Şimdi Ara

Arabadan gelen sürtünme sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk başlarda geri vitezde giderken araba tamamen durana kadar sürtünme sesi geliyordu ama son zamanlarda motor soğukken düşük devirlerde arada bir geliyor araba duruyorken geliyor gaza göre ses gelip gidiyor aracın sol tarafından geliyor ses değişik bir sürtünme sesi uğultuyada benziyor ama o ses geldiğinde sürtünmeyi hissedebiliyorum neyden olabilir yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Emre_33_ E kullanıcısına yanıt
    Araban kac yillik ve kac kmde hangi model

• 1998 model Renault r9 330 bin küsür km de bakımlı araç ama böyle bir sorunla karşı karşıyayım yağ eksiltme yağ yakma vuruntu vs yok sadece 700 devir arasında hafif gaz verip salınca veya ilk çalıştığı onda bir ses geliyor sürtünme sesi desem değil uğultu desem değil ama sürtünmeyr benziyor ve her zaman gelmiyor aracın sol tarafında uğultu benzeri bir ses

• Rolantide gelmiyormu o ses

• Evet sadece 1 defa yolda giderken geldi

• İlk calistigi anda ses geliyorsa mars motorundan kaynakli olabilir

• Veya triger kayisindan dolayida olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araçtan gelen ıslık sesi
    6 yıl önce açıldı
    MOTORDAN GELEN PERVANE SESİ
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunlarda zincir var ve sağ tarafta ama ses sol ön taraftan geliyor

• Sesin kaput altindan olduguna eminmisiniz teker aks vs den kaynakli olabilirmi

• Yürüyen sistemlerden değil çünkü araç duruyorken de geliyor düşük devirlerde ve araç soğukken geliyor biraz çalışınca gidiyor ses 1 defa uzun yolda giderken geldi yaklaşık bi 5 km kadar sonra kesildi

• Ve birde aracın tekerleklerini kaldırıp döndürdüm her iki tarafıda herhangi bir ses gelmedi tahminim biryerde aşınma var ve motor yağlamayı tamamlayınca kesiliyor tahminim bunun üzerine

• Evet benimde tahminim o yonde cunku dediginiz gibi rolantidede oluyormus hocam aracinizda biraz yasli

• Bu konulara hakim birine benziyorsunuz size bir sorum olacak şuan aracımın bujilerine baktım ve bir tanesinde nem var araçta gaz verip salınca rolanti düşüp geri çıkıyor rolanti dalgalanması var bujiler renault marka takalı 1 ay kadar oldu sorun neyden olabilir

Hocam motor su eksiltiyormu?Contadan su kaciriyor olabilir.Ve bir sorum daha var arac lpglimi

• Araç lpg li su kaçırma konusunda pek fazla kontrol etmiyorum suyu ama her bakt>ğımda normal gözüküyor gözle görülür bir eksiltme yok yağda beyazlaşma falan yok sadece 1 gözden söktüğüm buji nemli öbürlerinde birşey yok

• Yağ kapağını açıp elimle kontrol ettiğimde subaplarda sıkılık var ondan şüpheleniyorum ve senteden şüpheleniyorum distiribütör kapağını açtım ve 1. Göze ateşleme geliyorken siboplar kapalı ama tam ateşlemenin geldiği noktada sibop biraz sıkıyor

• Ve asıl konumuz olan ses az önce yine geldi neresinden geliyor diye baktığımda tampona vurunca ses kesildi o ses geldiğinde radyatör de titreşim oluyor radyatörün önünde korna var büyük ihtimalle korna radyatöre değiyormuş ama emin değilim umarım büyük bir sorun yoktur

Olabilir hocam sen yinede arada sirada dikkat et kornadanmi oluyor diye buyuk sorun cikarmasin sana ileride

Yakit tuketim miktarinda artis ve motor performansinda dusukluk farkettinmi hocam eger oyleyse dediginiz gibi sibop sıkmasindan olur o

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.