Şimdi Ara

Araba Sürerken Önünüze Bakın YETER ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
8.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Detective W.

İğrenç varlıklar. Bunlara en ağır cezaları vermek lazım. Geçmiş olsun hocam

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef Millet olaraktan hissizleştik. Vicdan, merhamet, insanlık namına çok az şeyler kaldı.

• 2 ay önce boş yolda 90la gidiyordum. önüme köpek atladı,yavaşlayarak azcık sola kırdım sonra köpek geldi yine de bana vurdu. direksiyon hakimiyetimi kaybedip tren yolu ihata tellerine çarptım. kısa mesafede direksiyonu toplamam mümkün değildi.

bende birşey yok, köpeğin cesedini de görmedim büyük ihtimal yaşıyor.

ama 30 bin liralık araç pert. hava yastıkları olmasa ölmüştüm. emniyet kemerinin faydasını da gördüm.

o yüzden bir dahakine önüme atlarsa vurur geçerim. köpeğin canı benimkinden değerli mi? arabam gitti, arabamdan önemli mi? belediyeler başıboş bırakmasın hayvanları.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Sene de ortalama 60-70k km yapıyorum. İşim gereği böyle. Yol dışında herşeye bakarım. Bu güne kadar herhangi bir canlıyı ezmedim. ‘Önünüze bakın’ gibi aptal aptal argümanlara mal edilemez bu olay. Bakmak ile görmek arasında fark var.

Şu gerçeği kabul edin artık. Sporda (bana göre genetik nedenler ile) geri kalmış, eğitimde (bana göre yine genetik nedenler ile) geri kalmış bir ülkenin araç kullanırken harikalar yaratmasını beklemek aymazlık olur.

İstediğim argümanı sana göre "aptal aptal" olsa da belirtirim. Önünüze bakın cümlesini nasıl anladığına bağlı. Sen herhangi bir şeye çarpmadın bu zamana kadar ama garantin var mı bundan sonra çarpmayacağına ? İnsan olur hayvan olur farketmez. Onu geçtim herkes aynı kapasite ve özelliklere sahip değil. Gördüğün gibi umursanmadan yavru bir kedinin üzerinden geçilip gidiliyor. Geçen sene okula yürürken otobüs durağına gidebilmek için E-5 den geçmek zorunda kalıyordum. Otoban üzeri kan gölü ve kedi cesetleri doluyordu her gün. Telefonlardan kafanızı kaldırıp gelen aramalara bir kaç dakika sonra cevap verseniz ya da bilinçli olsanız bir şey olmayacak. İnsan azıcık hız düşürür en azından. Neyse, şu başlıkta bile senin gibi insanları görünce mide bulantısı oluşuyor. Yorum yapmak için yapmayın şu konuya bir şey yazıcaksanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 23 Kasım 2017; 11:32:33 >

• Kedi ve köpeklere onusunda aşırı hassas olanların diğer hayvanları görmezden gelmesi oldukça ilginçtir. Tavuk çiftliklerinde her gün yüzlerce, binlerce civciv ve hastalıklı tavuklar canlı canlı çöpe atılıyor, havasızlıktan çatlayarak ölüyor.. Modern üretim endüstrisinin gerekleri insani değerlerden çok çok uzak. Elbetteki bu konuların çözümü yok. Ayrıca kediyi, köpeği, kuşu ezmeyeyim diye kaza yapıp kendini yada başkasını öldürenle yaralayanlar da var. Avukat bir bayan tanıyorum, kedi ve köpekler için sokağa poşet poşet mama bırakıyor. Ama ihtiyaç sahibi insanlar konusunda bu kadar hassas olmadığını çok iyi biliyorum. Dengeyi iyi kurmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

2 ay önce boş yolda 90la gidiyordum. önüme köpek atladı,yavaşlayarak azcık sola kırdım sonra köpek geldi yine de bana vurdu. direksiyon hakimiyetimi kaybedip tren yolu ihata tellerine çarptım. kısa mesafede direksiyonu toplamam mümkün değildi.

ama 30 bin liralık araç pert. hava yastıkları olmasa ölmüştüm. emniyet kemerinin faydasını da gördüm.

o yüzden bir dahakine önüme atlarsa vurur geçerim. köpeğin canı benimkinden değerli mi? arabam gitti, arabamdan önemli mi? belediyeler başıboş bırakmasın hayvanları.

Evet senin canından değerli.

Keşke takla atsaydın.

• quote:

2 ay önce boş yolda 90la gidiyordum. önüme köpek atladı,yavaşlayarak azcık sola kırdım sonra köpek geldi yine de bana vurdu. direksiyon hakimiyetimi kaybedip tren yolu ihata tellerine çarptım. kısa mesafede direksiyonu toplamam mümkün değildi.

Yorumunu okumadan önce blockluydun. Kaldırdım acaba ne yazmış diye ama boşuna blocklamamışım. Aynı kafa kim bilir ne zaman nerde blocklamıştım. Belediyeler başı boş bırakmasın hayvanları ne demek ? Şu ülkede neyin doğru dürüst yapıldığını gördün ki bunu yapsınlar ? Özellikle onlar hayvan ya hani bir şey olmaz ölseler, kafaları gözleri patlasa, açlıktan geberseler de hayvanlar sonuçta. İnsana çarpsan da buraya yine "bir daha olsa basar geçerim" gibisinden bir şey yazabilcek miydin ? Neyse, size çok geçmiş olsun yaptığınız kazadan ötürü. Cana geleceğine mala gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 23 Kasım 2017; 11:40:57 >

• Bu vatandasın problemi gözü ile ilgili değil vicdanıyla ilgili. Hadi diyelim bir anlık dikkatsizlik, bir anlık bir hata ( hatadan kastım dikkatini trafiğe vermemesi ) veya kötü bir haber gelmiştir kafası dağınıktır vs vs... Gerekirse bahane bulunur lakin bir cana kıdıktan sonra bir dönüp arkaya bakmamak, bir sey yokmus gibi devam edebilmek...

Temiz bir vicdan her insanda olmasi gereken bir husus

• artık yolda o kadar çok hayvan ölüsü görüyorum ki neredeyse normalleşecek.
  • hangi birine bakacaksın
    Özellikle İstanbul'da araç kullanmak sıkıntı nereden neyin çıkacağı belli değil
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için çok sağ olun.
    Yarın bir gün Ananı , bacını , çocuğunu araba altından alırsan bu tavsiyeyi hatırla.
    Gevrek gevrek, "telefonla uğraşıyordum" diyene haklısın dersin artık.

Bir tavsiyede ben vereyim . Canın değeri yok dersen. O can bugün kedinin olur. Yarın Ananın.
  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    kardeş burdaki ..lere bişey anlatamazsın yorma kendini.köpekte beyin yok atlıyor işte yola.bu ..ları da o beyinsiz köpeğin yaptığını destekliyor ve hala onu haklı görüyorlar.

büyük ihtimal trafiğe çıkmamış hayatı bim-lise-ekran kartı satılan yerler ve pc nin karşısında geçen ...ler hayatı çözmüş havalarıyla kendilerince akıl veriyor. laf anlatamazsın kimseye kendini yorma.bunlar iyilik meleği.vücudundaki bakteriler ölmesin diye banyo da yapmıyordur bunlar. e mantık aynı değil mi bakterideki de can sonuçta.o da bir hayat yaşıyor öldürmemek gerek.he he de geç.birgün o direksiyon başına oturduklarında yerli yersiz herkes arabanın önüne atladığında anlarlar.

• Bilerek hayvan öldürenlerin Allah belasını versin. İnşallah can çekişerek tez zamanda geberirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Daha düz yolda yürüyemeyen, konuşmaktan düşünmekten aciz insanların maalesef çoğunlukta olduğu bir ülkeyiz. Sence bu adamları sabahtan akşama kader uyarsak bile o masum hayvanları ezmeden seyir edebilirler mi?

Madem bir konu açtın, toplumsal duyarlılık istiyorsun bu işin çözümü belli. Cahil insanlarda caydırıcılık yaratmanın sadece tek bir yolu var. Eğer bu ülke muz cumhuriyeti değilse hayvanın hayatına kast eden sürücüye yazarsın 2200₺ ertelemesiz ceza bak bakalım bir kişi hayvan eziyormu...

Sırf anlamayacaklar diye uyarmayı mı bırakmalıyız ?

• Evde 5 dışarıda da onlarca kedim var o yüzden bu konuda çok hassasım. Arabam yok ama serviste falan önümüzden kedi geçerken bile kısa süreli heyecanlanıyorum.

Geçen biri kediyi ezdi tekrar eziyordu koştum camına vurdum kediyi ezdin dur dedim ha öylemi dedi gitti. Arkadaşında yazdığı gibi bunlar katil ama geleceğin katilleri değil şuanda katil bunlar. Hapise girme, cehennemde yanma korkuları olmasa düşünmeden insan öldürürler.

Yazacak çok şey varda banlanmak istemiyorum hayvanseverler olarak çok az kişiyiz yetişemiyoruz.

• Kaza yapabilirsin, bir anlık dikkatsizlikle bir hayvana çarpabilirsin.Ama ulan şerefsiz al götür hayvanı veterinere.Geçen sene bizim evin önünde köpeğe çarpmışlar.Hayvan saatlerce kaldırımda yatmış.Neyse ki ben gördüm.Saat gece 12.Hayvan ambulansını arıyorum, bu saatte gelemeyiz siz getirin diyorlar.Belediyeyi, zabıtayı her yeri aradım kimse ilgilenmedi.Sosyal medyadan yardım istedim, sağolsun bir grup genç gelip hayvanı götürdüler.Sonradan öğrendim ki hayvan ölmüş.Birileri insafa gelip yetkilileri arasaydı, olmadı kendi araçlarıyla götürselerdi belki o hayvan ölmeyecekti.Bunu yapan insana da aynısını yapar.Bunun hayvanı insanı yok.Onlarda birer can.

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

kardeş burdaki ..lere bişey anlatamazsın yorma kendini.köpekte beyin yok atlıyor işte yola.bu ..ları da o beyinsiz köpeğin yaptığını destekliyor ve hala onu haklı görüyorlar.

büyük ihtimal trafiğe çıkmamış hayatı bim-lise-ekran kartı satılan yerler ve pc nin karşısında geçen ...ler hayatı çözmüş havalarıyla kendilerince akıl veriyor. laf anlatamazsın kimseye kendini yorma.bunlar iyilik meleği.vücudundaki bakteriler ölmesin diye banyo da yapmıyordur bunlar. e mantık aynı değil mi bakterideki de can sonuçta.o da bir hayat yaşıyor öldürmemek gerek.he he de geç.birgün o direksiyon başına oturduklarında yerli yersiz herkes arabanın önüne atladığında anlarlar.

hiç sorma ya gören de biz arabayı hayvanın üstüne bilerek sürüyoruz sanır.

isteyen bloklasın isteyen bloku kaldırıp tekrar bloklasın.

inşallah benim başıma gelen sizlerinkine gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: görkemöztürk

quote:

Keşke takla atsaydın.

allah akıl fikir versin ne diyim. aracında başkası varken bakalım yine de köpeği mi düşüneceksin yoksa araçtakileri mi

• bcan402 kullanıcısına yanıt
    hocam burası troll dolmuş. sıkma canını.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: görkemöztürk

quote:

Keşke takla atsaydın.

allah akıl fikir versin ne diyim. aracında başkası varken bakalım yine de köpeği mi düşüneceksin yoksa araçtakileri mi

Abi ne takılıyorsun boş adamların yorumuna ? Hayvanın canına insanınkinden daha fazla değer veren insanlar (!) ile muhattap olmaya değmez.

y

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.