Şimdi Ara

Araba secimi konusunda yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bir arabaya ihtiyacim var am a butcem cok az 19bin Tl cikartabiliyorum once ayagimi yerden kessin yeter diye dusundum ama yinede gönlum almisken eski model de olsa orjinal kisilikli guzel bir araba istiyor... gözüm 1996-98 model audilere bmw lere falan kayiyor, birde rover modelleri dikkatimi cekti...haliyle bu araclarin kmleride cok yuksek 200bin-300bin vs. Mesela sizce boyle bir A4 A6 veya bmv tabi mumkun oldugunca temiz olanindan alinir mi?? Yada hic bulasma derseniz onerinizi alabilirmiyim?? Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç bmw audi de olsa baktığınız araçların yaşı 19-20 olacak. Ne kadar da kaliteli olsa her parçanın bir ömrü var. Ben hiç bulaşmam ama tabi siz bilirsiniz.

Palio bakılalir, albea olabilir. Ya da clio gibi araçlar değerlendirilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş haklı 20 yaşında araç alınmaz ama yine de seçim senin.Şu videoyu izle adamlar 10-12 yaşındaki Bmw leri parçalayıp geri dönüşüme yolluyorlar.https://www.youtube.com/watch?v=RKbW56F6AG0
  • Hocam 19 binlik bmw size biner
    Clio, corsa, palio bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: ucavuss

Arkadaş haklı 20 yaşında araç alınmaz ama yine de seçim senin.Şu videoyu izle adamlar 10-12 yaşındaki Bmw leri parçalayıp geri dönüşüme yolluyorlar.https://www.youtube.com/watch?v=RKbW56F6AG0

Pess gicir gicir arabalari parcaliyor adamlar

• Corsa B ,Fiesta Flair falan bakın o paraya.Gidip BMW alırsanız çekicinin arkasında gezdirirsiniz aracı.
  • Elalem 10 sene kullanir çöpe ayar bizde çöp leri bas taci ederiz. Araç yaşı 10 u gectimi masraflar ard arda gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabanın kullanım amacı ne olacak ?
    Genç arabası mı ? Aile mi kullanacak ?
    Hb mi ? Sedan mı ?
    Yoksa ben tekim bana Coupe'de olur mu ?
    İlla gösterişli mi olsun ?
    Motor ne olsun ? 1,2 olsun bizim olsun mu ?
    Yoksa 1.6'dan Aşşa kurtarmaz mı ?
    Daha çok soru var .
    Biraz bilgi Verde ona göre öneri yapsınlar .

• Aile arabası olacak sayılır eşim hamile Bebek geliyor amaç bu süreçte elimin altında bir araba olsun. Sedan veya Hb farketmez, 1.6 yada 1.8 e kadar motor olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında arkadaşların dediği gibi palio clio vs. İşimi görür biliyorum ama geçenlerde Almanya'dan gelen bir arkadaşımın gelmeden önce 2002 model bmw 5.20 yi 2.500 euroya sattım demesi bizim memlekete saydırmama neden oldu.... Ben tutup 19bin e parmak kadar Corsaya yada içi bomboş Teneke Clioya bineyim üstelik bunlarda nereden baksak yine 12-13 yaşında olsun Adamın bana söylediğine bak!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gosdil -- 31 Aralık 2015; 1:35:27 >
  • Arkadaş güzel tavsiye yapmış.Clio, palio işini görür.
  • Üstadım şöyle söyleyeyim 2000 model Volvo S40 aldım. Allah var araba arızadan dolayı beni sanayiye uğratmadı (İstisna bir durumu saymıyorum, o kasap bir elektrik ustası yüzündendi). Ancak çıkardığı masraflar; fren diskleri, ön takım, triger, bobinler, VVT kasnağı, akslar, ..., ..., ... diye gidiyor.
    Ön takım aldığımda ses gelmeyen yeri yoktu. Bi' ön takım yaptırdım 1200 lira. Fabrikanın taktığı parçalar bile vardı çıkanlar arasında. Eksikleri kaldı, bütçem yoktu sonra tamamladım.
    Gürcistan'da triger setini değiştirdim, dört fren diski (balatalar falan) ve bir kaç ıvır zıvır iş (Yağ değişimi, iç trimde bir kaç parça, bir kaç körük v.b) $780 (1500 lira o zamanın parasıyla, tatil niyetine gitmiş olduk yol, konaklama ve yeme içmeyi saymıyorum)
    Sonra abi bobinler patlak, değiştirelim dedim. İki bobin varmış ikisi de 1999 yılında Hollanda'da Volvo fabrikasında takılmış. 270'er liradan yetkili servisten aldık değiştirdik. O meyanda bir kaç askı rotu falan değiştirdim.
    Bir ara vatandaşın birinin park yerini zapt etmek için koyduğu koca taşı görmeyip park yerinden çıkmaya çalışırken taşa takıldım. Orada aks boşluk yaptı. Bir süre kullandım ama artık boşluk giderek artıyordu. Gittim akslara giriştim, o ara yine bir kaç ıvır zıvır değişimi şu bu(Amortisör takozu, viraj demir lastiği cart curt) derken 2000 lirayı çıkardım. Bu arada 190 bin km'deki arabanın fabrika çıkış aksları çıktı üstünden.
    Sonra VVT kasnağı diye bir kasnak yanlış yağ kullanıldığı için arızalanmış (Sadece ses yapıyordu, ustam bu böyle daha gider demişti ama değiştirmek istedim) 760 lira kasnağa verdim, ufak da bir kaza yapmıştım (Tampon eki, davlumbaz v.b hasarlıydı, büyük bir şey yoktu), ıvır zıvırıyla gene 2000 lirayı buldum. Biraz pimpirikliliğimden oldu.

Yazamadığım daha bir çok şey olsa da araba bayağı masraf açmış bulundu. Gerçi hoş ben de tepe tepe bindim. Biniştik daha doğrusu, bildiğin metres hayatı. Yine de direksiyonuna geçince üzmüyor kerata. Ancak eski arabanın bakımsızı çok yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gosdil

Aile arabası olacak sayılır eşim hamile Bebek geliyor amaç bu süreçte elimin altında bir araba olsun. Sedan veya Hb farketmez, 1.6 yada 1.8 e kadar motor olabilir

bebek bekliyorsanız hb araba kesinlikle bakmayın bebek arabasını bile sığdıramazsınız. sedan bakmanız sizin yararınıza olacaktır. bmw düşünmeyin genelde gençlerin motorlarını tükettikleriyle dolu piyasa. ama a4 sedan alabilirsiniz biraz daha yaşlı kesimi kullanıyor araçları 300 bin km olmalarına takılmayın. alacağınız araca yalnız 3-5 bin masraf yazın bütçeyi ona göre belirleyin. önerdikleri palio, clio vs gibi arabaları almayı bırakın dönüp bakmayın bile. bu forumda sadece kullanmadıkları araç için yorum yapan bi dünya insan var. o kasayı taşımaz sanayiden çıkmaz km yüksekmiş en azından yüksek model olsun filanda gider adamlar teneke yüksek modelden başka araca binmeyi bırak kapılarını açmayınca 300 bindeki aracı kendi teneke araçlarıyla karıştırınca ortaya böyle yorumlar çıkar. ama dediğim gibi ilk önce 3-5 bin bakıma ayır. açabileceği tüm ikinci el araçların masrafı size şunun gibidir. akü, triger, ön takım, lastik, fren disk ve balata, buji, filitre, yağ, rot ayarı, konjektör, v kayışı, gergiler, devirdaim bunların size maliyeti 3-5 bini bulur bir a4 için sonrada siz yaptıklarınızı eskitmeniz için bi 6-7 yıl gerekecek. en kötü ihtimal sıfır motor yaparsınız oda 3-4 bin tutar bunlar orjinal parça fiyatları ile çıkabilecek sonuç. bu gibi masraflar sizin alacağınız tüm ikinci elde çıkacak kaçışınız yok. en azından adam gibi araba alın ki edeceğiniz masrafın size geri dönüşü olsun. birileri çıkıp metal yorgunluğu diyecek belki yaşından dolayı siz onları kafanıza takmayın metal yorgunluğu uçaklarda olur arabalarda olmaz yani kısacası burada herkes size sallayıp edecek tutacak net bilgilendiren olmayacak takıldığınız konu olursa cevaplarım.

• 2000-2001 model symbol alın. yakıtı iyi, seri ve masrafsızdır. ama konfor da 0. ;)

çok kolay satılır, sonr daha iyisini alırsınız. 3 clio ya 6 yıl bindim. 3. yü geçen ilan verdim 2 gün sonr satıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimefe -- 1 Ocak 2016; 10:13:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Üstadım şöyle söyleyeyim 2000 model Volvo S40 aldım. Allah var araba arızadan dolayı beni sanayiye uğratmadı (İstisna bir durumu saymıyorum, o kasap bir elektrik ustası yüzündendi). Ancak çıkardığı masraflar; fren diskleri, ön takım, triger, bobinler, VVT kasnağı, akslar, ..., ..., ... diye gidiyor.
    Ön takım aldığımda ses gelmeyen yeri yoktu. Bi' ön takım yaptırdım 1200 lira. Fabrikanın taktığı parçalar bile vardı çıkanlar arasında. Eksikleri kaldı, bütçem yoktu sonra tamamladım.
    Gürcistan'da triger setini değiştirdim, dört fren diski (balatalar falan) ve bir kaç ıvır zıvır iş (Yağ değişimi, iç trimde bir kaç parça, bir kaç körük v.b) $780 (1500 lira o zamanın parasıyla, tatil niyetine gitmiş olduk yol, konaklama ve yeme içmeyi saymıyorum)
    Sonra abi bobinler patlak, değiştirelim dedim. İki bobin varmış ikisi de 1999 yılında Hollanda'da Volvo fabrikasında takılmış. 270'er liradan yetkili servisten aldık değiştirdik. O meyanda bir kaç askı rotu falan değiştirdim.
    Bir ara vatandaşın birinin park yerini zapt etmek için koyduğu koca taşı görmeyip park yerinden çıkmaya çalışırken taşa takıldım. Orada aks boşluk yaptı. Bir süre kullandım ama artık boşluk giderek artıyordu. Gittim akslara giriştim, o ara yine bir kaç ıvır zıvır değişimi şu bu(Amortisör takozu, viraj demir lastiği cart curt) derken 2000 lirayı çıkardım. Bu arada 190 bin km'deki arabanın fabrika çıkış aksları çıktı üstünden.
    Sonra VVT kasnağı diye bir kasnak yanlış yağ kullanıldığı için arızalanmış (Sadece ses yapıyordu, ustam bu böyle daha gider demişti ama değiştirmek istedim) 760 lira kasnağa verdim, ufak da bir kaza yapmıştım (Tampon eki, davlumbaz v.b hasarlıydı, büyük bir şey yoktu), ıvır zıvırıyla gene 2000 lirayı buldum. Biraz pimpirikliliğimden oldu.

Yazamadığım daha bir çok şey olsa da araba bayağı masraf açmış bulundu. Gerçi hoş ben de tepe tepe bindim. Biniştik daha doğrusu, bildiğin metres hayatı. Yine de direksiyonuna geçince üzmüyor kerata. Ancak eski arabanın bakımsızı çok yoruyor.

Epey macera yasamissiniz demek araci aldiginizda daha bakimlisi denk gelseymis kafaniz daha rahat olurmus diye dusundum yazdiklarinizi okuyunca

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

quote:

Orijinalden alıntı: Gosdil

Aile arabası olacak sayılır eşim hamile Bebek geliyor amaç bu süreçte elimin altında bir araba olsun. Sedan veya Hb farketmez, 1.6 yada 1.8 e kadar motor olabilir

bebek bekliyorsanız hb araba kesinlikle bakmayın bebek arabasını bile sığdıramazsınız. sedan bakmanız sizin yararınıza olacaktır. bmw düşünmeyin genelde gençlerin motorlarını tükettikleriyle dolu piyasa. ama a4 sedan alabilirsiniz biraz daha yaşlı kesimi kullanıyor araçları 300 bin km olmalarına takılmayın. alacağınız araca yalnız 3-5 bin masraf yazın bütçeyi ona göre belirleyin. önerdikleri palio, clio vs gibi arabaları almayı bırakın dönüp bakmayın bile. bu forumda sadece kullanmadıkları araç için yorum yapan bi dünya insan var. o kasayı taşımaz sanayiden çıkmaz km yüksekmiş en azından yüksek model olsun filanda gider adamlar teneke yüksek modelden başka araca binmeyi bırak kapılarını açmayınca 300 bindeki aracı kendi teneke araçlarıyla karıştırınca ortaya böyle yorumlar çıkar. ama dediğim gibi ilk önce 3-5 bin bakıma ayır. açabileceği tüm ikinci el araçların masrafı size şunun gibidir. akü, triger, ön takım, lastik, fren disk ve balata, buji, filitre, yağ, rot ayarı, konjektör, v kayışı, gergiler, devirdaim bunların size maliyeti 3-5 bini bulur bir a4 için sonrada siz yaptıklarınızı eskitmeniz için bi 6-7 yıl gerekecek. en kötü ihtimal sıfır motor yaparsınız oda 3-4 bin tutar bunlar orjinal parça fiyatları ile çıkabilecek sonuç. bu gibi masraflar sizin alacağınız tüm ikinci elde çıkacak kaçışınız yok. en azından adam gibi araba alın ki edeceğiniz masrafın size geri dönüşü olsun. birileri çıkıp metal yorgunluğu diyecek belki yaşından dolayı siz onları kafanıza takmayın metal yorgunluğu uçaklarda olur arabalarda olmaz yani kısacası burada herkes size sallayıp edecek tutacak net bilgilendiren olmayacak takıldığınız konu olursa cevaplarım.

Dusumdugum seyleri yaziya dokmussunuz resmen, yani yasi daha genc olsun diye tenekeden guvenliksiz(ki bu konu cok onemli) konforsuz bir araca binmek istemiyorum belki adama bak cebinde para yok nelerin hesabini yapiyor diyenler olacak ama eski model baba arabalarin butceme uygun fiyatlarini goruyorum ülkemizde arabalarin hak etmedikleri fiyatlarla satildigini yok ötvydi yok kdvydi ne kadar sisirilmis sacma sapan oldugunuda goruyorum durum böyleyken neden olmasin diye sormadan duramiyorum, dedigim gibi bebek bekliyoruz krediye borca girmeyi falan dusunmuyorum o nedenle elimdeki nakitle ne alabileceksem onu alicam zorunlu hallerde 3-5bin daha cikarta bilirim ama kendimi zorlamak istemiyorum... discovery de Tamirat Tadilat ve onun gibi program larvar adamlar arabanin yasina falan hic takilmiyor bakimini yapip zevkle biniyorlar..sahsen arabayi aldiktan sonra kolay kolay satmayi dusunmuyorum gittigi kadar binerim almak satmak araca alismak vs bana zor gelen isler olmustur hep. A4 tavsiyeniz oldukca mantikli hocam peki Rover 620si yada Rover 45 icin ne dersiniz? Fiyatina gore oldukca kaliteli ve hos görünüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gosdil -- 1 Ocak 2016; 15:12:39 >

• Gosdil G kullanıcısına yanıt
    zamanla parçaya ihtiyacınız olacak bu roverde sıkıntı olur a4 te olmaz. motor olarak atmosferik motor lpgli araç almak en mantıklısı bakım maliyetleri oldukça ucuz. 1.6 altına araç alınmaz 1.6 hem şehir içi hemde şehir dışı motorudur. dediğim gibi 3-5 bin daha çıkarsa düşünmeden 18 gibi rakamlara a4 alınız. bakım maliyetleri ilk başta ya araba aldık hep masraf dedirtir ama benim önceki mesajda maximum size açacağı masrafları yazdım. onların olabileceğini bildikten sonra sıkıntı yok.

sizin için birkaç ilana baktım değerlendirilebilecek ilanlar buldum sizde bakabilirsiniz. alternatif volvo s40 97-2001 arasıda bakabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-1.6-audi-a4-253232366/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-satlik-sahibinden-audi-a4-198216738/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-park-tan-volvo-s40-ilk-sahibinden-256732922/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-bakmadan-gecme-ful-arti-ful-sanruflu-233927336/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-s-40-1.8-216904950/detay

• üstat volvolar gerçekten çok güzel duruyor özellikle verdiğiniz ilk Volvo ilanındaki, peki bu listeye passat da ekleyebilirmiyiz? Sizce üçü arasında sıralama Nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gosdil -- 2 Ocak 2016; 14:00:06 >
  • Gosdil G kullanıcısına yanıt
    yedek parça fiyatını dert etmem derseniz volvo a4 passat ama yedek parça fiyatlarıda önemli derseniz a4 volvo passat ben olsam passata bakmam ikisi premium diğeri değil
  • 19 lira bütçeyle bi ferari istememişsin bence albea sembol felan düşün

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.