Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
33
Favori
29.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eksiler
    - Süspansiyon baya sert (225/45 r17 michelin primacy 3)
    - Direksiyon sert
    - Çok olmasa da trimler de ses var (40 bin km)
    - Araç biraz yüksek alttan fazla rüzgar alıyor 120 km ve üstünde bariz belli oluyor

Artılar
    + Yakıt tüketimi 23 km/saat ort. 5.7 lt.
    + Donanım olarak zengin(230 voltluk priz bile var)
    + Yalıtımı baya iyi
    + Motoru sağlam ve seri
    + İç tasarımı bence çok güzel
  • Tabii ki seve seve eleştiririm.

Seat Leon 1.2TSI 2012 Model

- Gelişigüzel EPC hatası veriyordu (p334a idi sanırım). Turbo'ya yazılım falan bir şeyler yaptılar sonra düzeldi.
    - 66binde su pompası ses yapmaya başladığı için değiştirildi. (400lira)
    - Yine 60-70 civarında buji kablolarından birinin bağlantı kısmı paslandığı için silindir ateşleme problemi oldu. (60lira)
    - 80binler de buji kabloları ve trafo diyeceğim (hatırlamıyorum ismini) parçalar değişti. silindir ateşleme sorunu vardı. toplamda (700lira)
    - 90bin civarında bagaj kapağının mekanizması bozuldu, (250lira)
    - 95bin civarında hava kutusundan motora giden hortumun ucundaki çek valf kopmuş. İçeriye yanık bir koku veriyordu dışarıdan hava alacak şekilde ısıtıcı veya soğutucu açtığımda. (81lira)

- Arka sol kapı fitilinde "gırç" sesi geliyordu tümseklerde. Baya bir süre geldi. nereden baksan 30-40bin km. Daha sonra servise bakıma götürdüğümde sprey sıktılar (öyle söylediler) ve o tarihten beri arabayı kapalı otoparka bırakıyorum yaz kış ve hiç tekrar etmedi bu ses mevzusu.

Her sene bir arızası kesin var. Hepsi de garanti süresi dolduktan sonra başladı (Turbo arızası hariç). O yüzden seat alıyorsanız garanti süresini uzatın ve sonunda satın. Ben masraf yaptığım için artık satmakla uğraşmak istemiyorum.

Şu an 98bin'de, merak ediyorum ne arızası çıkacak seneye diye.

• Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    Ilk mesaji guncelledim ben. Hem 318 bendeki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 bin km de dizel partikül uyarsı verdi
    2 ayda 1 yarım saat airbag ışığı yakıyor
  • bendede 2014 ibiza 1.2 style var haziran ayında yolda giderken bir anda motor arıza ve epc yaktı araç. Gaz kesti bi anda bayır tırmanıyordum o heyecanla nasıl sağ şeride attım kendimi bilmiyorum. 1065 tlcik sıkışmış wastegate'e değiştirdik halloldu
  • Interv3nti0n kullanıcısına yanıt
    Hocam kapalı otoparkın varsa mutlaka kullan. Arabayı kışın özellikle dışarıda bırakma. Motorda üst kapak olmadığından elektrik aksam çabuk arızalanıyor.

• 2014 Vw Golf 1.6 Tdi 105 hp Manuel genel olarak memnunum ama tabi ki olumsuz yönleri var.

-Highline olmasına rağmen birçok özellik opsiyon. Highline araçta anahtarsız çalıştırma, gündüz u led farlar, arka kamera, elektrikli koltuk ve koltuk ısıtma en üst donanımda olmalıydı!
    -Motor gücü yetersiz bence gitmiyor!(benim için en önemli sıkıntı bu)
    -ilk çalışma sonrası hareket edince amortisörlerden gelen gıcırtı sinir bozucu.
    -2 yetişkin 1 bebek için kesinlikle yetersiz bir bagaj hacmine sahip.
    -aracımda özellikle sol arka kapıdan gelen trim sesleri(son dönemlerde gelmiyor).
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Evet yanlış yazmışım. Bende zamanında 3.18 ile 308 arasında kalmıştım. Çekindim açıkçası...
    Bu kadar kronik sorunu olması ,sence bu arabanın alınmasını etkiler mi ?
    Anladığım kadarıyla sorunları halletmek pek zor değil ama... (Bende istiyorum.)
    Kısacası bu segment aracın altından kalkılınabilir mi ? (Tabi daha kısa süre oldu aracı alalı.)
    Son sorum.Mesela yerler ıslakken kendi etrafında dönebiliyor mu yoksa şanzıman bunu kısıtlıyor mu ? (Evet ,hiç arkadan itişli araba kullanmayınca insan merak ediyor.)

• Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    Ben pisman degilim. Sorunlari ufak. Bozulursa da pahali degil parcalari. Güncel c sinifi araclarin bakimiyla aynı sanirim bakim fiyatlari. Keskin donuslerde evet arkayi atiyor. Ama dsc cok guzel toparliyor arabayi. Cok abuk sabuk hareket yapmadiktan sonra bu arabayla biyere girmen çok mumkun değil. Ben aklimda kalacagina alayim dedim. Olmazsa beceremezsem satarim diye dusundum. Bir dene olmazsa

• quote:

Orijinalden alıntı: claouse

2013 Ford Focus 1.6 Ti-Vct Powershift

--Sözde sedan 370 litre bagaj hacmi (az ama) hadi yetti dedik nasıl bir yükleme ağzı vardır.Resmen arkaya doğru tepmek zorunda kalıyorsun.
    -- Araba 125 hp çok güzel ama bu beygiri kullanacam diye niye inat ediyor anlamıyorum. Her fırsatta vites küçültüp aracı 4-5 bin devirde kullanmaya çalışıyor. Buda doğal olarak yakıta yansıyor. 9 litre 2 tonluk 2,4 hilüx üm bukadar yakmıyor.
    --En iyi yol tutuşa sahip araçlardan biri diye övünmek güzel oluyor, korkusuzca viraja girmek güzel oluyor ama sert süspansiyondan başka şekilde sağlanmazmı bu yol tutşu anlamıyorum. Çukurlarda takırtı tukurtu hoş olmuyor.

Bunlar dışında gerçekten kullanımı çok keyifli bir araç. Herkese tavsiye ederim.

Aynen öyle hocam fiesta var bizde de clioya poloya binmiş biri olarak tamam zevkli iyi tutuyor ama gereksiz sert :) gülü seven dikenine katlanır diyoruz :)

• B8 tdi passat

En başta sıkıcı heyecansız bir araç,unumu eledim eleğimi astım ayarında,

Oldukça geniş arka koltuk bölgesini katleden yüksek bir şaft tüneli var

Oturma alanı çukur gibi, oldukça alçak bir oturma pozisyonu var

Uzun bir araç ş.içinde zor oluyor

Mercekli farlar ticari araçlarda bile varken zahmet edip koymamışlar
  • erso81 kullanıcısına yanıt
    Kapanmiyor hocam maalesef :) camlar vs kapaniyor ama Jettada hicbir sekilde kapanmiyormus. Mesela Leon'da bir kere bas cek yapin 2.kez basinca basili tutunca kapaniyor onu flanda denedim ama yok servisede sormustum zaten sadece icerde kapatabilirsiniz demislerdi :) Bluetooth olmamasi fakirlik değil bence hırsızlık resmen :) aux idare ediyor ama tabi ki o kablo karmasasi kacinilmaz ve kotu bir goruntu oluyor arac icinde.

• emreelci kullanıcısına yanıt
    Maalesef bizde yok. VW'de bluetooth opsiyonel gelen bişey. Şirket veya kişisel tercihe bağlıysa alınıyor.
  • side_effect kullanıcısına yanıt
    Dün arkadaşa sordum
    Yoksa taktıralım diye sormuş Araçları sipariş ederken sanırım 2016 nın Haziran'ından sonra standart olmuş comfortline da
    Siz de belki ondan yoktur

• darkboyy D kullanıcısına yanıt
    Benim hilüxde 25 binde beyaz dumanla başladı 28 binde dpf arızası verdi. yakıt 11 leri buldu. Garantiden değiştirildi fakat parça yoktu 40 gün bekledim. Her 10 gün bir jenerasyona sokup temizletmem gerekiyordu. Tam bir işkenceydi. Neyseki değişti. Şimdi bekliyorum 55-60 binde birdaha yapacakmı diye.
  • 1989 LADA SAMARA

- SAY SAY BİTMEZ

+ az yakıyor, parçası ucuz :D
  • Astra H 1.3 dizel manuel HB

Olumsuz Yanları:
    -Yazın yokuşta klima açık kalkalmazsın. 1 ve 2. vitesleri çok hantal.
    -Kasa eskidi
    -Bagaj aile için biraz küçük
    -Opel servisleri ve yedek parçaları çok kazık

Olumlu Yanları:
    + Yol tutuşu harika, uzun yolda çok keyifli bir araç.
    + Çok derli toplu şehir içi kullanımı için uygun.
    + Opel ustası çok fazla ve garanti bittikten sonra yetkili servise mahkum kalmıyorsun.
    + İkinci el piyasası çok iyi bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 21 Aralık 2016; 9:13:36 >
  • kapılardan ve gösterge panelinden halledilemeyen trim sesleri.
    dışarıdan koku alması.
    şanzıman tepkisi ağır.

Volvo v40 2015
  • MİNİ ONE 1.4 2008 MODEL
    ÇOK YAKIYOR ÇOK içine 2.0 motor kaçmış sanki...
  • 2000 Renault Megane Sedan.

- Debriyajı çok sert trafikte dur kalkta çok yoruyor.
    - Lpg yoksa çok yakıyor.
    - Lpg varsa rölanti ayarı 2 yılda bir kaçıyor. Ama temizletince yeni araba gibi oluyor.

Bunun haricinde en beğendiğim özelliği konforlu ve yol tutuşu çok güzel. Zaten ilk çıktığı yıllarda makam aracı olarak kullanılıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.