Şimdi Ara

arabama ses sistemi düzmek istiyorum ama hıc bır bılgım yok yardımcı olurmusunuz :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • peugeot 306 griffe bir arabam var hatchback ana ünite olarak pioneer deh-145 pandizorların ustune 2 adet oval pioneer ts-a6994s 600 watt hoparlor dusunuyordum ama cok ıyı olmadıgını soledıler oval hoparlor olarak önerilerinizi bekliyorum ön kapılara hertz esk 165 yada hertz esk dan baska daha yuksek rms lı varsa onlarıda dusunebılırım tam anlamadıgım ıcın bu ıslerden sızlere danısayım dedım bıde subwofer olarak da pioneer ts-w309d4 400 watt rms lı eger sızın bana tavsıye etıgınız bı ses sıstemı varsa yorumlarınızı beklıyorum suan ıcın ben bunları sectım ama bu konulardan hıc anlamıyorum anfi secımını yapamadım sızlerın tavsıyelerını beklıyorum sımdıden tşklr :)

• önlere hertz güzel seçim olur. Daha yüksek rms demek daha güçlü bir anfiye ihtiyaç demek aklında olsun Bence arka pandizota elleme. önlere hertz bagaja da kicker veya gene hertz tarzı bir bass güzel gider. Özellikle bass'ı eklediğinde sesin nasıl değiştiğine hayret edeceksin. ovallere gerek kalmayacak. Bass için ben kicker 125W lık ES12 kullanıyorum. yetiyor bana. Sen 250W rms lik modelini seçebilirsin.

Ama unutma önemli olan tüm sistemin uyumlu olması. Misal önlere hertz esk takıp bagaja da 400W lık bir sub veya üzeri takarsan orta seslerin perdelenmesi gibi sorun yaşayabilirsin. yani bass'ı tam açamadan bass sesleri arabayı boğabilir. benim tavsiyem 250W lık bir bass alman. Ama kulak zevkine göre daha üstünü almak istersen önce dinleyerek tecrübe et derim.

bu arada teyb'in biraz alt model kalıyor. Bunun nedeni tek anfi çıkışının olması ve RCA voltajının düşük olması (RCA: anfi çıkışı). 7250 veya muadili bir model seçseydin hem fazladan anfi çıkışın olurdu (ön midlere ayrı, subwoofer'a ayrı) hem RCA voltajının yüksek olması sebebiyle daha net ses iletimi sağlayabilirdin hemde 5 veya 7 kanal eko ayarı ile istediğin ses tonunu daha kolay yakalardın. HPF ve LPF ile de güzel filtrelemeler yapabilirdin.

Hertz mid + 250/400W rms lik bass ve bunlara yetecek bir anfi+kablolar+montaj maliyetini düşünürsek ana ünitenin bu hesap içinde oldukça küçük bütçeye sahip olduğunu görürsün. bu nedenle ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla yüksek bir sisteme girişiyorsan bence ana üniteyi de üst modele taşı derim. Elindeki ana ünite fena değil ama üst modellere terfi edersen sisteminden daha iyi verim alırsın. Bu arada bu sistemi aracına kurduracağın vakit güzel montaj yapan bir usta seç, mutlaka kaliteli kablolar kullan ve arabanın aküsünün min 60/72 amper olması ve eski olmamasına dikkat et. Yoksa araba çalışır vaziyette bile akün boşalabilir.

• merhaba Alihan bey,

7950 eskide kaldı ama temiz ikinci eli güzel olur. aklıma gelen sistemi yazayım.

pioneer 7250 teyp
    hertz dsk 165 ön ve arkalara olmak üzere 2 takım yada jbl gt 6508c
    jbl gto 5355 5 kanal amfi
    jbl gto 1504d 38 cm subwoofer yada pioneer 309 d4 38 cm veya kicker cvr 12 4+4 (cvr nin tonlaması diğer ikisinden açık ara farklıdır, jbl in yumuşak ve uzundur, pioneerin biraz küttür)
    1 farad cap

ikicni ve biraz daha güçlü sistem:

pioneer 7250 teyp
    hertz esk 165 ön ve arkalara olmak üzere iki takım
    sound magus h500 5 kanal amfi
    kicker cvr 15 4+4 38 cm subwoofer
    1.5 farad cap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.