Şimdi Ara

Arabama yeni ses sistemi yapmak istiyorum yardım edermisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, araba aldım bu benim ilk arabam( DOĞAN L ) ve getirdiği biraz tecrübesizlikle yeni bir sistem kurmak istemedim 1-2 fikir almadan.

Şöyle bir sorum olacak subwoofer alacağım 1400w pioneer'in bazı yerlerde duyduğuma göre +1500w amfi almazsam subwoofer'dan verim alamazmışım bu ne kadar doğrudur?

Alacaklarımı 1-2 göstereyim olur olmaz fikrinizi almış olurum.

Teyp : Pioneer Deh-1500Ub
    Amfi1 : Siearra GTA 500.5 AB CLASS
    Amfi2 : Roadstar RDA 6040
    Amfi3 : HI-FI HF 404
    Subwoofer : Pioneer Ts-W310S4K
    Ön ve Arka Hoparlör : Pioneer Ts-G132Ci ( Tam olarak bilmiyorum ön + arka hoparlörmü sorduğumda öyle söylenmişti. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbluemre -- 11 Ağustos 2014; 12:54:03 >

• Ben size yazayım ortalama bir sistem:
    Teyp : pioneer x3550ui veya x3650ui(sahibinden.com veya Atakantuningten)
    Amfi1 :cadence xa125.4
    Amfi 2:Cadence csa 650.1
    Subwoofer kalsın o gayet güzel
    Ön hoparlör kaç cm bilgim yok
    Arkaya da oval için pandizot veya oval yükseltici ile pioneer ın yeni seri 80 100 rms (nominal güç) ovallerinden alın

Örnek bikaç link koydum nerde uygun bulursanız oradan alın.

http://www.atakantuning.com/Pioneer-DEH-X-3550-UI-CD-MP3-Calarli-USB-Girisli-Oto-Teyp,PR-833.html

http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-ts-a6985s-6-x-9-inc-550-watt-5-yollu-oval-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otpiotsa6985s&categoryId=26090

http://www.atakantuning.com/Cadence-XA-1254-4-Kanal-Amfi,PR-86.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Ben size yazayım ortalama bir sistem:
    Teyp : pioneer x3550ui veya x3650ui(sahibinden.com veya Atakantuningten)
    Amfi1 :cadence xa125.4
    Amfi 2:Cadence csa 650.1
    Subwoofer kalsın o gayet güzel
    Ön hoparlör kaç cm bilgim yok
    Arkaya da oval için pandizot veya oval yükseltici ile pioneer ın yeni seri 80 100 rms (nominal güç) ovallerinden alın

Örnek bikaç link koydum nerde uygun bulursanız oradan alın.

http://www.atakantuning.com/Pioneer-DEH-X-3550-UI-CD-MP3-Calarli-USB-Girisli-Oto-Teyp,PR-833.html

http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-ts-a6985s-6-x-9-inc-550-watt-5-yollu-oval-hoparlor/productDetails.aspx?productId=otpiotsa6985s&categoryId=26090

http://www.atakantuning.com/Cadence-XA-1254-4-Kanal-Amfi,PR-86.html

Sunduğunuz seçenekler gayet güzel.
    Fakat sorum olacakdı benim almak istediğim teyp ile sizin önerdiğiniz teyp arasındaki fark nedir?
    2. Olarak önerdiğiniz amfiler alacağım subwoofer'ı kaldırabilir mi?
    Ön hoparlör 13 cm.

Misal önerdiğiniz 1. amfi 1000 lik benim sistemim şöyle olacak ( Önerdiklerinize göre değerlendiriyorum ön hop ben ekliyeceğim. )

1400w Subwoofer
    550w Arka Hoparlör
    200w Ön Hoparlör ( Pioneer TS-G132R1 )
    Toplam : 2150 watt yapıyor. Önerdiğiniz amfi ile bu sistemle ne kadar verim alabilirim ?

Edit: Biraz fazla soru soruyorum kusuruma bakmayın yeni bir sistem ayrıntısına kadar öğrenmeliyim ki ileride sıkıntı çekmiyeyim. ( BİRAZDA BİLGİSİZLİKTEN DOLAYI )

• Amfinin watt hesabı max değerle yapılmaz rms ve ohm uyumuna göre çalışır.
    1400 yazan woofer ın gerçek değeri 400w rms, o 550w pioneer sa 100w rms. Yani 400 ve 100w sürekli güce sahip.

Teypte en az 2 tane rca çıkışı olması lazım 1i stereo biri mono amfi için. Aslında 3 rca lı olsa daha iyi ön arka ve için. Ben fiyatı düşük tutsun diye f/p oranı yüksek ürünler önerdim.

• quote:

Amfinin watt hesabı max değerle yapılmaz rms ve ohm uyumuna göre çalışır.
    1400 yazan woofer ın gerçek değeri 400w rms, o 550w pioneer sa 100w rms. Yani 400 ve 100w sürekli güce sahip.

Teypte en az 2 tane rca çıkışı olması lazım 1i stereo biri mono amfi için. Aslında 3 rca lı olsa daha iyi ön arka ve için. Ben fiyatı düşük tutsun diye f/p oranı yüksek ürünler önerdim.

Anladığım kadarıyla watt değerlerine değil " RMS " değerlerine göre topliyip ona göre amfi alacağım yanlışım varsa düzeltin.
    Önerdiğiniz teyp'de kaç rca çıkışı mevcut ? ( Araştırma yapıyorum fakat bilir kişiden öğrenmek bilgi almak bana göre daha iyi. )

Edit: Ben bu rms değerlerini neye bakarak anlıyabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbluemre -- 11 Ağustos 2014; 15:05:27 >

• Önerdiğim teypte 2 takım(4 soket) 2v rca mevcut. 3 rca lı olsun derseniz pioneer deh x8650bt,deh x9650 modellerine bakabilirsiniz.

Rms değerlerini genelde açıklama kısmına yazarlar 4ohm 4x80 rms, 2 ohm 4x110 rms vs gibi. Tabi yüksek max w yazan Çin malı amfi satıcıları bu değerleri yazmaz milleti kandırmak için.

• quote:

Önerdiğim teypte 2 takım(4 soket) 2v rca mevcut. 3 rca lı olsun derseniz pioneer deh x8650bt,deh x9650 modellerine bakabilirsiniz.

Rms değerlerini genelde açıklama kısmına yazarlar 4ohm 4x80 rms, 2 ohm 4x110 rms vs gibi. Tabi yüksek max w yazan Çin malı amfi satıcıları bu değerleri yazmaz milleti kandırmak için.

Hmm teypler mükemmel denilecek kadar güzel, fakat şuanlık benim için baya tuzlu bir fiyata sahip :)
    Önerdiğiniz teyp cazip geldi.
    Önerebileceğiniz başka Amfi,Arka Hoparlör,Ve Ön hoplarlör var mı?

Birde amfinin 2 kanallı veya 4 kanallı olması ne fark eder?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer teypler güzel ama hem tuzlu hem de sizin için çokta gerekli değil.
    2 kanal ya da 4 kanal farkı şu: her kanala bir hoparlör takılır, 2 kanala ön veya arka sağ sol için gerek duyulur. 4 kanalsa hem ön hembarka hoparlörleri amfiye takacaksaniz olur.4 kanalda şöyle bir opsiyonda var 2 kanala hoparlör takarsınız 2 kanalı da birleştirip subwoofer a takarsınız.

5 kanal amfiler var birde, 4 kanalı normal hoparlör takmak için 1 kanalı da subwoofer için kullanılır. Bunlardan önermedim çünkü piyasada güçlü olanları az onlarında fiyatı yüksek.

On kapıyı da baktım bulamadım 13 ve 16 diyenler var. En kötü 16lik ceplikler var onlardan alın. 16 cm 70 100 rms arası bütçeye göre mid takımı alın birde

• quote:

Diğer teypler güzel ama hem tuzlu hem de sizin için çokta gerekli değil.
    2 kanal ya da 4 kanal farkı şu: her kanala bir hoparlör takılır, 2 kanala ön veya arka sağ sol için gerek duyulur. 4 kanalsa hem ön hembarka hoparlörleri amfiye takacaksaniz olur.4 kanalda şöyle bir opsiyonda var 2 kanala hoparlör takarsınız 2 kanalı da birleştirip subwoofer a takarsınız.

5 kanal amfiler var birde, 4 kanalı normal hoparlör takmak için 1 kanalı da subwoofer için kullanılır. Bunlardan önermedim çünkü piyasada güçlü olanları az onlarında fiyatı yüksek.

On kapıyı da baktım bulamadım 13 ve 16 diyenler var. En kötü 16lik ceplikler var onlardan alın. 16 cm 70 100 rms arası bütçeye göre mid takımı alın birde

Anladığım kadarıyla 4 kanallı bir amfi benim işimi görecek. Her hoparlör için bi kanal var her hoparlörün kablosunu bir kanala bağlıyoruz? Ve sizde diyorsunuz ki şöyle bi çıkış yolunuz da var arka veya ön hoparlörü subwoofer ile birleştirin. Yani amfiden çıkan ön veya arka kabloyu direk başka kablo ile subwoofer'a bağlayabilirsiniz. Peki bu şekilde kısadevre olmaz mı birde seste düşüş yaşarsam ne kadar bir düşüş olur?

2 Adet 13 cm kapı hoparlör buldum bütçeme göre ikisi arasında kaldım. ( BAHSETTİОİNİZ MİD TAKIMI BUNLAR OLUYOR SANIRIM ? )

http://www.vatanbilgisayar.com/ts-g1322-13cm-2-yollu-hoparlormidtiz-130-w.html#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/rdh520c--13cm-2-yollu-hoparlor-bas-tiz-320-w.html#genel-bakis

Ufak bi alıcaklarımı sıralıyım eksik neyse son olarak gözden geçirelim.

Teyp : Pioneer DEH- X 3550 UI

Amfi : MİDLERİDE SEÇTİKTEN SONRA HEPSİNİN TOPLAMI " RMS-OHM " KAÇ İSE ONA GÖRE BİR AMFİ SEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.

Subwoofer : Pioneer Ts-W310S4K

Ön hoparlör : -

Arka hoparlör : Pioneer TS-A 6965 S ( BUNLARI ÖNERİRMİSİNİZ ? )

• Yanlışlıkla atılmış flood olarak algılamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbluemre -- 11 Ağustos 2014; 17:55:04 >
  • Hayır 4 kanal amfiye hem ön hem arka hem sub bağlanmaz. Ya ön+sub ya arka+sub bağlanır. Woofer olarakta o woofer 4 kanal amfiden yeterli gücü alamaz. 4 ohm 400rms o, anca bass amfisiyle beslersiniz. Daha güçsüz subwoofer bakın ama imkan varsa çift amfili sistem daha iyi olur.

• Mid takımı da ordaki linklerden pioneer değilde roadstar gibi olan yani bass tiz kısmı ayrı olan oluyor.

• quote:

Hayır 4 kanal amfiye hem ön hem arka hem sub bağlanmaz. Ya ön+sub ya arka+sub bağlanır. Woofer olarakta o woofer 4 kanal amfiden yeterli gücü alamaz. 4 ohm 400rms o, anca bass amfisiyle beslersiniz. Daha güçsüz subwoofer bakın ama imkan varsa çift amfili sistem daha iyi olur.

quote:

Mid takımı da ordaki linklerden pioneer değilde roadstar gibi olan yani bass tiz kısmı ayrı olan oluyor.

Anladım ben sesler karışsın istemiyorum yani sub'u ayrı ayrı beslemek istemiyorum bütün hepsi bir amfiye bağlı olsun.
    Şu amfi uyar mı sizce nasıl? : Jameson USA - 525

Mid takımı olarak roadstar'ı almalımıyım sizce yoksa başka markalarada bakmamı önerirmisiniz ?

• Sesler karışmasın demişsiniz de onu neye hitaben söylediniz. Amfi değil sağı solu farklı önü arkası farklı karakterde hoparlör olmazsa ses karışmaz. 5kanal güçlü birsey alinabilir yinede, mesela ben bu hafta audison voce 5.1 ekleyeceğim ama sizin sisteme olmaz bu fazla kaçar.
    Roadstar ı geçip daha kaliteli birşey alın. Aslında siz teyp haricinde ne kadar bütçe var onu yazın ona göre bakalım.

O jameson amfinin bass çıkışı 120w en güçsüz bass a bile yetmez.

• quote:

Sesler karışmasın demişsiniz de onu neye hitaben söylediniz. Amfi değil sağı solu farklı önü arkası farklı karakterde hoparlör olmazsa ses karışmaz. 5kanal güçlü birsey alinabilir yinede, mesela ben bu hafta audison voce 5.1 ekleyeceğim ama sizin sisteme olmaz bu fazla kaçar.
    Roadstar ı geçip daha kaliteli birşey alın. Aslında siz teyp haricinde ne kadar bütçe var onu yazın ona göre bakalım.

O jameson amfinin bass çıkışı 120w en güçsüz bass a bile yetmez.

En doğrusu bu olacak sanırım yoksa bu şekilde bir yere varamayız.
    Teyp harici bütcem max. 500-700 arası. ( DURUMA GÖRE ARTIRABİLİRİM )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbluemre -- 11 Ağustos 2014; 18:54:02 >

• http://www.vatanbilgisayar.com/ts-g132ci--13cm-2-yollu-hoparlorler-bas-tiz-250w.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 11 Ağustos 2014; 19:14:28 >
  • Teşekkür ediyorum sabahtandır sizi uğraştırıyorum, son olarak bir konu açacağım diğer bilir kişilerinde önerilerini aldığım takdirde 3-5 gün içinde sistemi arabaya yapıp videosunu paylaşacağım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.