Şimdi Ara

ARABAMA PİYASADA LASTİK BULAMIYORUMMMMM! DELİRECEMMM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2009 Model yeni kasa Honda City aracıma 185/55/16 ölçüsünde lastik bulamıyorum.Lastikçilere ebatı söylediğimde "Abi öyle bir ölçü yok yanlış bakmışsındır" diyenler yarıdan fazla emin olun!! Honda nasıl bir lastik ölçüsü kullanıyor,nasıl bir iştir bu.Yetkili servislerde de lastik yok.Yerine ne takayım dediğimde ........ gibi suratıma bakanlarda var.

Bir kaç markada bu ebatta lastik var.Onlarda çok pahalı ve siparişler geliyor. Bu ebat yerine ne takayım arkadaşlar? 195/55/16 mı yoksa 205/50/16 mı taksam?

Lastik işinden anlayan arkadaşlarımdan acil yardım bekliyorum......

• alttaki siteden değerleri girerek arama yapabilirsiniz

http://www.lastikcim.com.tr
  • Lassa'ya baktınız mı? Çoğu az bulunun ölçüler Lassa'da oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diskriminant

Arkadaşlar 2009 Model yeni kasa Honda City aracıma 185/55/16 ölçüsünde lastik bulamıyorum.Lastikçilere ebatı söylediğimde "Abi öyle bir ölçü yok yanlış bakmışsındır" diyenler yarıdan fazla emin olun!! Honda nasıl bir lastik ölçüsü kullanıyor,nasıl bir iştir bu.Yetkili servislerde de lastik yok.Yerine ne takayım dediğimde ........ gibi suratıma bakanlarda var.

Bir kaç markada bu ebatta lastik var.Onlarda çok pahalı ve siparişler geliyor. Bu ebat yerine ne takayım arkadaşlar? 195/55/16 mı yoksa 205/50/16 mı taksam?

artı eksi yukarı ve aşağı toleransları var bildiğim kadarıyla

195 olursa 18.5 yerine teker başına 19.5 cm basacak yere artıları yere basma viraj ve manevra ve tutunma adına..

eksileri
    yakıt motorun biraz daha zorlanması çekişte yokuş yukarı kısmen de olsa azalma ama çok kısmi geniş lastikler çekişi düşürür diye biliyorumç.

neyse çok kafa karıştırmayalım city nin yüksek ve dengesiz görünümünüde düşünürsek 195 olur derim kendi fikrim.

• şu adresten hesaplayabilirsiniz %3 e kadar olan farklar kabul edilebilir sınır dahilinde. 205 olan alternatifiniz iyi gibi
    http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14
  • 205/50/16 orjinaline daha yakın gibi bir değer çıkıyor.Ancak 50 yanak 195/55/16 ya göre darbelere daha açık olmaz mı?
  • quote:

Arkadaşlar 2009 Model yeni kasa Honda City aracıma 185/55/16 ölçüsünde lastik bulamıyorum.Lastikçilere ebatı söylediğimde "Abi öyle bir ölçü yok yanlış bakmışsındır" diyenler yarıdan fazla emin olun!! Honda nasıl bir lastik ölçüsü kullanıyor,nasıl bir iştir bu.Yetkili servislerde de lastik yok.Yerine ne takayım dediğimde ........ gibi suratıma bakanlarda var.

aynı sorun bizim aracdada mevcut

Honda CRV 225/60/18 Sadece 2 markada var dunlop ve bridgestone

235/55/18 le değiştirmeyi düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

205/50/16 orjinaline daha yakın gibi bir değer çıkıyor.Ancak 50 yanak 195/55/16 ya göre darbelere daha açık olmaz mı?

50 yanağın anlamı tabanın %50 si kadar yanak yüksekliğidir yani 205 mm x 0,50= 102,5 mm yanak yüksekliği
    aynı hesabı 195 55 16 lastik için yaparsak; 195 mm x 0,55= 107,25 mm yanak yüksekliği oluyor. dediğiniz gibi 5 mm ye yakın bir fark yanakta. İki alternatifin de kendine göre avantaj ve dezavantajları var. 205 yakıt tüketiminizi çok anlamlı olmasa da arttıracak, kuru zeminde yol tutuş artacak bunlara mukabil buzda tutunma azalacak ve yanak daralmasından dolayı darbe emilimi için araç amortisörlerine ek yük binecek ama orjinal yuvarlanma çapı ile neredeyse aynı olacak. 195 için ise bu avantaj ve dezavantajlar daha az ortaya çıkacak. Fiyatlarını da karşılaştırmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: jasd

quote:

205/50/16 orjinaline daha yakın gibi bir değer çıkıyor.Ancak 50 yanak 195/55/16 ya göre darbelere daha açık olmaz mı?

50 yanağın anlamı tabanın %50 si kadar yanak yüksekliğidir yani 205 mm x 0,50= 102,5 mm yanak yüksekliği
    aynı hesabı 195 55 16 lastik için yaparsak; 195 mm x 0,55= 107,25 mm yanak yüksekliği oluyor. dediğiniz gibi 5 mm ye yakın bir fark yanakta. İki alternatifin de kendine göre avantaj ve dezavantajları var. 205 yakıt tüketiminizi çok anlamlı olmasa da arttıracak, kuru zeminde yol tutuş artacak bunlara mukabil buzda tutunma azalacak ve yanak daralmasından dolayı darbe emilimi için araç amortisörlerine ek yük binecek ama orjinal yuvarlanma çapı ile neredeyse aynı olacak. 195 için ise bu avantaj ve dezavantajlar daha az ortaya çıkacak. Fiyatlarını da karşılaştırmak gerekir.

hocam yazdıklarınızdan özetle şunu anladım.185/55/16 ya en yakın lastik 195/55/16 oluyor.
    Zaten araç performans aracı değil.185/55/16 ile süspansiyonlar çok sertti en ufak çukuru beynimde hissediyordum
    zaten yakıt tüketimininde artmasını istemiyorum o yüzden en mantıklı 195/55/16 gibi duruyor
    SAygılar

• 195 yap barız farklar anlamazsın....
  • Benim aracımda Note ve sizin ebat benim aracın 3 orijinal ebatından birisi.175-65-15 , 185-65-15 ,185-55-16

Yabancı sitelerde gördüğüm kadarıyla Note deki 185-55-16 ebatı 195-55-16 olarak değiştiren bir çok kullanıcı var.

Jantı değiştirmeden kış lastiği olarak en mantıklı ebat bu.

Karlı ve çamurlu yollarda yanak yüksekliği fazla olan ebatı kullanmak tutunmayı olumlu yönde etkiler.
  • ben de sizin yerinizde olsam 195 olanı tercih ederdim her nekadar 205 olanın farkı orjinal lastikten az olsa da, hem fiyatı daha uygun olur yüksek ihtimalle. Saygılar
  • 195/55/16da hem lastiğin çapı hem yere bastığı yüzey genişliği artıcak,

ikisi de hem ön takıma hem tüketime olumsuz etkileyecek,

ayrıca city zaten yüksek bir araç, lastiğin çapını büyütünce iyice yükselicek dolayısı ile yol tutuşu daha da kötüleşecek, ayrıca yol bilgisayarı, odometre yanlış göstermeye başlayacak

205/50/16ya karşı hiç bir avantajı yok. kesinlikle 205/50/16'yı seçmelisiniz.
  • Muhtemelen kışlık lastik alacaksınız. Eğer öyleyse en ucuz kış lastiğinin ölçülerini öğrenip ona göre ve araca uyumlu 4 tane kapaklı jantlardan alın tanesi 50lira flndır. Bu sayede hem ucuza çıkartırsınız hem de her yaz her kış tak sök balansa 30-40 lira vermezsiniz.
  • Lastik çapını sabit tutmaya çalışarak farklı taban ölçüleri deneyebilirsiniz.
    Kış lastiği alacaksanız tabanı daraltmanızı tavsiye ederim
  • quote:

bu cumartesi aldim ayni ebat.
    Bridgestone marka
    idealtepe deki lassa bayii.Fiyat 280TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumusr -- 31 Ocak 2012; 11:29:30 >

• quote:

Bridgestone da var
    Bridgestone 1
    Bridgestone 2
    Bu linkte de 7 farklı lastik mevcut

• Honda'nın Joy modellerinde standart kullandığı ebat olan 175/65/15 ebatlarda alaşım jant + lastik alırsanız, mevcut jantınıza 185/55/16 ebatlarında lastik (sadece lastik) almaktan cüzi bir miktar daha fazla para verirsiniz.

Her iki ölçü de aracınızın fabrikasyon lastik ölçüleridir.

Eğer bu alacaklarınız kış lastiği olacaksa, yazlıkları çok kolay söküp takabileceksiniz.

Eğer bu alacaklarınız yaz lastiği olacaksa, bir sonraki lastik değişiminde yine aynı sıkıntıyı yaşamamış olursunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.