Şimdi Ara

Araba ve Kredi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: codemaster42

27 yaşındasın 20 yıldır bu aracın hayalini kuruyorsun
    Bence tamamını kredi çekmelisin 100k kredi o araba için az kalır, ruyalarınıza de giriyormuş değer bence

Eyvallah tavsiye için..

48 aylık kredi bana uygun değil.. @ozozky52

1 yıl beklemek mantıklı seçim gibi duruyor..genel kanıda bu yönde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bir süre bekleyip her ay ayda 5 bin tl kenara koyabiliyormusun ona bak.. yani bi 4-5 ay dene kendini eğer düzenli olarak taviz vermeden her ay 5 bin lira ayırabiliyosan 5 ay sonra zaten 25 bin liran olmuş olur hemde kredi kullanmak için aklında soru işareti kalmaz her ay 5 bin lira ödeyebilirmiyim diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

bence bir süre bekleyip her ay ayda 5 bin tl kenara koyabiliyormusun ona bak.. yani bi 4-5 ay dene kendini eğer düzenli olarak taviz vermeden her ay 5 bin lira ayırabiliyosan 5 ay sonra zaten 25 bin liran olmuş olur hemde kredi kullanmak için aklında soru işareti kalmaz her ay 5 bin lira ödeyebilirmiyim diye..

Aslında tam olarak denemeyi düşündüğüm şey bu şimdilik en iyisi böyle yapmak gibi..

• Kasko + Mtv + Trafik Sig. + Bakım = 10.000 ila 12.000 tl / yıl
    Ayda 1.000 tl boşuna verilen parayı düşünün derim.
  • KREDİYE HEÇ BULAŞMA ÖDENMİYOR İLLET ŞEY
  • Tamamen delilik olur, mantıklı bir yanı kalmaz.

Alacağınız araba da ahım şahım bir araba olsa, bir zevk arabası olsa eyvallah diyeceğim ama o da değil.

Böyle bir şey yapmayın, emeğinizi çöpe atmış olursunuz.
  • mantıklı bir davranış olarak sende görmemişsin ki burada onay dolu mesaj bekleme.araç için 100 bin tl kredi çekmek allah akıl fikir versin.buna hayal mi dersin, tutku mu dersin bilemem ama bunlarla yola çıkıp mantığını bırakırsan hep zararlı çıkarsın.
  • Ben konu sahibine aracı al demiyorum ama şu zamanda borca girmeden mal sahibi olmak çok zor.Hele de memur,kamu personeli iseniz.

• Konu sahibine 2. cevap

Bak arkadaş, biz karı koca doktoruz.
    Sene 2001
    istediğim araba o zamanlar golf tü.
    Ancak bazı sebeplerden dolayı nissan almera hb aldım (iyiki de almışım).
    Eski aracım olan 93 model şahini takasa verdim nissanı aldım
    banka kredisi 36 vade.
    Aylık taksit tutarı benim maaşımdan fazlaydı.(ikimizin gelirinin toplamının %60 ı kadar)
    Yani aynen senin planladığın gibi.
    Ancaaak;
    Evin önünde sıfır araba, gezecek benzin parası sıkıntı.
    Kira, elektik, telefon, kıyafet ,yiyecek vs vs vs.
    Hepsinin maddi külfeti ilk bir yıl inan ki çok zorladı.
    Ama o zamanlar enflasyon vardı.
    Kredinin 3.senesinde gelirin %30 nu filan verir oldum yani.
    Yeni evliyim gezip tozamıyorum, bir yere gidemiyorum, düşün.
    Daha önce dedim tecrübe ile sabit yani

Ama dersen eşim destek olur,
    para yetmediğinde sıkıntı etmez (benimki gibi)
    Gezmesemde olur.
    Hiç düşünme git al.

Biraz da yaşam tarzına bağlı, evin kira mı ona bağlı

Sonuç ;
    2001 de hayalim olan golfe 2013 te sahip oldum.
    Başım göğe erdimi? hayır.
    Şimdiden golfün yerine alacağım araçlara bakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: MeTeN

Konu sahibine 2. cevap

Sene 2001
    banka kredisi 36 vade.
    Aylık taksit tutarı benim maaşımdan fazlaydı.(ikimizin gelirinin toplamının %60 ı kadar)
    Ancaaak;

Gezmesemde olur.
    Hiç düşünme git al.

Sonuç ;

arkadaşa kesinlikle katılıyorum. toplam maasın %60 ı aileyi cok zorlar. %30 da bile içiö rahat değil.

gerci az kredi cekeceğim 14.000 bankada 8 ay + anne örtülü ödenek 50.000 bunuda 30-32 ayda geri odeyecem. faizinle beraber.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeTeN

Konu sahibine 2. cevap

Sene 2001
    banka kredisi 36 vade.
    Ancaaak;

Gezmesemde olur.
    Hiç düşünme git al.

Sonuç ;

Bu yorum son nokta..niye dersen tamamen aynı durum bizde karı koca doktoruz Dediğinz gibi eşim sonuna kadar destek olur onada şüphem yok lakin..gezip tozma kısımları gibi şeyleri çok zora sokma olacak gibi..bir süre biraz kenara para atıp birazda gezmek mantıklı olacak gibi ...

• Gençsin hayatını yaşa. 2 yıl değil de vadeyi 3 yıl yaparsan seni pek etkilemez.

• Hocam, ben 10.000 param var. 15.000 kredi çekip 15 ayda ödeyerek deli gibi istediğim vectrayı alamıyorum. Korkuyorum. 2000 tl maaşım var. Babamın yanında kalıyorum. İçki sigara kullanmam. Sana bakıyorum. Maşallah diyorum. Yapma. İlerde çoluğun çocuğun olur. Onlar için bişeyler yap. Hayat zor. Onlar için biraz kolaylaştır.

• Ayda 10.000 gelirle o arabaya rahat sahip olursun. Ama ben olsam en az yarisini peşin verir gerisine 48 ay vade yapardim. Hoş ayda 5000 verseniz bile geri kalan 5000 le bir ev rahat rahat geçinir. O paranin yarisina ev gecindiren bir sürü insan var. Ayda 12.000 geliri olup yarisi ile ev araba taksiti ödeyip geri kalan yarisi ile rahat rahat geçinen çok arkadaşım var.
    Bazı insanlar vardır iyi para biriktirir ama bazilarida vardir borçlanmadan mal sahibi olamaz.

• ayda 5 bin lira taksit ödemek, bir de bunun benzi parası vergisi sigortası yazık değil mi biraz daha bekleyin her ay kenara para atın nakitiniz yükselsin ondan sonra rahatlıkla alın,ileride ne olacağı belli olmaz

2 yıl da ödiyeceğin faiz 27-30 bin civarı az para mı
  • ev almak veya iş kurmak amacı dışında kredi çekmek, ''kendi gönlümle,gündüz vakti ayakta soyulmaya razıyım,gel beni soy bankacı kardeş'' demekle eş manaya gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_ege21

Yahu örnek olarak 130 olmazda 200 olur hemen atlıyorsunuz hem ilk ben alcam bi durun :D

130 la 200 arasında 70 bin liralık devasa bi fark var :) ama üzgünüm 200 binede travego yok ayrıca :)
  • 3.20i ED şuan sizin için baya fazla gelir ve o kadar borca faize girmeye değmez.. Çoluk çocuk yok ise eşimle binerim diyorsan aynı motora sahip 1.16i al, 500 euro race chip box ile yaklaşık 185 ps güç elde edersin.. Dolu bi 1 serisi aşağı yukarı 75-80 lira..
  • Şimdiyi değil geleceğide düşünmek lazım kredi çekerken. Hele ki 100bin çok büyük bir rakam. Türkiye şartlarında neyin ne olacağı hiç belli olmaz,belki şuan aylık gelirinizin yarısını bankaya vermek size çok gelmeyebilir ancak ileride o yarısına ihtiyaç duyabilirsiniz. İyi düşünüp taşının,almayın demem ama bu iş gönülden çok akıl işidir haberiniz olsun.
    Kendimden örnek vereyim,yaklaşık 13 senedir aynı arabayı kullanıyorduk ve artık bakım masrafları,eskimesi derken cana tak etti değiştirmeye karar verdik. 20-25bin arası ile başlayan serüven kaskosu vırtı zırtı derken 49bin liralık sıfır focus'ta son buldu. İyidi hoştu öderiz derken şu sıralar sıkıştım ve satmayı düşünüyorum mecburiyetten.. Aylık bin tl'mi bankalara vermektense çoluk çocuğun rızkına harcamak daha mantıklı ve doğru geldi.

Demem o ki iyi düşünüp taşının.100bin az para değil aylık ödemesi 5bin lira iken oda az değil. İlerisini düşünün kararınızı ona göre verin,saygılar..

• Arkadaşlar herkese teşekkür ederim..sürekli takip ediyorum yorumları..bu kadar fikir paylaşımı beklemiyordum açıkçası..baya bir fikir geldi..çoğunluk mantıksız buldu ..ki bende öyle buluyorum..zaten hiçbir zaman altımda şahin varken 3. evi almaya zorlayan insanlardan olamam..bir kere yaşıyoruz oda istediğimiz gibi olmalı,şartlarımızı zorlayarak yaşayabildiğimizin en iyisini yaşamalıyız diye düşünüyorum..çoluk çocuk konusunda ise tabiki sorumluluklarımız her nekadar önümüzdeki en az 3 yıl içinde çocuk düşünmüyor olsamda..lakin çocuk için en büyük sermaye eğitimdir şahsi fikrim..öyle ev alıp çocuğa bırakmayıda düşünmüyorum..aynen babamın yaptığı gibi..okuttu doktor etti .. 10 ev bırakmasından iyidir.. önümüzdeki hafta gidip bayii ile (eşimle beraber) detaylı konuşacağım sonra 3-4 ay düşünüp plan yapacağız ..ona göre bir karar vereceğim..şimdiki düşüncem bu..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.