devir ustune cikildiginda etkisi azaliyor mu?
    egzozdan gaza aniden abandiginda kara duman atma var mi?
    dusuk devirde gaza isteksizlik var mi?
    yakit tuketimi nasil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

su sorduklarima yanit verir misin?

bosta gaz verdiginde arac devirlenene kadar oksurme olusuyor mu?
    bu olay dusuk devirde calisirken daha fazla hissedilirken 3000devir ustune cikildiginda etkisi azaliyor mu?
    egzozdan gaza aniden abandiginda kara duman atma var mi?
    dusuk devirde gaza isteksizlik var mi?
    yakit tuketimi nasil?

çalıştıktan sonra hiç bir problem yok kara duman atma vs.. yalnız yakıt tüketimi sanki biraz artmış gördüm gazdanmı kaynaklandı acaba dedim ama mesela 45litre gazla ş.içi 470 giderken en son 430 gitti araba hemde bunun 60 kmsi uzun yoldu 5.vitesle 90la gidilen otobandıı. normalde bu şekilde gidine 500 kmyi görüyordum

• Ateşleme sisteminde aramak gerekebilir.
  • quote:

Hocam aman diyeyim! Enjejsiyonlu araba vurdurarak çalıştırılır mı hiç!.. Motor elinizde kalır. BAkın sırayla hava filtresini değiştirin, lpg 6000 km olmuşsa lpg filitresini değiştirin, sonra bir ustada (mutlaka yerinden söktürerek) boğaz kelebeğini temizlettirin. Enjektörler çalışıyor mu kontrol ettirin. zavoli'de falan bazen sorun oluyordu, plastik olan enjektörler yanıyordu. 4 enjektör de çalışıyor mu acaba?

• başlık kopardı beni ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionisus

quote:

Hocam aman diyeyim! Enjejsiyonlu araba vurdurarak çalıştırılır mı hiç!.. Motor elinizde kalır. BAkın sırayla hava filtresini değiştirin, lpg 6000 km olmuşsa lpg filitresini değiştirin, sonra bir ustada (mutlaka yerinden söktürerek) boğaz kelebeğini temizlettirin. Enjektörler çalışıyor mu kontrol ettirin. ****'de falan bazen sorun oluyordu, plastik olan enjektörler yanıyordu. 4 enjektör de çalışıyor mu acaba?

nasıl çalıştıracazki başka şekilde çalışmaz herhalde hava filtresi daha yeni değişti benzim lpgde filtre yok. boğaz kelebeğini temizletettirebilirim. yarın zaten arabayı servise götüreceğim bakalım ne olacak bugun araba öyle yatıncacsnım baya bi sıkıldı

• benzin pompası arızalı olabilir pompayı ve hava filtesini değiştirin
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

başlık kopardı beni ya

aynen..yanlış anlaşılmasın aracı bozulan arkadaş için üzüldüm ama başlığı görünce yüzümde bir gülümseme oluştu nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

benzin pompası arızalı olabilir pompayı ve hava filtesini değiştirin

benzin pompasının arızalı olduğunu düşünmüyorum. çeyrek deponun altına pek indirmem benzini. hava filresi 1 ay önce değişti. ben marş motorundan şüpheleniyorum ya bakalım yarın kabak gibi ortaya çıkacak.
  • Hocam araba akü ile çalışmıyorsa çalıştırmayın. Egzantirik mili, sübap dağılır gider mazallah. Şimdi LPG ve Benzinde aynı hatayı veriyorsa çok büyük ihtimal buji veya buji kablolarında hata vardır. Elektronik ateşleme olduğu için beyin hatasını aklıma getirmek istemiyorum. Umarım kısa sürede sorun çözülür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.