Arkadaşlar arabalar hakkında bilmediğimiz şeyleri buradan paylaşalım. Böylece herkes bilgilenmiş olur. Öncelikle benim bikaç sorum var; 1- 1.4 Benzinmi çok yakar yoksa 1.9 dizelmi? 2- Dizeller soğuk havada neden sesli çalışır?
1. Sorunuz hakkında ;
Bu konuda aracın ağırlığı , kaç beygir olduğu gibi faktörlerde önemlidir. Örnek araçlar verirseniz daha iyi olur.
Örneğin 1.4 Benzinli Fiesta ile 1.9 Dizel Passat gibi .. Yoksa elin adamı 1.4 passat ile 1.9 dizel Berlingoyuda karşılaştırabilir ..
Tamam kardeşim örnek : 1.4 golf gt 170 ps , 2.0 golf gt 200 ps
quote:
Orijinalden alıntı: cristiano77
E ama bunların ikiside benzinli , 1.4 mü az yakar 2.0 mi az yakar demeye çalışmıyorsunuz sanırım burda ?
Golf V 1.9 tdi ve tsi karşılaştırılsa olur sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: cristiano77 2- Dizeller soğuk havada neden sesli çalışır?
Buji ateşlemeli motorlarda ateşleme zamanını hassas bir şekilde kontrol etme imkanı vardır. Kompresyon ateşlemeli motorlarda ise ateşleme zamanı (avans) tamamen silindir ısısına bağlıdır. Ideal silindir içi ısısından uzaklaşıldıkça ses artar. Bu aynı zamanda rolantideki yüksek gürültünün de, dar devir aralıklarının da cevabıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: cristiano77
hocam benim octavia rs 2.0 tfsi, ankara şehir içi , genel ortalama 9.5 litre yakıyor.
golf yada jetta gt si olan bir arkadaşta kendi ortalama tüketimini yazarsa karşılaştırma imkanımız olur. yalnız benim zaman zaman topuk gaz gittiğimde olur hepsi bu yazdığım ortalamanın içinde.
karbon 32 arkadaşım bilgilendirdiğin için saol. Arkadaşlar yanlış anlama var ben örnekleri tekrar söyliyim ; Golf 1.4 170 PS Benzinli Golf 2.0 200 PS Dizel
Karşılaştırma buydu yani 2side benzinli deil :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme