Bildirim
arabada klima açınca hararet düşüyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Gaz kaçağı var havanın yarısını motora üflüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Termostata bakin .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sen klimayi calistirinca fan surekli calisiyo dusmesi normaldir.Ilk klimali clioyu aldigimda yazin korkudan ben de acmamistin ilk zamanlar hararet yaptirir diye Sonra deneyince dustugunu gordum kullandim ozelligi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Özellikle eski model peugotlarda (mesela 206) klimayı actiginizda onun kendi fani var radyatorun orada veya ayni fandi hatırlamıyorum o direkt devreye giriyor. O yüzden hararet düşüyor.
Emin değilim ama bazı arabalarda klima radyatörü normal radyatörün önünde bulunuyor, o yüzden klima açıldığında araba fan açmış gibi oluyor, bundan dolayı da hararet düşüyor diye biliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
benim aracım opal corsa 1.2 benzin 2005 model bu arada. -
Klima acinca fan calisiyor, ondandir.
Termostat bozuk degilse klima kolay kolay motor sicakligini dusuremez . Fan tek basina motoru sogutmaz , termostatin acilip radyatorden su gecirmesi gerekir .
Termostat bozuk olabilir
termostattır hocam.
normalde termostat sabitler sıcaklığı. Soğuyunca kapatır kendini ki motor kendi ısısıyla ısınsın biraz. 90'a ulaşınca da kendini açar ki, soğuk su dolaşmaya başlasın. bu döngüyü sağlıyor ve 90 da sabit kalmasını sağlıyor.
Hatırlıyormusunuz acaba. Kışın araba yokuş aşağı gidince hararet bayağı düşüyor muydu? Eğer düşüyorsa bilin ki termostat gidik.
Değiştirmekte fayda var, fazla yaktırır arabaya.
1.2 paliom vardı. Kış günü uzun yokuşlarda neredeyse sıfıra inerdi. 8-10 km'lik yokuşlardan bahsediyorum.
Yaz günü düşmesi de arkadaşların dediği gibi klima radyatörünün fanından kaynaklanıyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X