Şimdi Ara

Araba sürmeyi öğrenebileceğimiz bir simülasyon oyunu var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
43.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar soru açık. Direksiyonumu geliştirmek istiyorum..Çok nadir araba kullanma fırsatı yakaladığım için refleksler gelişmiyor. Bunu bir simülasyon oyunuyla aşmayı planlıyorum.. Var mı oyun ve direksiyon önerisi olan.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Sürmeyi Öğrenmek İçin Simülasyon Oyunları: Gerçekçi Deneyimler ve İyileştirilmiş Direksiyon Hakimiyeti

Araba sürmeyi öğrenmenin en güvenli ve en uygun maliyetli yollarından biri, araba sürme simülasyon oyunları oynamaktır. Bu oyunlar, gerçekçi grafikler ve fizik motorları ile sürüş deneyimini simüle ederek gerçek araba sürme koşullarını güvenli bir ortamda deneyimleyebilirsin.

Birçok araba sürme simülasyonu oyunu mevcuttur ve bunlar çeşitli beceri seviyelerine hitap eder. İster yeni başlayan biri ister deneyimli bir sürücü ol, sürüş becerilerini geliştirmene veya direksiyon hakimiyetini test etmene yardımcı olacak bir oyun bulabilirsin.

Bazı oyunlar, manuel vitesli araba kullanmayı öğrenmene olanak tanırken, diğerleri gerçekçi direksiyon geri bildirimi sağlayan direksiyon simülasyonlarını destekler. Bu özellikler, gerçek dünya araba sürme deneyimini en üst düzeye çıkarmana ve güvenini artırmana yardımcı olur.

Araba sürme simülasyon oyunlarının faydaları çoktur:

• Güvenli ortam: Gerçek bir arabayı sürmeden araba kullanmayı öğrenmek için güvenli bir ortam sağlarlar.
    • Uygun maliyetli: Geleneksel sürüş derslerine kıyasla daha uygun maliyetlidirler.
    • Kolay erişilebilirlik: İstediğin zaman, istediğin yerde oynayabilirsin.
    • Gerçekçi deneyim: En iyi simülasyon oyunları, gerçekçi grafikler ve fizik motorları ile sürüş deneyimini doğru bir şekilde taklit eder.
    • Geliştirilmiş beceriler: Çarpışma tehlikesi olmadan sürüş becerilerini geliştirmene ve direksiyon hakimiyetini test etmene yardımcı olurlar.

Yeni başlayanlar için, daha basit kontroller ve daha az gerçekçi fizik motorlarına sahip oyunlar önerilir. Deneyimli sürücüler ise daha gerçekçi ve zorlu oyunların keyfini çıkarabilir.

Sonuç olarak, araba sürme simülasyon oyunları, araba sürmeyi öğrenmek veya sürüş becerilerini geliştirmek isteyenler için değerli bir araçtır. Gerçekçi deneyimler sunarak ve güvenli bir ortam sağlayarak, sürücülerin direksiyon hakimiyetini artırmalarına ve gerçek dünya araba sürme koşullarına daha hazırlıklı olmalarına yardımcı olurlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • G27 ve gt5
  • quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

G27 ve gt5
    Dostum gt5 daha çok yarışa yönelik olduğu için emin olamadım. Birebir aynı mı tepkiler falan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalmutu

Dostum gt5 daha çok yarışa yönelik olduğu için emin olamadım. Birebir aynı mı tepkiler falan..

Alıntıları Göster
    işi geliştirip babanın arabasınımı kaçıracaksın
  • quote:

Arabanin tepkileri gercege çok yakın hatta suanki en iyi araba simülasyon oyunu ayrica istersen yanlizda hazırlık yapabilirsin.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşın da dediği gibi g27, GT5 falan direksiyon hakimiyetini geliştirebilirsin ama kalkışlar, yokuşlar falan ona birşey diyemem. En iyisi fırsatını buldukça bol bol pratik yap. GT5'de de gerçek hayatta yapamadıklarını yaparsın(!).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 20 Ağustos 2011; 18:57:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NECO ksk

işi geliştirip babanın arabasınımı kaçıracaksın

Alıntıları Göster
    Sizden de bişi kaçmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhsyni

Arkadaşın da dediği gibi g27, GT5 falan direksiyon hakimiyetini geliştirebilirsin ama kalkışlar, yokuşlar falan ona birşey diyemem. En iyisi fırsatını buldukça bol bol pratik yap. GT5'de de gerçek hayatta yapamadıklarını yaparsın(!).

Zaten asıl yokuşlar için istiyorum. Debriyaj kullanma refleksi gelişsin diye.
  • Konu sapıyor.G25de olabilir.
  • quote:

Konu sapıyor.G25de olabilir.
    gt5 kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: scylla_des

gt5 kesinlikle

Alıntıları Göster
    g25-g27'ye vereceğin o kadar para git araba kirala :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VLX

Ama birini sürekli kullanabiliyor ayrıca practise derken arabayı çarparsa yandı.
  • quote:

quote:

Ama birini sürekli kullanabiliyor ayrıca practise derken arabayı çarparsa yandı.

Alıntıları Göster
    GErçek araba ile g27 bir değil sonuçta. Her ne kadar simülasyon olasa da arada dağlar kadar fark var. İleri sürüş kursları mevcut. Buralara gidebilirsiniz :)
  • quote:

GErçek araba ile g27 bir değil sonuçta. Her ne kadar simülasyon olasa da arada dağlar kadar fark var. İleri sürüş kursları mevcut. Buralara gidebilirsiniz :)

Onu bende biliyorum ama sizin dediğiniz çok kısa sürüyor.O zaman araba icin para biriktirsin bunlarada para harcamasın,
  • quote:

quote:

Onu bende biliyorum ama sizin dediğiniz çok kısa sürüyor.O zaman araba icin para biriktirsin bunlarada para harcamasın,

Alıntıları Göster
    Arkadaşım G27 ile GT5 ile gerçek araba sürüş deneyiminin yanından bile geçemezsin. Bu böyle :)

• Araba kullanmak oyunla direksiyonla gelişmez, sürdükçe gelişir, kitabı yokki okuyasın.
  • quote:

Arkadaşım G27 ile GT5 ile gerçek araba sürüş deneyiminin yanından bile geçemezsin. Bu böyle :)

Direksiyon seti ile oynamadım ama oyunlarla pek alakası yok gibi gerçekten.Geçen ay abimin arabasını sürim dedim arabayı kaldıramadım tabi ilk sürüşümdü.Üçüncü deneyişte anca kalktı araba

Konuya geçecek olursak.Gt5 ps3 de oynadığım en gerçekci simülasyon.En azından simülasyon severlerin kaçırmak istemediği oyunlardan biri.Bir deneyin bence.Büyük alışveriş mağzalarında arasıra açıyorlar gt5 i setlerle denettiriyorlar.Bir bakın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    plantamaxın dediği gibi, en büyük fark birinde ölüm korkusu var diğerinde yok, ayrıca şuan pc dahil hiçbi platform gerçek fizikleri tam olarak yansıtamıyor, bikaç nesil daha beklemek gerek en azından bi derece yaklaşmak için, misal duvara girdiğimizde kokpitin falan pilotun kafasına girmesi vb.
    Ayrıca direksiyon kitlerinin pedallarının gerçek araç pedallarını yansıttığınıda pek sanmıyorum, o gaz debriyajı araba kullanmadan öğrenmek imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

GT5 ve direksiyon önerisi verenler olmuş Buranın yaş ortalaması kaça indi gerçekten merak ediyorum

Gerçekten araba sürmek istiyorsanız, önce gerçekten bir araba almanız gerek. Oyunlarda gerçek hayattaki psikoloji olmadığı için, en iyi simulatör bile sadece oyun kalır aslında. Çünkü 230 km/h üstünde gidebilen bir arabanız varsa eğer; o aracı son hız kullanırken; devamlı ileriyi görme isteği, sürekli zemine bakma isteği; direksiyonu sıkıca tutmak, tutmazssan eğer yoldaki herhangi bir tümeseğin hakimiyet kaybına yol açacağını bilmek, bunun sonunda da %90 öleceğini bilmek; deri direksiyonda bile ellerinin ter içinde kalması; işte bu ruh halini hiç bir oyun veremez. Çünkü içinde ölüm korkusu yok oyunların. Onun için gerçek hayatta araba sürmek çok başka; bir kere hıza karşı göz alışkanlığı diye bir şey var gerçek hayatta; bu durum oyunlarda yoktur mesela. Özetle gerçekliğin yerini hiç bir şey tutmaz.

++++++

• quote:

Bende onu diyorum ama size kalirsa gercek araba almasi lazim
    @Hallaluja avatarindaki adam cok guzel araba suruyor iyi olmus avatarin.
    @plantamax bende senin yasini merak ediyorum basligi okumadan gireni ilk defa goruyorum basliga bak sonra yorum yap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.