Şimdi Ara

Arabam ilk çalışırken stop ediyor passat 1.8 basic aut

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
8.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabamın derdini hala bulamadılar

motor soğukken başlayan bir sıkıntı bu.
    diyelimki akşam aracı stop ettim park ettim
    sabah çalıştırınca drekt stop ediyor
    bir kaç kere daha çalıştırıyorum yaklaşık 5-6 stoptan sora araba çalışıyor
    ama gaz yemiyor bi süre
    eğer ısınmadan hareket edersem araba ıkına ıkına zorla ilerliyor
    2-3 dk ısındıktan sora skıntı geçiyor

+ olarak şimdi rampa çıkarken tekleme başladı

bikaç ustaya gittim herkes farklı şeyler söyledi

boğaz kelebeği dediler temizlettim adaptasyon yaptırdım düzelmedi
    bujiler ve kablolar dendi değiştirdim düzelmedi

şimdi bobin plastiğinde çatalak var değiştir diyorlar yada hava akış metresidir diyorlar

tecrübeli olan dostlarım bi akıl verin.

• Ateşleme bobininde sorun var gibi geliyor. Aynı şikayetleri Opel Vectra'da yaşamıştım. Ateşleme bobini değişince sorun ortadan kalktı...
  • Merhaba

Çok ilginç bir arıza durumu. Aklıma hemen ilk aracımda (2000 Seat Toledo 1.6) yaşadığım bir sorun geldi. Hararet müşürü arızalı olunca devir saati 500 devir inip kalkıyordu. Garanti hariciydi ve değişince düzeldi. Bir ihtimal bu parça olabilir fakat devir saati sensörü ve yakıt pompası da olabilir. Lütfen araçtaki tüm fişleri, kontakları ve kabloları kontrol ettirin. Bazen yerinden çıkmış ama iletkenliği kaybolmuş bir kontak da büyük sorunlara yol açabilir.

Umarım arıza hemen bulunur. 1.8 Motor teknolojinin ve motor mühendisliğinin en iyi örneklerinden birisi. 4 Silindir, 20 Valf, Çift Eksantrik, atmosferik 125 HP, turbolu 150 HP ve bulunursa otomatik vitesli olanı LPG ile muhteşem bir araç haline gelebiliyor, bir de Cruise Control varsa tabi.

Selamlar,

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 22 Haziran 2008; 1:05:46 >
  • ateşleme bobini ilk düşünülmesi gereken sorun olabilir derim ...benim eski aracımda başıma iki kez geldi.
  • sorun bobin gibi görünsede sanki boğa kelebeği ile ilgili gibide duruyor
    bu tip parçaların çıkmasıda verimli olmadığı için sıfır almak zorundayım.
    ve fiyatlar maalesef çok yüksek.

ne yapacağımı bilmiyorum.
  • lpg takarken bazı luzumsuzlar üstüne vazife olmadan boğaz kelebeğinide temizliyorlar ondan sonra böyle sorunlar çıkıyor ortaya malesef , siz siz olun hani bir atasözü var ya ((çalışıyorsa dokunma)) , vw grubu arabalarda boğz kelebeğine dokundurtmayın
  • Hocam en güzeli yetkili servise göster. Fiyat yüksek gelirse yaptırmadan çıkarsın.. En azından arızanın ne olduğunu öğrenmiş olursun.

benimde başıma gelmişti buna benzer bir olay. Aracım otobanda giderken stop ediyordu.sonra tekrar çalışıyordu. 3 ustaya göserdim hepsi farklı bişi söyledi..
    1. usta
    beyinde sorun var dedi
    2. usta
    buji, buji kabloları ve subaplar dedi
    3. usta
    Boğaz kelebeği değişecek dedi

Son olarak yetkili servise götürdüm. Durumu anlattım. Herkes farklı bişiler söyledi dedim.. Araştırdılar. Distribütörde çatlak varmış. değiştirdiler sorun düzeldi..

Yani piyasada kuş serisini söküp takarak usta olmuş tiplerle,
    aa müşteri gelmiş hadi bozuk sağlam bütün parçaları değiştirelim. Adama arabayı yeniden satalım diyen usta görünümlü galericiler çoğunlukta..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim...

yetkili servis deyince nedense gözüm korkuyor.

ne biliyim öyle bir yer etmiş içimde.

dediğin çok mantıklı ve akıllıca aslında ma arıza tespiti içinde para istemiyeceklermi?

senin tavsiye edeceğin yeride sormak istiyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: göktürk

arkadaşlar arabamın derdini hala bulamadılar

ama gaz yemiyor bi süre

şimdi bobin plastiğinde çatalak var değiştir diyorlar yada hava akış metresidir diyorlar

ankarada iseniz yardımcı olabilirim...

• evet ankaradayım
    yardımınızı bekliyorum
  • flood yapıyorum ama sorun devam etmekte
    konu güncel
  • göktürk birader gitmen gereken yer BOSCH CAR SERVİCE emin ol kesin çözüm alırsın
  • quote:

BOSCH CAR SERVİCE

yeri ve adres bilgilerini alabilirmiyim
    bir görüşeyim onlarla
  • İnternetten araştır bulunduğun şehir neresi bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: göktürk

arkadaşlar arabamın derdini hala bulamadılar

ama gaz yemiyor bi süre

iki şeyden yapar bobinle alakalı olacağını zannetmiyorum ki
    çatlak varsa zaten gövdeye şase yaparki bu şekilde hiç çalışmaz gaz yememesi hava akış sensörüden ki bunlar zaman zaman böyle sorun yaratabilir stop etmesinde oksijen sensörüde yapabilir diğer arkadaşın dediği gibi bi bosch car servisinde kolay çözüme ulabilirsiniz eğer ist iseniz iki yer önerebilirim birincisi( kaya otomotiv bosch car servis ahmet bey )maslak atatürk sanayi sitesinde girişten hemen soldaki yolun başında diğeri güngören bağcılar sanayi sitesinde arka girişte sol blok son dükkan altuğ bey umarım yardımcı olmuşumdur

• Aracın motor calıstıgında soguk oldugundan hava akımını saglamıyor bızım passattada vardı o sorun kısın.calıstırıyorduk sonra kendı stop edıyordu.Öyle buyuk bır sorununun oldugunu dusunmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F4180 -- 16 Temmuz 2008; 22:03:41 >
  • SORUN ÇÖZÜLMESİ hakkında bilgi......Benim de sorunum her ne kadar 2018 yılı olsa da yazmayı aydınlatmayı bir görev gördüm.
    98 adr 1,8 otıomatik passat aracım 15 gün önce kırmızı ışıkda stop ediyordu tekrar çalıştırıyordum aracımı Tarsusda tam 7 tamırciye gösterdim bana masraflarını yazayım..
    ....Bogaz kelebegı temizlendi
    ....Buji ve kablosu yenilendi
    ....Adaptasyon yapıldı
    ....Beyin arızası var

Hiç biri derdime derman olmadı..
    Motor kaputunu açtım görünen kabloları ve sensör fişlerini kontrol ederken hava filtresine gideb spiral boru takılı AKIŞ METRE(Debi metre) sensörünün fişine elimi sürmemle araç södü tekrar çalıştırdım fişi oynadım stop etti.Dogru elektronik işi yapan arkadasıma gittim akış metre içini sprey ile temizledi taktı sorun bitti halloldu FAKAT beraberinde ARAÇ ÇALIŞMASI,LÖRANTININ DALGA YAPMAMASI,BENZİN LPG SARFİYATININ AZALMASI oldu.Aracım gözüme girdi.
    Şimdi arkadaşlar fazla tamirciye gitmenizde fayda var cunku çogu birşey bilmiyor.Onların istediği araç Şahin,Renault ,Lada eski araçlar SÖK/ÇIKART/YENİSİNİ TAK....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.