Şimdi Ara

ARABAMI ÇİZENLERİ BULDUM NAPMAM LAZIM... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
4
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kutu149

Bence evi satın kurtulun derim hocam neden derseniz araba mevzusundan değil.

İleride çocuklarınız sokağa çıkacak o tarz çocuklar içinde yetişse çocuğunuz geleceği ne olacak?

Hadi siz sokağa çıkarmadınız.

çocuğunuz belli bir yaşa gelince dışarı çıkacak mesela ben maça gidiyorum şampiyonlar ligi eve 1-2 gibi geldiğim oluyor ben rahat yürüyorum evime site de vs.

Sizin çocuğunuz o mahalleden geçerken siz rahat olabilecek misiniz?

Yarın birisi eşinizi rahatsız etse o tarz yerlerde olur siz elinizi kana bularsanız ne olacak?

Bu tarz şeyleri düşünün ben yerinizde olsam ev alamasam bile daha iyi bir semtte kiraya çıkarım.

İstanbul'da evler pahalı da illa sizin paranıza göre de ev bulunur.

Olmadı uzağa gidersiniz trafik çekersiniz ama sizin ve çocuklarınız için daha iyi bir ortam olur mesela Beylikdüzü tarzı yerler.

Memursanız ev alamam derseniz ama illada ev alıcam kirada oturamam derseniz başka bir ile taşının.

Haklisin kardesim.bir insan tek basina feodal bir suru karsisinda ne yapabilir ki?mevcut kanunlarin masumlari karumadigi acik.tek cozumu oradan uzaklasmak.yillar sonra tum ulke bu hale gelirse(o yonde ilerliyor) nereye kacacagiz onu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birakin apartman kulturunu sehir hayatini bile bilmiyorlar. 40sene once koyunden nasil geldilerse hala aynilar. Bizim karsi apartmanda bi kadin gecen ramazanlarda ozellikle, sahurda bulasik suyunu dokerdi 1.kattan asagi bu sene biraz kesti belliki bulasik makinesi aldi ama bu seferde takir tukur diziyo onuda beceremiyor... bunlar neki cocuklari ne olsun. Beylikduzu biraz daha elit. Mesela is yerim sirinevlerde e5in bi yani ayri diger yani ayri bi dunya resmen. Belliki esenyurta tasinirken orayi bilmiyordunuz belkide istanbula yabanciydiniz...

• esenyurt güzel semt ama site de oturuyorsan tabi .

maalesef Suriyeli akınına uğramış semtlerden biri zaten yerlisi de pek farksız .
  • istanbula geldim geleli fatihte oturdum eski sayılırım bursa dogumluyum samsunda büyüdüm liseye başlarken istanbula geldim babam memur o sebepten gezdik biraz ama tüm akrabalarımız burada babam memur olana kadar oda istanbuldaymış memur olmasa burada doğacaktık fatihte büyüyecektik. evlenince 9 ay bağcılarda kirada oturdum yenimahallede hemde. o zamanda arabam vardı bir sıkıntı olmadı çok şükür bacanağım hala o mahallede iki üç kere arabadan yüklü miktarda malını çaldılar o ayrı tekstilci kendisi. 9 ay sonra sıfır bina dedik herkes o taraflara gidiyo dedik evler iyi kar ediyo dedik oradan güzel bi daire nasip oldu aldık krediyle tabi. tamam eyvallah yatırım olarak iyi ama gercekten çocuk büyütülecek yer değil. komşuluk sıfır bile değil -10 üzerinden -10 akşam yatarken ne kadar kilit varsa kilitliyorum ve sabah işe giderken eşimle çocuğumun üzerine dışarıdan kapıyı kilitliyorum. ama komşulara bakıyorum ; size yeminle söylüyorum abartıyorsam ne olayım, mesela girişteki 2 daire ve bodrumdaki bir daire kapıları hep açık hep evin kapısı. diş kapı kapanmasın diye taş koyuyorlar dışarıdalar akşamaa kadar yün dövüyorlar, sokak direğine çamaşır asıyorlar, çocukları bir içeri bir dışarı. bizde kapı kapalı dursun diye para verdik zamanında dış kapıya kendiliğinden kapanan hidrolik zımbırtıdan aldık taktırdık güya dış kapıyı kendi mali gibi kullanıyorlar. ne diyelim ne yapalım bilmiyorum. harbiden yaşamaya çalışıyorum. ama kültür bi noktaya kadar. malıma mülküme zarar gelecekse kardeşim ne olursa olsun hak var hukuk var, devletin polisi var zabıtı var. usulü neyse uygularız. Allah büyüktür. ne vergi kaçırıp devletemize hakka gireriz nede hakkım malım deyip kafamıza göre birşey yapmayız kural kaide neyse eyvallah. ben kamera kayıtlarını olduğu gibi bugün savcılığa vereceğim. ayrıca hukuk mahkemesinden de dava açacağım. mala zarar verme suçu olduğu görüntülerle sabit hatta zarar veriyorsunuz diye görüntülerde uyardığımda belli. ama sonra yine aynısı. hatta yukarıdan acımadan kaynar su, çorba döken kadın bile sorumluysa ondanda şikayetçi olacam. bide kamerada bugün ne gördüm. koca çöp torbasını pat diye boş yer varken (ki o torba camdan öyle atılırmı orası ayrı) arabanın ön sol çamurluğuna küt diye atmış gerizekalı malın biri. ondanda şikayetçiyim. bekleyin sizde görün başıma ne geldi ne etti burada isteyen olursa paylaşıcam dava ve hukuki süreci.

• Çocuklara karşı tek önlem arabanızı pis hatta oturabilecekleri bölümleri yapış yapış bırakmanız. Şikayet etseniz de karşı tarafın profili belli sonuçta.

Ne tarım kaldı ne de İstanbul dışında sanayi. Göçen milyonlarca köy kültürüyle yoğurulmuş insan şehre gelince direniyor. Almanya bile 2 jenerasyonda adaptasyonu tam başaramadıysa bizim için gelecek karanlık maalesef.
  • Insanlarin habersiz görüntüsünü kaydetmek suç bildiğim kadarıyla , sonra basiniz daha da agrimasin..

Cocuklarin aileleri ile konusun , güzelce uyarın ..

Inatlasirsaniz bi gün geldiğinizde cok daha fenasiyla karsilasma riski var .

Bence ordan taşının , egitimli insanlar olsalar bunu yapmazlar. Cahil insanla da zaten başa çıkamazsiniz ..

• Geçmiş olsun, kısa vadeli çözüm olarak branda kullansanız?
    Kalın bir branda en azından çiziği filan engeller.

• Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    ben onu sordum. güvenlik amacıyla kamera kaydı yapıyorum hiç bir şey olmaz dediler. ayrıca kamera görülecek bir yerde ve gece ışık yanıyo. çocukların maalesef hangisi hangi evin bilemediğim için aileleriyle konuşma imkanımız yok.taşınma konusuna gelince düşünüyorum zaten kredi faiz oranlarının düşmesini bekliyorum.
  • ruf kullanıcısına yanıt
    evet branda düşünüyorum. en azından taşınana kadar. umarım çalmazlar tabi yada cingözün biri yanıyomu diye kontrol etmeye kalkmaz üzerine yazılar yazılmış brandaya kesikler atılmış araçlar görüyorum esenyurtun farklı yerlerinde, oda var tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Çok yanlış semte girmişsin hocam.

Allah yardımcın olsun.

İstanbul'un en pislik yerlerinden birisi.
  • Derhal aracınızı satın. Yerine çizilse üzülmeyeceğiniz eski model bir araba alın (Takribi 2000 model ve parçası ucuz bir şey olsun), o muhitten kurtulana kadar böyle idare edin.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bence satmasına gerek yok. Aracın üstüne araç çadırı alın ve geçirin. Yine yaslanırlar ama en azından çizilmez...
  • Alarm taktır,fazla yaklaşmazlar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

Bence satmasına gerek yok. Aracın üstüne araç çadırı alın ve geçirin. Yine yaslanırlar ama en azından çizilmez...

Brandanın yırtılması, altında ne olduğunun merak edilmesi gibi sonuçlar doğabilir.
    Bence araç mümkün olduğunca dikkat çekmemeli. Alarm ya da branda olursa yine dikkat çeker.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    3 aydır branda çekili daha elleyen olmadı. Aslında başta bende dedim hatta alıp götürürler diye bile korktum ama bi sorun çıkmadı Allah'a şükür..
  • Zeytinburnuda aynı. Geçen gün arabanın sağ çamurluğunu göçertmişler. Çocuklardan öğrendim, yapanlar koskoca adamlar, kavga edecek yer kalmamış gidip arabanın üzerinde kavga etmişler.
    Dün aracın sol tarafını boydan boya derin bir şekilde çizmişler. Ön çamurluktan başlayıp arka çamurlukta bitirmişler.
    Daha önceden bir tanesi sol arka çamurluğa sürttü.

Artık kafama bile takmıyorum. İçim cız ediyor ama yapacak bir şey yok. İnşallah daha beterini yaşarlar.
  • aracınıza hassas bir alarm taktırın. ayrıca sirenide cok kuvvetli olsun. dokunmak ne yanından bile gecmezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Power of Faith

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Çok yanlış semte girmişsin hocam.

Allah yardımcın olsun.

İstanbul'un en pislik yerlerinden birisi.

Arap cumhuriyeti olmuş yahu.

Önceden de sicili kötüydü ama şimdi tüy dikmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto

Alarm taktır,fazla yaklaşmazlar!

mahalleliyi deli edecek hassasiyette bir alarm , artık gürültü olmasın diye yaklaşmazlar belki
  • Hocam brandayla felan uğraşma önlem almaya çalıştığını anlarsalar arabana daha çok zarar verebilirler! Madem işe giderken kullanmıyorsun arabanı hemen sat! ardından evi satıp beylikdüzü tarafına geçmeye bak..tek kurtuluşun bu yoksa ruh sağlığında bozulacak..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.