Şimdi Ara

Arabanı Eleştirebilir misin? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
801
Cevap
34
Favori
29.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eksiler:
    ABS devreye girse bile araci dizginleyemiyor
    Arka koltuklarda esya saklama gozu hic yok
    1 saat gezin gelin kaputta elinizi 5-6 sn tutun yarin doktora 2.derece yaniktam randevu alirsiniz

Artilar:
    BMW konforu
    İc dizayn
    Surus rahatligi ve surus pozisyonu mukkemmeligi
    Ve twinpower turbonun sport modda size verdigi haz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 doblo 1.3
    Motoru yetersiz
    Arka koltuklar çok hoplatiyor
    En azindan sofor tarafındaki cam tek tuş açıp kapanabilirdi
    Malzeme kalitesi aramiyorum zaten ama merak edenler için kalite sıfır.
    Kolçaga kolunuzu koyduğunuzda 2,4 ve R viteslerini atmaniz zorlaşıyor.
    Debriyaj vites ve direksiyon biraz sert.
    Boyasi dandik biraz. Kolay çiziliyor.
    Camlari tam açılmıyor.
    100 den sonra rüzgar sesi alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

quote:

Orijinalden alıntı: potur

Alfa diyim siz anlayin :(

2 tane alfa biniyorum biri giu biri mito biri dizel biri benzinli taş gibi gidiyor ikiside donanim surus zevki sportiflik her sey 10 uzerinden en kotu 7 alir gelmissin burda taş devrinden kalma alfanla alfa kotuluyosun bindigin araba senden yaşlı bide tüplü, şahin biniyorsun sen alfa degil o yuzden laf atamassin alfa benim babamin markasi falan degil savunuyorum cunku sacma sapan yorum yapanlari elestirmek yerin dibine sokmak huyumdur

Valla kardesim 99 model cok arabaya bindim inan alfa almisiniz artik aldik bari sevelim modundasiniz. Alfanin tek artisi yol tutusu baska hic bir artisi yok 145 den tut 159 a kadar her araba kutuk gibi + her yerinden ses geliyor daha bugun servisde biri ile konustum.

Sana alfanla mutluluklar dilerim bes para etmez bir marka

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

quote:

Alfa diyim siz anlayin :(

2 tane alfa biniyorum biri giu biri mito biri dizel biri benzinli taş gibi gidiyor ikiside donanim surus zevki sportiflik her sey 10 uzerinden en kotu 7 alir gelmissin burda taş devrinden kalma alfanla alfa kotuluyosun bindigin araba senden yaşlı bide tüplü, şahin biniyorsun sen alfa degil o yuzden laf atamassin alfa benim babamin markasi falan degil savunuyorum cunku sacma sapan yorum yapanlari elestirmek yerin dibine sokmak huyumdur

Valla kardesim 99 model cok arabaya bindim inan alfa almisiniz artik aldik bari sevelim modundasiniz. Alfanin tek artisi yol tutusu baska hic bir artisi yok 145 den tut 159 a kadar her araba kutuk gibi + her yerinden ses geliyor daha bugun servisde biri ile konustum.

Sana alfanla mutluluklar dilerim bes para etmez bir marka

Bak hala 99 modelden 145 den 149dan bahsediyorsun sen hic 2012 model ustu herhangi bi arabaya bindinmi taksi veya otobus dolmus haric? Onu cevapla once ben gunde bazen 2 bazen 3 farkli arac suruyorum yeni nesil alfalara ancak ve ancak iç malzemesiyle ilgili laf atabilirsin o da dandikligiyle degil eskiligiyle alakali olur.

Ek olarak bindigim alfalarda radyo ve motor disinda biyerden ses gelmiyor binmesini biliyoruz sanirsam
    İyi forumlar

• Volvo v40
    Ön sensör yok bence büyük eksik
    Cam tavan hiçbir v40 da açılmıyor bu da eksik
    Tavanda gözlük kısmı yok

Hepsi fiziksel eksiklik ama cok memnunum yani aşırı büyütttügüm seyler degil düşününce aklıma geldi 😄

• 2011 model passat comfortline.ailecek kullanıyoduk şuan ben kullanıyorum.

-Tamamen yaşlı veya orta yaşlı kullanıcılara hitap eden,iç,dış tasarım

-bana kalırsa vitesleri zor geçiyor,zordan kastım lokur lokur değşilde lakır lakır.(bilmem anlatabildim mi)

-Debriyajı pek yaylı bir hissiyata sahip değil.

-İç mekan malzemeleri kaliteli ama taşlı zeminde tıngırdama yapabiliyor
    -Aracın yalıtımı abartıldığı gibi süper değil.
    -Nedense Opel kadar hızı hissetirmeyen bir yapıya sahip değil
    -Yol tutuşu tatminkar,güzel ama kaymaya başladığında sürüklenme şekinde gelişiyor kayma olayı.
    -konsol çok tekdüze,sadece üst kısmı eter plastikten yumuşak ama diğer kısımlar sert (kapı kol dayama yerleri dikişli gibi gözüken eter/süngerimsi hoş ama kir tutan malzemeden)
    -Aracın şasisi bir insignia veya mondeoya göre ince
    -Motor kasaya anca yetiyor 1.4 122 beygir.tatminkar ama yüksek hızlarda ciğeri kesilebiliyor.
    Orta konsol plastiği biraz elde kalacak türden
    -Sürüşü zevkli değil pek

Bunu dışında
    Ses sistemi son derece başarılı
    -Taban halısı ev halısı kıvamında kaliteye sahip,hissiyatı güzel
    -Hemen hemen bütün gözler kadife kaplı,torpido da soğutma var
    lakin pek verimli soğutmamakta,
    -İçeride kullanılan malzeme genel anlamda bu sınıfa yakışacak cinsten hatta premium araçların kalitesine yakın bir standardta
    -koltuklar son derece rahat ve kaliteli kumaştan yapılmış.
    -arkası cidden geniş ama şaft tüneli biraz sıkıntılı
    -Bakımları çok uygun (500 tl ara bakımlar)

Düşünen arkadaşlara az çok bilgi verebildiysem sevinmiş olurum,trollsüz mesajlarımdan nadir bir parça bu yazım.Bu arada aracı 2011 aralıkta sıfır aldık Türkiyedeki ilk b8 lerdendir Almanya
    Mosel fabrikasında üretilmiştir.Comfortlineye ek donanım namına da birşey yok,manuel vites içi bej(çabuk kirleniyor) aldığımızda fiyatı 64.750 bin tl idi.

Alınır mı? Evet alınabilir ama D sınıfındaki bir araç ne vaat ediyorsa bu da onu vaat ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertug0 -- 22 Ağustos 2015; 3:59:39 >

• Bmw 3.18 i 2007

- çok yakması
    - cam açmak için elimi her attığımda ön camın düğmesi diye arka camın düğmesinin elime gelmesi o kdr uzağa yapmışlar ki
    - kol dayamanın aşırı arkada olması
    - hız sabitleyici olmaması
    - ön park sensoru olmaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furtega -- 22 Ağustos 2015; 7:46:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi Colt.
    Yalıtım eksilerde. Bir de desibeli yüksek lastik varsa uzun yolda kulaklarınız iptal. Son ses müzik dinlemeniz lazım.
    Amortisörler sert, ya da sönümlemesi cok zayıf. Bozuk yollarda at arabası gibi.
    Avantaj gibi gözüken yuksek tavan virajlarda aracı savuruyor. Umoyla sıkıntısız girdiğim virajda bunu takla attırıyordum.

• 2007 dizel hb focus

Focus denince tabii ki ilk olarak yol sesi
    Diğer markalara nazaran daha gürültülü çalışan motor
    Yine diğer markalara nazaran daha fazla yakan tdci motor
    Yan aynalarda kör nokta oldukça fazla
    Sol ayna çift acılı değil
    Aynaların küçük olduğundan dolayı sağ taraftan bir yere yanasirken sürekli aynayı aşağı indirip lastiği ve camurlugu izliyorum. Bu durum elektriksiz aynalarda ıstırap olabilir
    Üstün yol tutusundan dolayı virajlara olması gerektiğinden daha yüksek hızda girmeye teşvik ediyor (olumlu eleştiri)
    Ghia donanım olmasına rağmen BT kitinin olmaması
    Direksiyon simidinin soyulmasi

Eleştiri biraz uzun oldu ama bunların hiç biri keyif kaçıran şeyler değil. Arabamı seviyorum.

• 2008 Toyota Corolla 1.6 Benzinli otomatik
    Vites geçişleri yavaş
    Plastikler düzgün olmayan yolda ses yapıyor.En cok bundan sikayetciyim
    Yalıtım orta düzey yada kötü
    Bazı Virajlarda arkayı bırakması bazen kötü olabilir.
    Gaz pedalı çok hissiz.Belirli yere kadar gaz vermiyor.
    Direksiyon elektrikli ama hissi guzel yuksek hizlarda sertlik cok iyi guven veriyor.
    Yakit tuketimi Ankara sehirici 7.8-8.3 arasi memnunum
    Bazi donanimlarin olmasi(xenon,sunroof vs gibi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2jz1993 -- 22 Ağustos 2015; 11:37:44 >
  • Opel Astra h 1.6
    -Arabada kronik Airbag lambası yanıyor.vectra Astra Corsa 2005-2010 arası ÇOĞU Opel arabalarda bu mevcut.
    -kronik cim Modülü arızası.kadran parlaklığı artınca tuşlar sapıtıyor, korna çalışmıyor.
    -koltuklar bi Hyundai gibi rahatsız değil ama uzun yolda pek rahat olduğu Söylenemez.
    -bagaj küçük geliyor,evdeki diğer âraba Citroen c4 da mezar gibi bagaj var.
    -vites oranları kısa.uzun yolda 6.vitesi cok arıyorum.

• 2010 bmw 3.20d e90 makyajlı kasa,

-klima tuşları soyuldu
    -kapı kolları soyuldu
    -sürücü koltuğunda oturup kalkmaktan dolayı aşınmalar ve yırtık meydana geldi
    - sol ön kapı fitili paramparça oldu,
    -oturuş pozisyonu çok alçak, araca inip binmek zor
    -rft lastikler taş gibi konfor sıfır

• Konumda yazmistim lakin Punto fanboylari karsi cikti. Bu konuda da araca kusursuz diyenler olmus.

http://forum.donanimhaber.com/m_108769136/f_//tm.htm#108769136
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 2014 Skoda Octavia 1.6 Tdi

- 90 kmden itibaren rüzgar sesi alıyor, yol sesi yok gibi.
    - Süspansiyonları çok sert, darbe emişi çok iyi değil, bozuk yolda içeride çok sarsılıyorsunuz.
    - Hız sabitleyici, kararan ayna, yağmur far sensörü, arka kol dayama gibi donanımların eksik olması.
    - Kapı içleri parke taşlı yoldaki kasislerde veya oluklarda ara sıra trim sesi yapıyor.
    - Motorunun bir 15 bg daha güçlü olmasını isterdim fakat aracın gidişi gene yeterli seviyede.

• 2010 model bipper
    Araba gitmiyor, gaza bastıkça sanki arkadan bi yere bağlıymış da bırakmıyormuş gibi hissediyorum. Arabayı bişey tutuyor resmen motoru sinir ediyor insanı. Yokuşta devir düştüğü zaman mümkün değil toparlamıyor
    Kalite zaten yok da ona bişey demiyorum o paraya bukadar köfte olur anca. Bagaj küçük. Donanım yok zaten. ESP yok. 120 den sonra uçuyomuş hissi veriyor. Yol sesini olduğu gibi içeri alıyor

• 2013 auris dizel

Cam açma tuşları sürücü hariç ışıksız ve tek tuş değil illa orta paket almak lazım

Tavan bazen sağ üst köşeden çit çit ses yapiyor skypack kronik sorunu

Motor eski araç c4 hdi â göre çok ölü ancak 2.vitesten sonra şahlanıyor yokuşlar bazen çile

İç tasarım bana göre yaşlı işi

Altı yere fazla yakın

16 bin km de olmasına rağmen hala bekledigimden fazla yakıyor

Bunun dışında dışı hoşuma gidiyor,motoru çok sessiz, uzun farlar şahane, birde arkaya oturunca cam tavan çok ferah.

• Renault Fluance 1.5dci Edc Joy

*Aracın her yerinde sert plastik kullanılmış,yumuşak yerler sadece koltuklar ve zemin kaplaması.
    *Ses sistemi vasatında altında,kabul edilecek gibi değil.Teybin konumlandırıldığı yer ve karma karışık ufacık tuşları olması.Buna rağmen bluetooth koymaları şaşırtıcı.
    *İç trim sesleri artık müzik çalmaya başladı,araç benle konuşuyor resmen.
    *Alıp alabileceğim en sessiz lastiği aldım ancak lastik sesi kesilmedi.
    *Şanzımanın 1-2 vitesler arasında yoğun trafikte ve yokuş yukarı,yokuş aşağı saçmalaması. Ancak buna rağmen sevdiğim bir şanzıman daha sorun çıkmadı çok şükür.
    *Bütün camların otomatik olması,arka kapıların ve camların tek tuşla devre dışı bırakılmasına rağmen camların uzaktan kumanda ile açılmaması saçmalık.
    *Arka koltuğa oturduğunuzda ön koltukların ne kadar biçimsiz ve rezil bir görüntüsü olduğunu görmek. Çok uğraşmışlar heralde koltuklarla.
    *Araç içinde göze hoş gelen tek şey dijital gösterge paneli,onun haricinde aracın içi gırtlağına kadar boş.
    *Esp'nin aracı sürekli tutması ve kapatılamaması hiç eğlenceli değil.

Bunlara rağmen sevdiğim yanları da var tabi,

*Vazgeçilemeyen 1.5 dci motor,şanzımanla uyumu güzel 110hp bu araç için yeterli.Bastığınızda yeterince giden sizi üzen bir araç değil.
    *Yakıt tüketimi,insan evladı gibi sürdüğünüzde 5.5-6.0 litre arasında tüketim zorlağınızda 8.0 litrelere kadar çıkıyor. Bu arada araç yoğun trafikte ortalama hızın 15 ila 20km olduğunda klima açıkken 10 litre civarı tüketiyor.
    *Elektrik destekli direksiyon,çok keyifsiz değil ancak keyifli de değil. 10km hıza kadar varla yok arasında,hızlandıkça sertleşmesi ve sertlik düzeyi iyi.
    *Halojen mercekli farlar görsellik ve işlevsellik açısından da güzel.
    *Aracın koltukları tipsiz olsa da,konforu gayet iyi. Ön koltuklardaki kafalık konumları güzel ayarlanmış,ensenizde destekliyor.
    *Kocaman bagaj kaç litre bilmiyorum.Senede 2 kere tatile giderken lazım oluyor.
    *Servis bakım masrafları piyasanın ortalamasında.(60.000 bakımını 400 küsür TL civarında)

Araçta birazcıkta olsa kalite isteyenler joy donanım almasınlar diyebileceğim bir araç.Diğer donanım seviyeleri birazcık daha iyi. Ben şehir içinde kullandığım için bu aracı seçtim,aile kullanımı için alınacaksa eğer bence alternatif marka ve modellere bakılmalı.

• Megane 2 sedan
    - Malzeme kalitesi sıfır.
    - Kapıyı kapatınca torpil patlamış gibi ses yapıyor.
    - El freni çok sıkıntılı.
    - Radyosu dandik, hiçbir yerde çekmiyor.
    - Ses sistemi berbat.
    - Kapı kolları soyuldu.
    Parçası ucuz, az yakıyor diye biniyoz.

Mercedes Cla 200
    - Arka taraf çok dar.
    - Çok yakıyor. (Megane'a göre fazla)
    - Bakımları pahalı.
    Alternatif olarak Audi A3 sedan veya VW CC daha iyi bir tercih olur.

• 2011 ford focus 2.5 titanium 1.6 ti-vct 115 beygir
    3.000 devirde 102 ile gidiyor çıldırıyorum uzun yolda (6. vites yok) 3750 devir 130
    amortisör bi tık sert şehir içi eğer yollar iyi değilse az sarsıyor
    aux girişi sıkıntı radyo dinliyorum mecbur
  • 2015 passat kullanıyorum. Genel anlamda fazlası ile memnunum ama

- arabada 1. vites yok gibi dsg çok çabuk 2 ye atıyor. Sürünüyor araba bazen. Dsg sorununun başlıca sebebi. Kavrama zorlanıyor.
    - sol ön taraftan fitil veya camdan olan bir hatadan diye düşündüğüm gıcık ötesi rüzgar sesi geliyor 120-130 dan sonra.
    - birde arka cam garantiden değişti daha bir hafta önce camda hava almış gibi bir görüntü olduğu için. Servisle erken muhatap olmaya başladık :)

birde 93 model torosum var onun sadece iyi yönlerini yazayım

- az yakıyor, parçası ucuz, altı yüksek

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.