Şimdi Ara

Araç içi Trim Sesi çözümleriniz neler ??? - OBSESİF arkadaşlar içeri >>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
55.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl olmuş 2017 hala bunu tartışıyor olduğumuza ben de inanamıyorum...

Evet kanayan yaramız olan araç içi ''trim sesleri''ne ben de kafayı çok takıyorum. Belki obsesyon diyen çıkabilir. Evet kabul ediyorum.

Her zaman müziğin sesini az da olsa açıp gezmek istemiyorum. Bazen araç sürerken sessizlik istiyorum ama bu sesler beni çıldırtıyor.

(Psikoloğa mı gitsek?)

Öncelikle bilmeyenler için kısa bir açıklama yapayım:

Aracın iç kısmında göğüs, konsol, torpido, vites bölümü, kapı içleri, fitilleri vb plastik bir çok parçadan gelen tıkırtı, gıcırtı, çıtırtı, tiz titreme seslerine trim sesleri deniyor. Araçlarımızın içinde milyon tane plastik parça olduğu için bu sesler araçtan araca değişiklik gösteriyor.

BMW'lere, Mercedeslere bindim, sıfıra yakın B-C-D segment araçlara da bindim hepsinden bu sesler geliyor.

Şuana kadar 6 araç değiştirdim, son 3 aracımdan bir tanesi sıfır, diğer ikisi sıfıra yakındı. Her aracımda da bu salak sesleri duydum.

Hiç ses gelmeyen araç var mı? Evet belki 500 bin TL verirsek bir süre ses gelmez :) (Bkz. Türkiye'nin yolları)

Her neyse, sonuç olarak bu seslere kimler nasıl çözüm buldu, ne tür malzemeler, spreyler kullandı yazarsa çok iyi olur.

Herkes hangi marka-model aracında ne tür uygulama yaptığını açıklarsa bu başlığı okuyan herkes faydalanır.

Bir de bu Sonax'ın falan silikon spreyleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 28 Eylül 2017; 16:5:14 >

• trim sesi de olsa belli bir ritmi oluyor. Benim hazırladığım cd'deki şarkıların bu trim sesine uyumlu olmasına özen gösteriyorum. Mesela normal yolda çok az ses geliyor türk sanat müziğine geçiyorum, taş toprak yolda hareketli pop şarkılarını açıyorum, köy yoluna girince de basıyorum mezdekeyi, romen havasını. Müzik dinlemek istemediğim zaman aracı sağa çekip bekliyorum.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Araç İçi Trim Sesi Çözümleri: Obsesifler İçin

Arabanızın içinden gelen can sıkıcı trim sesleri, sürüş deneyiminizi bozabilir. Bu sesler çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve çözümleri de bu nedenlere göre değişir.

Trim Sesi Nedir?

Trim sesi, aracın iç kısmındaki parçaların titreşmesi veya birbirine sürtünmesi sonucu oluşan gıcırtı, takırtı veya vızıldama gibi seslerdir. Bu parçalar arasında gösterge paneli, kapı panelleri ve koltuklar yer alabilir.

Trim Sesi Giderme

Trim sesini gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Sesi çıkaran parçayı belirle.
    • Parçayı sıkın veya gevşetin.
    • Parçanın altına ses yalıtım malzemesi yerleştir.
    • Sürtünmeyi gidermek için gres veya silikon sprey kullan.

Arabada Trim Sesi Nasıl Kesilir?

Trim sesini kesmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsin:

• Kapı panellerini çıkar ve içerideki gevşek kabloları veya parçaları sık.
    • Gösterge panelini çıkar ve altındaki titreşen parçaları sabitle.
    • Koltukları çıkar ve altındaki destek çubuklarını kontrol et.

Trim Sesi Tamiri

Bazı durumlarda, trim sesi daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Bu gibi durumlarda, kalifiye bir tamirciye başvurmalısın. Tamirci, sorunun kaynağını belirleyebilir ve kalıcı çözümler önerebilir.

Araç Trim Sesi Giderme

Aracın trim seslerini gidermek için şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Düzenli olarak aracını yıka ve temizle, toz ve kirin birikmesini önlemek için.
    • Aracı aşırı yükleme veya zorlu koşullarda kullanma.
    • Trim parçalarını çok fazla dokunma veya zorlama.

Araba Trim Sesi Giderme

Arabanın trim seslerini gidermek için şunları yapabilirsin:

• Aracın kullanım kılavuzunda veya çevrimiçi forumlarda sesin nedenini araştır.
    • YouTube gibi platformlarda görsel kılavuzları izle.
    • Sorunu kendi kendine çözemezsen, bir tamirciye danış.

Trim seslerini gidermek, sürüş deneyimini iyileştirebilir ve aracının değerini koruyabilir. Yukarıdaki adımları izleyerek trim seslerini ortadan kaldırabilir ve aracının iç kısmını daha sessiz ve keyifli bir alana dönüştürebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Deli oluyorum bu seslere.
  • Trim sesleri yuzunden arabami saticam nerdeyse psikolojim bozuldu
  • Bu yüzden 2 araç sattım
  • trim sesi de olsa belli bir ritmi oluyor. Benim hazırladığım cd'deki şarkıların bu trim sesine uyumlu olmasına özen gösteriyorum. Mesela normal yolda çok az ses geliyor türk sanat müziğine geçiyorum, taş toprak yolda hareketli pop şarkılarını açıyorum, köy yoluna girince de basıyorum mezdekeyi, romen havasını. Müzik dinlemek istemediğim zaman aracı sağa çekip bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redred10

trim sesi de olsa belli bir ritmi oluyor. Benim hazırladığım cd'deki şarkıların bu trim sesine uyumlu olmasına özen gösteriyorum. Mesela normal yolda çok az ses geliyor türk sanat müziğine geçiyorum, taş toprak yolda hareketli pop şarkılarını açıyorum, köy yoluna girince de basıyorum mezdekeyi, romen havasını. Müzik dinlemek istemediğim zaman aracı sağa çekip bekliyorum.

Sağa çekip beklemek çok mantıklıymış hocam. Teşekkürler :)
  • olurmu bu forumda deri gereksiz yumuşak plastik diyeni vururlar. herkes trim seslerine alışmış onlarsız yapamıyor. kaliteli luxury bir paket bmw ye veya mercedese bininiz. sıfır ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSY

olurmu bu forumda deri gereksiz yumuşak plastik diyeni vururlar. herkes trim seslerine alışmış onlarsız yapamıyor. kaliteli luxury bir paket bmw ye veya mercedese bininiz. sıfır ses.

Trim seslerine alıştığım gün hayatımın dönüm noktası olabilir... Ya da ''zengin olmuşum'' demektir.
  • Şaka gibi gelebilir ama Peugeot 308 (yeni)'in bu konuda çok sessiz ve tok olduğu rivayetleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Şaka gibi gelebilir ama Peugeot 308 (yeni)'in bu konuda çok sessiz ve tok olduğu rivayetleri var.

Valla bilmiyorum. Aracın iç malzeme kalitesi önemli. Ama sonuc olarak C segment bir araç. Ne kadar süre sessizliğini koruyabilir ki ??
  • sesin geldiği yeri tespit edip kesebilirsiniz. bende iki yerden ses geliyordu kendim hallettim. birincisi hb bir araç olduğu için arka pandizottan bazen tıkırtı geliyordu sucuların kullandığı beyaz yumuşak contayla ayaklarını sardım ses kesildi. ikinci ses havalandırma difüzörünün birinden geliyordu ortadaki yönlendirme butonunun altına silikon sıktım o da geçti. şimdi sessiz seyahat ediyorum. arabayı iyi dinlerseniz seslere çözüm bulursunuz. trim sesleri her arabada zamanla olur. sonuçta yolların hali ortada. motor takozları bile zamanla bozuluyor titreşime yol açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 27 Eylül 2017; 16:56:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofamof

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Şaka gibi gelebilir ama Peugeot 308 (yeni)'in bu konuda çok sessiz ve tok olduğu rivayetleri var.

Valla bilmiyorum. Aracın iç malzeme kalitesi önemli. Ama sonuc olarak C segment bir araç. Ne kadar süre sessizliğini koruyabilir ki ??

Hocam onu zaman gösterir ve forumda epey km yapmış 308 sahipleri var. Yorum yazarlar eğer başlığı görürlerse.

Genel olarak benim gördüğüm kadarıyla trim sesleri 4 yerden geliyor:

1) Göğüs yani kokpit bölümünden: Havalandırma ızgaraları, fan grubu ve kablo demetleri ile torpido kilit tokası bu bölümün belaların.

2) Kapı fitilleri: Şasi burulma / esneme esnasında ve özellikle ucuz / kalitesiz ve kurumuş fitiller takırtı ve gıcırtı yapıyor.

3) Emniyet kemeri tokası: Yükseklik ayarı yapmaya yarayan toka bölümü birçok modelde kronik şekilde ses yapıyorve çözümü malesef pek yok.

4) Kapı pandizot ve iç panel bağlantıları: Malzemenin sertliği, elektrikli cam krikosu, cam ile kriko arası boşluk ve diğer kablo demetleri sağa sola çarpıp rahatsız edici seslee yapabiliyor.

Allah hepimize sabır versin. Bu kadar vergi verip (araç fiyatını söylemedim farkettiyseniz) araç alıp bunları çekmek zorunda kalmak çok üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Eylül 2017; 17:5:16 >

• Golf 6 aracımızda bir dönem sağ kapı hoparlöründe başlamıştı. Her geldiğinde iki yumruk salladık şuan 6. senesine girecek ve trim sesi varla yok arasında. Umarım bu düzen böyle devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 27 Eylül 2017; 18:7:56 >
  • B8 passatım var çok fazla trim sesi var. Özellkle sunroof fena. Amarok V6ım da var. Sıfır trim sesi. Bildiğin her türlü yolda sıfır ses, gerçekten çok başarılı
  • sol arka kapida vardi söyledim serviste trim ustasi bakip halletmiş periyodik bakimdayken.

sesin geldigi yere odaklanilirsa illa bir çozumu olur yani.
  • 2009 Golf V var, sanırım 130 bin civarı bir kilometrede ve trim sesi yok arabada. Normalde VW'yi abartmam bilenler bilir gerçi yine abartmıyorum ama saygı duyuyorum eğer yeniler de böyleyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

B8 passatım var çok fazla trim sesi var. Özellkle sunroof fena. Amarok V6ım da var. Sıfır trim sesi. Bildiğin her türlü yolda sıfır ses, gerçekten çok başarılı

Garip geliyor olabilir ama aynı marka modelleri de olsa içi tamamen sert plastikten oluşan küçük sınıf - arazi sınıfı araçlarda trim sesi kendinden üst segment ağabeylerinden çok daha az oluşabiliyor.

Bunların dışında;

1- Aracın içi yumuşak malzemelerle imal da olsa ek parça içermeyen yalın tasarıma ve mutlaka sıkı bir işçiliğe sahip olacak.

2- Yumuşak malzeme yoksa tek tip sert plastik mümkün olduğunca yekpare şekilde konsolu dolduracak.

3- Aracın yürüyen aksamı ile lastik / yanak ölçüsü yoldan gelen darbeleri ince titreşimlere çevirmeden filtreleyecek.

4- Aracn şasisi yeterince rijit olacak.

Benim de yıllar içinde kullandığım minik sınıf Renault - Fiat - Opel - Vw ve Ford modelleri kompakt ya da orta sınıftaki modellere göre daha az tıkırı yapıyordu misal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 28 Eylül 2017; 11:57:42 >

• Trim sesi otomobilin raconudur.
  • çare silikon sprey
  • quote:

Orijinalden alıntı: arman_guney

çare silikon sprey

Hangi marka spreyi kullanıyorsunuz? Aracınızın marka-modeli nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.