Arkadaşlar merhaba.Aracım 2005 model Nissan Almera bir süredir aracımda 3 vitesten 4 vitese doğru hızlanırken arabamda bir titreme meydana geliyor.Özellikle 70-80 km hızla giderken gaza yüklendiğim sırada yapıyor direksiyondan ve arabanın içinden hissediliyor.4.vitese geçtiğimde ve hızıjm 100 km üzerine doğru çıktıgında kesiliyor(torka yüklendiğinde oluyor) .Ben önce lastiklerden olabilir diye düşündüm ancak dün yeni lastik aldım ve rot balans ayarları yapıldı.Jantlarda eğrilik yok,Nissan servisindeki arkadaş ile test sürüşü yaptık.Akslardan olabilir dedi.Aracı lifte alıp altına baktılar akslardada sorun yok.Bana vites kutusuna bakılması lazım.Vibrasyoın yapıyor olabilir dediler.Eğer oda olmazsa motora bakılacakmış.Aynı tarzda problemi yasayan varmı yada sizce bu sorun neden tekabul ediyor ,fikirlerinizi bekliyorum.teşekkürler
dörtden beşe geçeceğin zamanda arabaya aynı devirde gaz bas o zaman bi bak. yada ikiden üçe geçeceğin zaman. yani ikiden üçe geçeceğin zaman hemen normal devirde değiştirme vitesi biraz bas bağırsın araba oyle bak orda da yapacak mı. MOTORUN BAĞLAMA KULAKLARI VARDIR. YADA AYAKLARI DERLER ONLARDAN BİRİSİ KOPMUŞ OLABİLİR. MOTORUN DEVRİ YÜKSELDİĞİ ZAMAN MOTOR SARSILIR ONDAN YAPABİLİR TİTREMEYİ.
bence aks lardan. biraz zorlarsan arabayı, istavrozu kırabilirsin. aks yağsız kalmıştır veya istavroz-Lale arasında zamanla boşluk oluşabiliyor. buda titremeye sebep olabilir.
Ümit krdeş askları kontorl ettiler bir sorun görülmüyor dediler.Bu arada 4 vitestede vites topuzum baya bir vibrasyon gösteriyor ve sağa sola hareket ediyor laçkalık var gibi.Yani bir ikide yokta 4 viteste vites langur lungur oynuyor onunda bu duruma etkisi olabilirmi???Yada sebebi her neyse bunada sebep oluyor olabilirmi??
kardeş aynı sorun bende de mevcut suanda.sorunu cozdun mu tesekkurler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme