Şimdi Ara

Araba Sürerken Önünüze Bakın YETER ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
2
Favori
8.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Ben kaza yapmam merak etme

Bu zihniyete sahipsen yaparsın. Ve umarım da yaparsın da acısını çekersin.

Telefonla uğraşmanın, alkolden daha fazla kazaya sebebiyet verdiğini artık sağır sultan bile duydu.
  • Bugün birden köpek atladı önüme. Son anda frene bastım ucuz kurtulduk. Gerçekten şunu söylemek istiyorum ne kuş ne kedi ne köpek ne de insan . Hangi canlı olursa olsun önemi yok. Allah göstermesin bu şekilde bir acıyı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabiz Civciv kullanıcısına yanıt
    Bunlar için günaha girmeye gerek yok

Müslümanız deyince en ön safta yer alır bu takım

• em2018 E kullanıcısına yanıt
    Telefon yüzünden geçireceğiniz kazada umarım sizden başkası zarar görmez.

• Aynı olayı daha 3 4 hafta önce bende yaşadım adam yavru kedıyı ezdi gectı kedi cırpına cırpına öldü gitti arkadan ettiğim küfürlerın haddi hesabı yok ülkede insana değer verılmıyor hayvana hiç ama hiç...

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

yaya istediği gibi geçer ister moonwalk yapar haklıdır yazmışsın ya ondan sonrasını okuyup zaman kaybetmedim dostum.yaya herzaman haklıymış sanki yaya hep yaya geçitini kullanıyo.neyse tartışmaya gerek yok kısacası aynı görüşte değilim.hangi yaya benim kadar trafikte kalıp benim karşılaştığım engellerle karşılaşıyor? geçiş hakkı olmamasına rağmen çimenlerin ortasından yürüyüp küt diye arababın önüne atlayan tiplemelerden bahsediyoruz burda yayalara yeşil yanınca karşıdan karşıya geçenlerden değil. herzaman araç sürücüsü haklıdır yada herzaman yaya haklıdır diye bişey yok.yayalarında bilinçli olması gerekiyor.bende 7/24 araç kullanmıyorum yeri geliyor bende yürüyorum ve farkındayım nasıl zorluklarla karşılaştığımın ama araç kullanmak daha zor iş.ben yola atlıyan birine yol veriyorum mecburen durmuşum yolda arkadan biri gelip bindirecek bana tedirginim önümde yayaya bi bakıyorum sanki podyumda bi kırıtıyo bi kırıtıyo akıllara zarar.istanbulda özellikle bayanlar bu işte bir numara.yürürkende bende yayayım o da yaya hiç yol vermezler aynı hız istediği gibi yürürler sen yolun kesildikçe durursun yolumuz kesilmesin diye tedirgin olur hızlanır yavaşlarsın o bayanların hiiç umrunda değil.bayanya herkes saygı göstermeli yol vermeli.eminim bir an boş bulunsan ve o önüne atlıyınca çarpışsanız saygısız kaba damgasını yersin hemen.

Sizi Kıbrıs’a davet ediyorum gelin bi görün

Yaya kenarda bekliyorsa ilk araba her zaman durur ve yaya karşıya istediği gibi geçer ne bi korna ne bi laf nede bi el hareketi ile karşı karşıya kalır...

• Sokak aralarinda hizli gidenlerin Allah bin turlu belasini versin 2008 yilinda hic unutamadigim bi olay yasadim o koku hala burnumda 50m lik sokakta rahat 70 le giden bi araba oyun oynarken yere dusen bi cocugun kafasinin ustunden gecti kafasi patladi ordaki kokuyu hala burnumda hissedebiliyorum turkmen bi aileydi Turkmenistan dan gelmislerdi. Aile bin bela okudu burda yasafiklarina sonrada ulkelerine donmuslerdi. Ogullarina daha iyi sartlarda buyutmek ve egitmek icin buraya geldiler ama tek ogullarini kaybettiler burda. Aklima geldikce gozlerim doluyor. 2011 yilinda ehliyet aldim o zamandan bu yana sokak aralari olsun caddelerde olsun hic yuksek hizda gitmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 22 Kasım 2017; 9:13:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuwaTr

Alt tarafı kedi ne olacak arabaya zarar gelmesin de gerisi umrumda değil.

onun Allah katindaki vicdan azabini nasil atlatacaksin? ayip bir cumle olmus, yakismamis.
  • 11sene önce kıbrısta bikaç sene kaldım. girne lefkoşa lefke güzelyurt vesaire hepsini bilirim. özellikle gece kulüplerini.. tek sektör o zaten. oralarda trafik mi var? sen istanbulda ne kadar yaşadın? trafikte ne kadar araç sürdün? casablanca yı gördün mü? hayatın hızlı aktığı ve 50milletten adamın olduğu herkesin can havliyle ekmek peşinde koştuğu memleketleri gördün mü? kıbrısta zaten millet 11e kadar yatıyor 11de kalkıp kahvesini içiyor.ardından 4x4ü ile 40km hızla takılıyor.panik işe yetişme telaşı falan yok.oralar köy köy.yok çok saygılılarmış bilmemne.yaw herkes herşeyin farkında ben dürüstçe açıkça konuşunca niye tepki alıyorum.polyannacılıkmı oynayalım?gerçek bu kardeşim.gerçek yoluma 500tane adam fırlıyo ve 499una zaten yol veriyorum mecburen veriyorum yoksa adamı ezicem zaten.başıma bela almıyım diye onla yol kapma yarışına bile girmiyorum zaten.istanbulda gereksiz yere yayaya yol ver arkadaki nasıl korna çalıyo ve ağlıyor gör.istanbulda bazen bazı iyilik meleği sürücüler bir genç bayan yayaya yol veriyo yaya geçiti olmayan rastgele biryerde.genç bayan podyumda yürür gibi yürürken arkadan 5araç daha geliyor herkes bayanın geçişini bekliyor. bu normali dimi? kimsenin işi gücü yok zaten. herkes sahile çay içmek için çıkmıştı.... millet amele amele herkes biyere yetişme derdinde.kıbrıstaki gibi bakkala içki kahve kahvaltı için kruvasan almaya gitmiyor millet.yardırıyo millet hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 22 Kasım 2017; 9:59:41 >

• ben kıbrısta askerlik yaptım bu dediklerin doğru gerçekten çok görgülü insanları. zaten şoförlerin %80 i bayan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Ben kaza yapmam merak etme

yakında bir kaza geçireceksin. evet kahinim.

• Daha geçtiğimiz pazar günü eşimle beraber yürüyerek eve dönerken bir kedinin ezildiğini gördük. Nezih bir semtte oturuyoruz, genelde insanlar kedilere ve köpeklere mama verir, yoldan geçerken sevmeden geçmezler falan. Yine kedilerin yoğun olduğu bir parkın içerisinden geçerken sevdiğimiz bir kedi (birkaç aylık yavru) yola çıktı bir anda ancak görülmeyecek gibi değil biz ışık olmadan fark ettik. Tabi normalde düşük hızla gitmesi gereken, elinde telefon olan saygı değer sürücünün birisi yola bakmadığı için kediyi ezdi ve geçti gitti. Biz her gün sevdiğimiz kedinin can çekişerek ölüşünü seyretmek zorunda kaldık. Umarım o telefonla araç kullananların sonu başkasına zarar vermeden kendi ellerinden olur.
  • Génél olarak dikkat ve saygı eksiligimiz malum.

Yayalar için şunu söylemek isterim. Sürücümüz hatalı yayımız değil mi? Elbette yaya geçidi öncelikli yoldan geçen insana yol verilir. Ben durup kedi köpeklere de yol veriyorum. Yoğun yerlerde şöyle bir sıkıntı var ki, 30 metrede bir yaya geçidi olmasına rağmen millet heryerden yola atliyor. Kusura bakmasinlar böyle durumlarda sadece yaya geçidini kullanana yol veriyorum. Ha vatandaş yaşlı, engelli vb dir o zaman yol onun.

• Hocam o kedinin ezilerek gözünün çıkması olayını maalesef ben de bire bir yaşamıştım bundan 10 sene önce falan bir de o zamanlar çocuktuk fena olmuştum ya, bir minibüs (sokak arasında ne işi varsa) çok süratli bir şekilde sokağa girip bir kediyi ezip hiç frene bile basmadan devam etmişti. Aynı senin gibi kürekle falan toplamıştık, kötü bir durum yazık günah ya. O telefonla konuşanlar yüzünden bir gün zaten birini hastanelik edeceğim az kaldı. Be aptal herif bari kulaklık kullan yola bakarak konuş ya bok mu var şu telefonlarınızda çok merak ediyorum 2 dakika sevgilinden ayrı kal. Bu araçta telefonla konuşanların %90'ı şımarık, sevgilisiyle konuşan tipler.
  • Bizim çevre yolunun kenarında sayısız kedi köpek ölüsü var . Sabah sayayım dedim 14 te kaldım. Bu kadar hayvan şehir dışı yollarına nasıl nerden geliyor diyordum.Cevabı buldum gibi..Petshop , hayvan barınaklarından alınan ( 3-4 aylık )yavrular büyüdükçe sevimliliğini kaybettikleri için sahipleri tarafından arkalarından gelmemeleri için şehir dışı yollara atıldığını anladım.Bunlarda zamanla trafiğin kurbanı oluyor malesef.Belediye temizlik ekibi her gün düzenli olarak yol kenarlarını temizlemese daha kötü manzara ortaya çıkar.

• quote:

yaya istediği gibi geçer ister moonwalk yapar haklıdır yazmışsın ya ondan sonrasını okuyup zaman kaybetmedim dostum.yaya herzaman haklıymış sanki yaya hep yaya geçitini kullanıyo.neyse tartışmaya gerek yok kısacası aynı görüşte değilim.hangi yaya benim kadar trafikte kalıp benim karşılaştığım engellerle karşılaşıyor? geçiş hakkı olmamasına rağmen çimenlerin ortasından yürüyüp küt diye arababın önüne atlayan tiplemelerden bahsediyoruz burda yayalara yeşil yanınca karşıdan karşıya geçenlerden değil. herzaman araç sürücüsü haklıdır yada herzaman yaya haklıdır diye bişey yok.yayalarında bilinçli olması gerekiyor.bende 7/24 araç kullanmıyorum yeri geliyor bende yürüyorum ve farkındayım nasıl zorluklarla karşılaştığımın ama araç kullanmak daha zor iş.ben yola atlıyan birine yol veriyorum mecburen durmuşum yolda arkadan biri gelip bindirecek bana tedirginim önümde yayaya bi bakıyorum sanki podyumda bi kırıtıyo bi kırıtıyo akıllara zarar.istanbulda özellikle bayanlar bu işte bir numara.yürürkende bende yayayım o da yaya hiç yol vermezler aynı hız istediği gibi yürürler sen yolun kesildikçe durursun yolumuz kesilmesin diye tedirgin olur hızlanır yavaşlarsın o bayanların hiiç umrunda değil.bayanya herkes saygı göstermeli yol vermeli.eminim bir an boş bulunsan ve o önüne atlıyınca çarpışsanız saygısız kaba damgasını yersin hemen.

Sokaklarda yaya geçidi var mı? Yok. O zaman yaya her zaman geçiş üstünlüğüne sahiptir.

Her yaya geçidinde de ışık olmaz. Yaya o geçitten istediği zaman geçme hakkına sahiptir. Sen yayayı uzakta görüp yavaşlaman gerekir. Nasıl ehliyet veriyorlar size anlamıyorum.

Ekleme; sizin gibiler yüzünden kaç kere yayanın ezilmesine sebep oluyordum. Durup yol veriyorum, arkadaki solluyor hız kesmeden. İnşallah yaptığınızı görürsünüz. Beddua değil temenni. Yaptığını gör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 22 Kasım 2017; 16:15:59 >

• quote:

ne demek yaya haklıdır diye birşey yok. yaya geçidindeki yaya ve normal araç arasında, yaya geçiş üstünlüğüne sahiptir. Bunu bilmeden ehliyet aldıysanız yarın gidip iade edin. ambulans iftaiye gibi araçlar yayaya yol vermek zorunda değil. mantıklı olarak düşünürsen anlarsın.

yaya geçidine yaklaşıyorsan ayağını gazdan çekersin, merak etme benzinin bitmez. geçitte yaya varsa durup yol verirsin. Arkanızda siz yol verdiniz diye size korna çalanlardan korkup yol vermemezlik yapanlar var diye duyuyorum. böyle şeyler yapmayın. ben yaya geçitlerinde durup yol veriyorum, arkadaki de seve seve duracak. size çarparsa zaten haksız olacak. yaya geçidindeki durup moon walk yaparsa alkışlar el sallar yoluma devam ederim.

he çok acil birşeyin vardır zaten dörtlülerini yakıp gidiyorsundur. geçitten geçen yaya senin dörtlülerin yanık ve hızlı geldiğini görünce yola atlamaz.

Bu kurallara rağmen sağına soluna bakmadan yola atlayan, yaya geçidi bile olsa etrafına bakmadan yürüyen, araç kullanırken telefonla konuşup kaza yapan, makas atarken kaza yapan, kafasını telefondan kaldırmadan yola atlayan insanlar eğer kaza geçirip ölürse bu ekosistemdeki doğal seçilim dediğimiz olaya örnektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• askerasker A kullanıcısına yanıt
    senin için koyu harflerle işaretleyim.
    quote:

quote:

• quote:

evet doğrusu o ama teoride öyle oluyo. pratikte yürümüyo o iş kardeş.herkes herşeyin kurallar çerçevesinde ilerlemesini ister ama pratikte öyle olmuyor

Oldurursan olur. Ben de araba kullanıyorum, motor kullanıyorum ama trafikte telefon çalınca kenara çekebiliyorsam çekiyorum, çekemiyorsam bakmıyorum o telefona. İşinize gelmeyen şeye bahane bulup "olmuyor" demeyin.
  • quote:

11sene önce kıbrısta bikaç sene kaldım. girne lefkoşa lefke güzelyurt vesaire hepsini bilirim. özellikle gece kulüplerini.. tek sektör o zaten. oralarda trafik mi var? sen istanbulda ne kadar yaşadın? trafikte ne kadar araç sürdün? casablanca yı gördün mü? hayatın hızlı aktığı ve 50milletten adamın olduğu herkesin can havliyle ekmek peşinde koştuğu memleketleri gördün mü? kıbrısta zaten millet 11e kadar yatıyor 11de kalkıp kahvesini içiyor.ardından 4x4ü ile 40km hızla takılıyor.panik işe yetişme telaşı falan yok.oralar köy köy.yok çok saygılılarmış bilmemne.yaw herkes herşeyin farkında ben dürüstçe açıkça konuşunca niye tepki alıyorum.polyannacılıkmı oynayalım?gerçek bu kardeşim.gerçek yoluma 500tane adam fırlıyo ve 499una zaten yol veriyorum mecburen veriyorum yoksa adamı ezicem zaten.başıma bela almıyım diye onla yol kapma yarışına bile girmiyorum zaten.istanbulda gereksiz yere yayaya yol ver arkadaki nasıl korna çalıyo ve ağlıyor gör.istanbulda bazen bazı iyilik meleği sürücüler bir genç bayan yayaya yol veriyo yaya geçiti olmayan rastgele biryerde.genç bayan podyumda yürür gibi yürürken arkadan 5araç daha geliyor herkes bayanın geçişini bekliyor. bu normali dimi? kimsenin işi gücü yok zaten. herkes sahile çay içmek için çıkmıştı.... millet amele amele herkes biyere yetişme derdinde.kıbrıstaki gibi bakkala içki kahve kahvaltı için kruvasan almaya gitmiyor millet.yardırıyo millet hocam

Bi sakin olun :) Bu ne sinir

Türkiyede İzmir'de yaşıyorum.Yılın yarısı kıbrısta yarısı İzmirdeyim.Aktif olarak araba kullanıyorum.Kıbrısı zaten konuşmaya gerek yok.
    Ne için dışarı çıkıldığının bi önemi yok.Saygı diye bi kelime duydunuz mu? bilmem lakin onun haricinde de kural(!) uyulmak zorundadır...
    Şunuda belirtmem lazım yavaş yavaş izmir trafiğide istanbula benzemeye başladı ve bazı şeylere maruz kaldıktan sonra ister istemez sizde yapmaya başlıyorsunuz elinizde olmadan.Elinizden geldiğince törpülemeye çalışın.

Not:Yaya geçidinde bekleyen birine yol verdiğinizde teşekkür ediyor.Çok garip değil mi ?? Yol zaten onun Gün geçtikçe her açıdan kötüye gidiyoruz millet olarak...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.