Şimdi Ara

Araba tavsiyesi ayrıntılar içerde...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Donanımhaber sakinleri 25bin TL ye kadar bir araç almak istiyorum.Alacağım araç ilk aracım olacak ve direksiyonum yok denecek kadar az.Istanbul'da oturuyorum ve otomatik arac kullanmak istiyorum.Manuel'de ozellikle yokuşlarda kalkışlarda tırsıyorum açıkcası.Bana az yakacak,mümkünse otomatik,2004 model ve üstü araçlar önerebilirmisiniz?Nedenleriyle beraber yazarsanız çok sevinirim.Araç işini 20 bin gibi bir paraya halledebilirsem de güzel olacak.Aklımdaki araçlar mitsubishi colt,honda jazz,megane 2 ve toyota yaris.Tabi diğer fikirlere de açığım. 1-2 hafta içinde aracı almak istiyorum param hazır...

• Honda jazz a bak istersen eğer aklında varsa az yakıyor ama biraz fiyat yukarıda olabiliyor modeline göre
  • Megane 2 biraz ağır kaçabilir acemiye...
    Yaris, Colt ve Jazz iyi seçenekler. Ama ille de bir şey söylememi istiyorsanız Jazz diyorum.
  • Hocam bu araçlar dışında ne önerilebilir?Mesela fiesta ya da corsa?Yani önce hangi aracı almaya karar vermeliyim açıkcası ama ne yazık ki bir türlü karar veremiyorum...
  • acemisiniz, megane ele. diğer seçenekler arasından da jazz. iyi araçtır kullanmışlığım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda jazz'da kasa değişimi fln oldu mu?Yani özellikle şu yıl ve sonrası modellere bakın diyormusunuz yoksa 2004 ile 2010 modeli misal aynı mı aşağı yukarı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ARABA ÖNERİSİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dizel manuel bunlar ama.Otomatik manuel daha tercihim en kotu lpg taktırıcam.İstanbul trafiginde manuel vites malum çile ama arabalar güzelmiş:)
  • Hocam yaklaşık 1.5 ay önce ilk arabamı aldım. Size de şimdiden hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Benim de direksiyonum yok denecekten bile azdı fakat hevesim çoktu. Allah 24 yaşımda araba nasip etti. Arabayı aldım eve bile getiremedim,enişteme rica ettim o getirdi evin önüne kadar. Arabayı almadan önce ben de sizin gibi kullanmayı bilmediğimden nasıl kullanacağım diye düşünüyordum ve otomatik alacaktım. Ama hep otomatik şanzımana alışmaktansa manuele karar verdim. Gittim 22.500 tlye megane 2 sedan 1.5 dci aldım. Arabayı da saat gece 12 den sonra tek başıma yakın yerlerde kullanarak öğrendim. Şimdi işyerime de gidiyorum trafikte sıkıntı da çekmiyorum yokuşu da dert etmiyorum. Bence siz de renault ya da fiat alın derim. Çünkü yedek parçası ucuz ve 2.eli sağlam. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Hocam manuel'i kullanamacağımdan değil de İstanbul'da rahat etmek adına otomatik istiyorum.Yoksa manuel inanılmaz zevkli geliyor bana.Yalnız bir konuda hemfikirim ki ilk aracı HB almak mantıklı sedan yerine.Gerçi boyun 1.86 ama bakalım ufak arabalarda sorun yaşayacakmıyız:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daywalkerrr

Hocam manuel'i kullanamacağımdan değil de İstanbul'da rahat etmek adına otomatik istiyorum.Yoksa manuel inanılmaz zevkli geliyor bana.Yalnız bir konuda hemfikirim ki ilk aracı HB almak mantıklı sedan yerine.Gerçi boyun 1.86 ama bakalım ufak arabalarda sorun yaşayacakmıyız:)

Haklısın istanbulda trafik çok oluyor manuel kullanmak eziyet gibi gelir. Ben bile muğlada zorlanıyorum manuelde.
  • Bu arada aracı max 2 sene kullanırım gibi o yüzden de dizel almak çok mantıklı gelmiyor...
  • Deneyiminiz yoksa pek fazla bu kadar parayı vermeyin bence ilk önce daha basit elden kolay çıkan bir araba alın deneyim edince birkaç ay sonra istediğiniz arabayı daha güvenli bir şekilde kullanırsınız ama ben çabuk öğrenirim hiç birşey olmaz diyorsanız yaris ve colt aradğınız fiyatlarda mükemmel araçlar
  • quote:

Hocam manuel'i kullanamacağımdan değil de İstanbul'da rahat etmek adına otomatik istiyorum.Yoksa manuel inanılmaz zevkli geliyor bana.Yalnız bir konuda hemfikirim ki ilk aracı HB almak mantıklı sedan yerine.Gerçi boyun 1.86 ama bakalım ufak arabalarda sorun yaşayacakmıyız:)

Bence jazz al,

Önlü arkalı 2 1.86 sığar jazz'a

Hem yokuşlarda kaydırmayıp, hem onun kadar az yakabilecek o sınıfta, o paralara araba yok.

Burnu çok kısa olduğu için kullanımı acemiye çok kolaydır, fakat yol tutuş ve frenleri zayıf olduğu için dikkatli kullanmak gerekir. (donanımlı versiyonlarda arka frenler de disk olduğu ve lastik ebadı-kalitesi farklı olduğu için bu sorun daha az)

Ayrıca acemiliğini attıktan sonra çok kolay ve az kayıpla elden çıkarabilirsin Jazz'ı , ikinci eli çok iyi. Gerçi tabii alırken de pahalı alacaksın.

• İlk tavsiyem kesinlikle manuel alman yoksa birdaha manuel kullanamayacaksin otomatik olarak 1.4 benzin getz olur gibime

• Jazz önerisi gelmiş,bence de güzel bir seçenek olur.

Jazz'ı ağırlıklı olarak düşünmenizi öneririm.
  • honda jazz iyi seçim olur bencede..şehir içi ortalama 7 litre yakar..şehirler arası hız yapmazsan 5 litrelere düşer. bunlar benzin için veriler. benim eşim çok acami olmasına rağmen kısa sürede şehir trafiğine çıkacak düzeye geldi..birde eğer otomatik düşünüyorsanız honda dışına çıkmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Megane 2 biraz ağır kaçabilir acemiye...
    Yaris, Colt ve Jazz iyi seçenekler. Ama ille de bir şey söylememi istiyorsanız Jazz diyorum.

+1.5

megane fazla olur. jazz diyorum ben de.
  • quote:

direksiyonum yok denecek kadar az..

direksiyonum az: palio.
    acemiyim: palio.
    İlk aracım: palio.
    öğrenecem bu işi: palio.
    Paranı sokağa atma.
    Acemiliği attıktan sonra 25 bin lira para harcarsın otomobile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.