Şimdi Ara

Araba Sürerken Önünüze Bakın YETER ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
8.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    içim fena burkuldu düşmanımın bile bu şekilde ölmesini istemem ki ufak bir çocukmuş çok üzücü ve travmatik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

Aynı şey benim de başıma geldi köpeğe tofaş anayolda çarptı gitti köpek can çekişirken arkasından gelen transit de onu ezdi geçti.

Diyecek bir şey bulamıyorum.

Şunu göz ardı etmeyin ama eğer adamların hızı yüksekse ve geç farkeettiyse ani bir manevra yapması daha kötü olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Hocam ben de ne yazık ki çiğnenen bir kedinin vücut hareketlerine birkaç kez tanık oldum ve onu alıp çöpe bırakmak durumunda kaldım. Hissettiklerini aşağı yukarı ben de hissettim, gözlerim doldu, bir süre kendime gelemedim..
    Bilmen gereken bir şey var ama, belki biraz içini rahatlatacaktır: O "can çekişme" hareketleri aslında çarpma şokundan ileri gelen bir kas boşalması. Yani hayvanlar bu hareketleri yaparken aslında can çekişmiyorlar, çoktan ölmüş oluyorlar, bilinçleri kapalı oluyor. O hareketlerin tümü mekanik bir kas/sinir boşalmasından ibaret. Kurban kesimi izlediysen görmüşsündür, hayvanın kafası kesilir fakat vücudu hareket etmeye devam eder bir süre daha. Biliyorum çok tatsız bir konu, daha fazla da uzatmayayım: Canları acımamıştı yani, gözlerini çıkaracak kadar şiddetli bir kazada, anında ölür hayvan. Çok geçmiş olsun.

Açıklama için çok ama çok teşekkür ederim. Her gün iş yerindeyim ve olay yerine bakınca kedinin yerdeki gözleri ve kanları aklıma geliyor. Eğer dediğiniz gibiyse içim daha rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 22 Kasım 2017; 20:25:31 >

• Geçen malın biri arkadan vuruyordu bana. Kırmızı ışık var ilerde yavaş yavaş fren yapıyorum. Bu mal geç fark etti beni. Panikkledi kaldırıma çıkıyordu. Yalpaladı bir şöyle. Sonra yanıma geldi elde tel.
    Gelde s...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 22 Kasım 2017; 20:30:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_92

Sokak aralarinda hizli gidenlerin Allah bin turlu belasini versin 2008 yilinda hic unutamadigim bi olay yasadim o koku hala burnumda 50m lik sokakta rahat 70 le giden bi araba oyun oynarken yere dusen bi cocugun kafasinin ustunden gecti kafasi patladi ordaki kokuyu hala burnumda hissedebiliyorum turkmen bi aileydi Turkmenistan dan gelmislerdi. Aile bin bela okudu burda yasafiklarina sonrada ulkelerine donmuslerdi. Ogullarina daha iyi sartlarda buyutmek ve egitmek icin buraya geldiler ama tek ogullarini kaybettiler burda. Aklima geldikce gozlerim doluyor. 2011 yilinda ehliyet aldim o zamandan bu yana sokak aralari olsun caddelerde olsun hic yuksek hizda gitmiyorum

Ben kediyi o halde görünce donup kaldıysam, ağladıysam ve hala etkisi bana vuruyorsa sizin yaşadığınıza şahitlik etsem sıyırırdım galiba. Geçmiş olsun.

• En çok korktuğum şey bi canlıya çarpmak. Allah esirgesin.

• bilerek ezenler var. bazıları okadar dalgın ki kedi değil at olsa görmez. altinda 100bin liralik araba var ama 1 tane bluetoothlu kulaklık alacak parası olmaz.

geçri bu ülkenin trafiginde insana çarpip kaçanlar var. motosiklet kullananlara çarpanlar. bir kısım dikkat etsene bir kısım var ki insan hayatına değer vermeyen gebersin bana diyen bir kesim de mevcut.

konu sahibi arkadaşa ise yapacak bişey yok. sen yapman gerekeni yapmişsin. o da elbet bir gün insanligindan utanır diye umut edelim.
  • Bilerek ezen çok kişi var. İnşaallah aynı şekilde kendileri geberir.

• Bluetooth açmayan andavallar var.300 bin tllik araç var altlarında bluetooth kullanmayı bilmiyor kekolar.Bunlara bayanlar da dahil.
    Telefon ile uğraşırken trafikte yavaş sürerler.Önlerine bakmazlar.Sellktör yaparsın görmezler.MAllar bildiğin mallar.
    Aracıma bindiğim gibi bluetooth açarım.Kimden saklımız var arkadaş.Bildiğin keko bunlar keko.
  • Benim arabada bozuk paralar var, 50 kuruş altı. Telefon kullanan, sinyal vermeyen vs. denk gelirse fırlatıyorum çaat diye
  • araba kullanırken önünüze bakın yeter deyince bende yanlış anladım
    çünkü sadece önüne bakarak araba kullanmak olmaz ,sağa-sola ,aynalara ,yayalara,yoldaki çukurlara vs. her şeye bakmak gerekiyor
    artık şoför değil adeta radar olman gerekiyor ,yoksa birkaç saniyelik bir dalgınlıkta dahi çok tehlikeli durumlar oluşuyor
  • Telefon ile ugrasmasina gerek yok bir insan malsa maldir otobanda giderken emniyet seridinde duran arac onuma kiriyor elindede hic birsey yoktu dikiz aynasina bile bakmiyor sol tarafim bos olmasa kim bilir neler olurdu. Hayat onlara guzel hic bir sorumluluk sahibi degiller hayatlari boyunca ezik bir sekilde yasayacaklar, olan sana bana oluyor mahsum insanlara oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

senin için koyu harflerle işaretleyim.
    quote:

quote:

yaya istediği gibi geçer ister moonwalk yapar haklıdır yazmışsın ya ondan sonrasını okuyup zaman kaybetmedim dostum.yaya herzaman haklıymış sanki yaya hep yaya geçitini kullanıyo.neyse tartışmaya gerek yok kısacası aynı görüşte değilim.hangi yaya benim kadar trafikte kalıp benim karşılaştığım engellerle karşılaşıyor? geçiş hakkı olmamasına rağmen çimenlerin ortasından yürüyüp küt diye arababın önüne atlayan tiplemelerden bahsediyoruz burda yayalara yeşil yanınca karşıdan karşıya geçenlerden değil. herzaman araç sürücüsü haklıdır yada herzaman yaya haklıdır diye bişey yok.yayalarında bilinçli olması gerekiyor.bende 7/24 araç kullanmıyorum yeri geliyor bende yürüyorum ve farkındayım nasıl zorluklarla karşılaştığımın ama araç kullanmak daha zor iş.ben yola atlıyan birine yol veriyorum mecburen durmuşum yolda arkadan biri gelip bindirecek bana tedirginim önümde yayaya bi bakıyorum sanki podyumda bi kırıtıyo bi kırıtıyo akıllara zarar.istanbulda özellikle bayanlar bu işte bir numara.yürürkende bende yayayım o da yaya hiç yol vermezler aynı hız istediği gibi yürürler sen yolun kesildikçe durursun yolumuz kesilmesin diye tedirgin olur hızlanır yavaşlarsın o bayanların hiiç umrunda değil.bayanya herkes saygı göstermeli yol vermeli.eminim bir an boş bulunsan ve o önüne atlıyınca çarpışsanız saygısız kaba damgasını yersin hemen.

teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaya geçidi yoksa yola fırlayan yaya haklı falan değildir. Önümde oldu öyle bir kaza. Yola fırlayan suriyeli kadın ve üç çocuğuna araç vurdu. Polis dedi ki yaya geçidi yok her türlü yaya suçlu. Haklı olmak istiyorsan üşenmeyip yaya geçidinin olduğu yere yürüyeceksin.
  • Burda kediye üzülen arkadaşlar haklılar üzülmekte ama keşke evde, dışarda vs yemek olarak yedikleri hayvanları da düşünseler ve bir fark olmadığını anlasalar.

• Ciclista kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ygal

quote:

günde 2 saat araç kullanıyorum. işe git gel sırasında. yola atlayanların haddi hesabı yok.günde önüme atlayan araba sayısı ortalama 40, motosiklet 25, insan görünümlü hayvanlar ile hayvanların toplamı 30, trafik lambaları 26(birkeresinde saydım), dönemeçler ortalama 40,engeller ortalama 30,bu süre zarfında araç kullanırken 15 civarı telefon araması ve 20 civarı whatsapp mesaj geliyor.

bazen tam 29. insana patlıyorum ne diye yola atlıyorsun diye. o da bana kaba insan diyor. bazılarına yol veriyorum podyumda yürür gibi tın tın yürüyo arabanın önünde arkadaşıyla sohbet ederek.

telefon mesajı ve wechat facebook gibi yerlerden de mesaj geldiği oluyor.arada polis durdurmaları falan da oluyo. bir keresinde kaldırımda köpek vardı uzaktan gördüm köpek durdu durdu durdu tam ben geçerken arabanın önüne atladı. bir keresinde kuş intihar etti arabanın ön camına küt diye vurdu. bizde insanız robot değilki herşeyi önceden bilip ona göre davranalım. ha telle oynama diyorsun mantıklı da günde 2 saat tel kullanmasan da olmuyo hacı millet krize giriyo niye cevap vermedin diye.

Türkiye'nin en işlek yollarından birinde ben de araba kullanıyorum benzer sürede;

1)Trafikte telefon kullanmanın izahı ve bahanesi yok. Bu kadar nettir bu. Bunun gerçekten izahı yok. Umarım başınıza gelmez ama bir gün kim mesaj atmış diye bakarken çok büyük bir kazaya kurban olup; kurban verebilirsiniz. Bu sokak hayvanı olur, bir çocuk olur ya da trafikte takibini kaçırdığınız kör noktanıza giren bir araç olabilir. Trafiğin şakası yok.

2)Trafikte saygı önemli. Zaten herkes sorumluluğunun bilincinde olsa trafikte şikayet ettiğiniz o araçları yazmazsınız. Burada sıkıntı aşırı ötesi büyük. Toplumda saygı yok. Hiçbir yerde saygı yok trafikte zaten hiç hiç hiç yok. Bu da başka bir illet.

3)Yayalara gelirsek; yaya isterse moonwalk yaparak geçer isterse sallana sallana geçer ama o yaya oradan geçer. Ambulans ya da itfaiye sürmediğinizi varsayarsak bunda herhangi bir sıkıntı yok. Hele hele yaya geçitinde yayaya yol vermeyenler var ki bunlar da ayrı bir trafik canavarıdır. Kardeşim yaya geçitinde her zaman yol yayaya aittir. Bunun zaten ötesi yok. Orada yine bir kaza olsa suç yine sizin olacaktır daha da ötesi yayaya saygı önemlidir. Sokakta bile olsa vermeliyiz. O insanların yola atlama sebebi de yine sürücüler... Yol vermeyen sürüceler.. İnsanlar karşıdan karşıya geçemiyor ya...

Bulunduğum ilde gerizekalı ötesi bir yol planlaması yüzünden çevre yolunun alakasız yerlerinde yaya geçiti var ve o yayalar geçmek zorunda ben yolumu veririm ama durup. Uyarabildiğim herkesi de uyarırım. Farkındalık yaratmak önemli. Çünkü arabadan indiğim zaman ben de yaya oluyorum. "Özel" durumum devam etmiyor..

Çeşitli ülkelerde araba kullandım. Bizim ülke kadar trafikte beni günaha ve strese sokan bir trafiğe de girmedim. Gerçekten sınanıyoruz trafikte. Trafiğin şakası da yoktur. O kazaların %99 anlık sebepsiz saçma dikkat dağınıklıklarından meydana geliyor.

Antalya değil mi şehir?

• Kedi ne ki insana çarpılan yerde.

• Valla kimse kusura bakmasin, direksiyona gecen bencillikte sinir tanimiyor. Disarida yagmur, kar var, adam sicak aracinda oturuyor ve yayaya yol vermiyor.

Kktcde bile yaya yola adimini attigi an trafik durur. Ama bizim ulkede direksiyon basina gecen baska bir forma dönüşüyor, yaya kaldirim falan tanimiyor.

Hatayi birazda surucu olarsk kendinizde arayin

• turk insaninin genel yapisi. Cogunlugu ahlaksiz bencil kendini dusunen ahmaklardir. Hep bana hep bana olmaz... Butun konularda gecerli.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.