Şimdi Ara

Araba uzaktan kumandası pili 1 hafta içinde tüketmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 model golf aracın araba kumandasını 3 senedir sıkıntısız kullanıyordum. Araba bir gün uzaktan kumandanın pili zayıf değiştirin uyarısı verdi. duracell pil ile değiştirdim 1 hafta sonra tekrar aynı uyarıyı verdi. Tarihi geçmiştir diye başka mağazadan aldım başta uyarı vermedi ama 1 hafta sonra tekrar verdi. Yedek anahtarı taktım onun da pili zayıfladı 4-5 gün içinde. Sanayide anahtarcıya götürdüm; abi arabanın pilini düzgün takmamışsındır dedi anlatmama rağmen kendi pil taktı bişey olursa beni ara dedi 4 gün sonra uyarı verince aradım. Abi o zaman yapacak bişey yok servisine göster dedi. ( yorumsuz ) Vw servisine götürdüm pili değişelim eğer tekrar arıza verirse yeni uzaktan kumanda almanız gerekli bin liraya dedi.

kumandaya herhangi sıvı dökülmedi, cepte tuşa basılı kalmıyor masa üstüne koyuyorum.

Arıza hakkında bilgisi olan varsa lütfen aydınlatabilir mi beni, arıza araba mı yoksa uzaktan kumanda kaynaklı mıdır?
    Eğer gidip bin lira verip uzaktan kumanda alırsam bunda da aynı arızayı verirse pardon abi bu sefer aküye bakalım tarzı şeyler diyebilirler mi? ( arabada herhangi bir arıza göstergesi yanmıyor,sadece uzaktan kumandanın pili zayıfladı uyarısı veriyor )

Şimdiden teşekkür ederim yorumu olana

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Uzaktan Kumanda Pili Hızla Tükenmesi Sorunu

Arabanızın uzaktan kumandasının pili 1 hafta içinde tükeniyorsa, bunun çeşitli nedenleri olabilir. İşte kontrol etmeniz gereken noktalar:

• "Anahtar Pilini Değiştirin" Uyarısı: Aracınızın gösterge panelinde "Anahtar Pilini Değiştirin" uyarısı beliriyorsa, bu, uzaktan kumanda pilinin değiştirilmesi gerektiğinin bir göstergesidir.

• Sık Kullanım: Uzaktan kumandayı ne sıklıkla kullandığınız, pil ömrünü etkileyebilir. Aracı sıkça kilitleyip açıyorsanız, pil daha hızlı bitebilir.

• Aşırı Sıcak veya Soğuk: Pil, aşırı sıcak veya soğuk koşullara maruz kaldığında daha hızlı boşalabilir. Aracınızı park ederken bu faktörleri göz önünde bulundurun.

• Zayıf Pil Teması: Pil terminalleri ile pil arasında zayıf temas, pilin düzgün çalışmamasına ve daha hızlı bitmesine neden olabilir.

• Hasarlı Pil veya Uzaktan Kumanda: Pilin kendisi veya uzaktan kumanda hasar görürse, bu da pilin hızla bitmesine neden olabilir.

Araç Kumanda Pili Bittiği Nasıl Anlaşılır:

Uzaktan kumanda pilinin bittiğinin belirtileri şunlardır:

• Kumandanın çalışma mesafesi kısalır.
    • Tuşlara basmak zorlaşır.
    • Gösterge ışıkları yanmıyor veya loş yanıyor.

Sorunun Çözümü:

Sorunu çözmek için şu adımları izleyin:

• Uzaktan kumanda pilini kaliteli bir CR2025 veya CR2032 pil ile değiştirin.
    • Pil terminallerini temizleyin ve sağlam temas ettiğinden emin olun.
    • Uzaktan kumandayı aşırı sıcak veya soğuk koşullardan koruyun.
    • Pilin düzenli olarak değiştirilmesi gerekebileceğini unutmayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra, uzaktan kumanda pilinizin daha uzun süre dayanması gerekir. Sorun devam ederse, profesyonel bir tamirciye danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kontaktan elektrik aldığınız bir sistem varsa (ses sistemi, navigasyon vs.) kabloyu yenileyin.

yağsız kontak sprey ile oksitlenme gibi durumları devreden sökün. selülozik tiner ve pamuk ile anahtar devrelerini temizleyin.

başka ihtimal yok anahtarda kısa devre oluşturan bir durum var.
  • İki ihtimal var;
    Ya kumanda pili bitmediği halde, araç gereksiz yere pil zayıf uyarısı veriyor.
    Ya da gerçekten kumanda bir şekilde pili kısa sürede bitiriyor.

Ben sizin yerinizde olsam kumanda değişimine filan hemen o kadar para vermem. Öncelikle gerçekten zayıf pil uyarısı verse de, beklerim. Kumandanın pili bitiyor mu 2-3 hafta sonra. Yedekte bir tane pil bulundurun, bittiği yerde değişirsiniz.

Eğer ki, kumanda pili gerçekten bitiriyorsa sorunun onda olduğu anlaşılır. Değişmeden önce de, ehil bir anahtacıya açtırıp içini kontrol ettirirdim. Olmazsa en kötü zaten değişim yapılacak.

Sorun çok büyük olasılıkla kumandada.
  • Öncelikle piller gerçekten bitiyor mu bunu kontrol edin. Sıfır pil voltajı ile bittiği düşünülen pillerin voltajı karşılaştırılabilir. Eğer piller gerçekten bitiyorsa, kumandaya yeni bir pili harici bir soket kullanarak bağlayıp araya akım ölçer koyarak ne kadar akım çektiği ölçülebilir. Her iki anahtarın da aynı zamanda bozulması biraz zor, ama olabilir de. Böyle bir durumda örneğin devre kartında bozuk bir kapasitör kısa devre yapıyor olabilir. İyi bir elektronikçi bunu kolayca çözer. Aldığınız piller sahte veya bayat olabilir. Aracın yanlış uyarı verme ihtimali bence düşük.

K.
  • Benzer bir problemi 9 yıl önce aldığım 2004 model Bora'da yaşıyorum. Pili çabuk bitiren anahtarı kenara koydum, pili dışarda yanında bekliyor ki acil bir durumda lazım olursa takıp çalıştırabileyim.

Kendim doktorum ama elektroniğe de biraz ilgim var. Avometre'yi pille yuvası arasına seri bağlayarak amper ölçümü yaptım, kumandanın düğmesine basılı değilken de minimal bir akım çektiğini gördüm. Düğmeye basınca akım artıyor, kumandanın Led ışığı yanıyor ve kumanda çalışıyor. Ama sizdeki gibi kenara da koysam 1 haftaya yakın bir sürede her kalitede pili sömürüyor.

Bulunduğum yerde işini iyi yapıyor denilen bir elektronikçiye gösterdim, durumu anlattım, önce yaptığım amper ölçümüne takıldı.. Neyse oradan sonuç alamadık, yapacak bir şey yok dedi..

Yıllar sonra Laptop ekran değişimi için gittiğim bir bilgisayar mühendisi mezunu elektronik tamircisi ile tanıştım. İşine hakim görüntüsünden dolayı ona da danışayım istedim. Devrenin arka yüzündeki dirençlerden birinde sorun olabilir ohmajı değişmiştir kaçak akım yapıyordur dedi. Nasip olursa anahtarı ona da gösterip sonucu da burada paylaşmak isterim...

Siz çözebildiniz mi? Onarım mı yoksa değişim mi yapıldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatisinthere -- 13 Mayıs 2023; 16:23:32 >

• Bendede 1 haftada bitiyordu. Anahtarcı Alkol ile fırçaladı devreyi. şimdi Pil 1 sene gidiyor

• Ben iki defa cebimde kumandayı unutup denize girdim anahtarsız giriş çalıştırmalı araç anahtarda bi sorun olmadı hiç
  • Sonuç????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.