Arkaaşlar yarın aracımı almak için 400 km yoldan biri gelecek... Adam parayı nakit verecekmiş ama satıcı olduğu için noter satışı yapılmayacak ben ona 1 aylık satış vekaleti verecekmişim. bu arada ikimizin arasında bir satış sözleşmesi yapabilirmişiz. benim pek istemediğim bir durum aslında bu? sizcede sakıncalı bir durummu yoksa bu şekilde yapılabilirmi? bir tavsiyesi olan arkadaş varmı?
konu hakkında bilgi sahibi değilim parayı aldıktan sonra olay tamamdır ister üstüne alır ister almaz. ama senin aracınla ölümlü kaza yapıp veya nebilim hırsızlık benzeri birşey yapıp kaçarsa direk senin yakana yapışırlar ruhsat ta ismi yazan kişiye yani bu sorumluluğu alabiliyorsan mesele yok. sen gene bikaç arkadaşını yanından eksik etme...
noter onayı olmayan sözleşmelerin kanuni açıdan hükmü olmayacaktır. böylece araba hala senin üzerinde gözükecek. karşı tarafa güvenmekten başka çare yok . o satıcı olduğu için arabayı senden alacak ve satınca senden vekalet isteyecektir. o arada arabnla yapılan herhangi bir kötü işte allah muhafaza polis seni bulur. sakat iş anlıycan. mesala birine çarpıp öldürdüğünü farzet ve sonra kaçtı. direk senin üstüne kalır. tabi bunlar olacak diye bir şey yok ama her ihtimali düşünmek lazım. en temizi adamla notere gidip satışı verip kurtulmak.
electro_g itafen
arkadas gidip noterden satıcağı kişiye 3 aylık satış vekaleti wericek sonra ekleticek bu zaman zarfında arabayla olan her türlü durum vekaleti werdiğim bu kişiye aittir...
die ondna sonra hiç düşünme hatta noterdekiler sana yardımcı olur...
yani noterden satış vekaletnamesi verirken böyle bir ibare eklettirsem, herhangi bir olay olursa( inşallah olmaz) benim bir sorumluluğum olmazmı?
ewet bende yeni arabamı takasla aldım yani eski tipomu werdim direk bu ibareyi ekletmemizi söyledi müdür benim içim rahat şimdi bnm üstümde ama sorumluluk bende deil
aracın ruhsatının fotokopisini al (gerekirse aracı bağlattırırsın üstüne almazsa mesela)
sen noterden sat adamın kim olduğunu ne iş yaptığını öğren
teşekkürler arkadaşlar.... arabamı teslim ettim... yarın noterden satış vekaleti verip vekalete "HeaDMasH" ın söylediği ibareleri yazdıracağım. Ruhsatın fotokopisini aldım. Sattığım kişinin kurum personel kimliği ve normal kimliğinin fotokopilerinide aldım. birde kendi aramızda ve 2 şahidin imzasıyla bir satış mukvelesi yaptık.... inşallah herhangi bir problem çıkmaz.... yardımcı olan ve fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme