Şimdi Ara

Arabada haberleşme hatası... Çok acil yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabam 2011 opel corsa 1.4 manuel...3 4 sene önce tüm arıza lambaları yandı. Araba gidiyor ama arabanın göstergelerinde tüm hata lambaları yanıyordu. O zaman servise gittim. Servis arıza tespiti ve tamirle 10.000 bulur dedi. Sanayide bir oto elektrikçisi ustaya gittim. Sigortaları çıkardı tekrar taktı göstergede ikaz işaretleri kayboldu. Neyse geçen ay pandemi sürecinde araba bir ay yattı. Ilk çalıştırdığınızda abs vs 3 hata lambası yandı sonra kayboldu. 2 hafta sonra f hatası verdi kayboldu. Arada bir abs arıza işareti verip kayboluyor. En son araba marşa basıyor ama çalışmadı. Benzin pompasından şüphelendim usta baktı sağlam çıkınca bilgisayara taktılar. Arabada cas bun yani haberleşme hatası var dedi usta. Bilgisayarda abs hatası immobilizer hatası, iç aydınlatma hatası, dış aydınlatma hatası, merkezi kilit hatası vs cıktı. Ancak Bu hataların hic biri aracın ikaz panelimde görünmüyor. Sadece bilgisayara taktığınızda görünüyor. 3 4 oto elektrikçisine gittim. Hataları sildiler ama tekrar göründü. Çok basit hata olabilir ama cok büyük masrafta olabilir araba 1 hafta burada kalması gerek dedi. En son usta ise tesisatı her ustaya kurcalatma daha büyük is cikarirlar yada çok büyük masraf çıkarırlar dedi. İşin ustası ve nokta tamir edecek usta bul dedi. Sizce bu sorun nereden kaynaklanabilir. Beyin tamircisi mi, oto elektrikçisi mı bu işte daha uzman. Adana veya mersin dolaylarinda bu işte ehil ustalar var mı. Sizce bu hata neyden kaynaklanabilir. Aküyü ölçtürdüm sıkıntı yok dediler.
    Not: uzun yola çıkmam lâzım ama bir yandanda araba yolda bırakır mı diye korkuyorum. Ustalar 3 4 senedir kullanıyorsun sıkıntı olmaz diyor ama yinede insan endişeleniyor. Bilgilerinize tecrübelerinize ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet23 -- 14 Temmuz 2020; 20:52:39 >

• Casbun değil Canbus sözü edilen şey. Mersin'li olmama rağmen Mersin'den emin değilim ama Adana'da işinin ehli ustayı bulursun diye düşünüyorum.

Şöyle bir baktığımda sorunun yaygın olduğu ve ECU kaynaklı olduğu yazılmış bazı forumlarda. Ecu değişimi sonrası sorun çözülmüş. Bu tür sorunları İngilizce anahtar sözcüklerle aramak gerekiyor.

İşinin ehli ustayı araştırmanı, bulamazsan iyi işler yapmış bir yetkili servise gitmeni tavsiye ederim. Gerçekten emin olmadığın bir atölyeye ise kesinlikle otomobilini bırakma.
  • Resimleri yükledim arkadaşlar. Iç aydınlatma vs olanlar hata kodu görünmüyor ama diğerinin ekran resmini yolladım.
  • Akü değişti mi, akü bitmeye yakın saçmalıyor böyle. En kötü ihtimal beyin değişecek gibi duruyor. Geçmiş olsun.
    Bu arada her ustaya sigorta kutusunu, elektrik tesisatını kurcalatmayın mazallah az işten çok iş çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 14 Temmuz 2020; 21:14:59 >
  • Evet ustanın birine gittim kablo girişleri ve beyne giden socetler gevşemiş o yuzden iletişim kurulamıyor hatası veriyor dedi. Şimdi asıl sorun bunu yapacak yani iç tesisatı sıkıntı yaratmadan yapacak ustada adanada mersinde tavsiye edeceğiniz usta var midir. Ic tesisatı kontrol ettirmek Ne kadara patlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.