Şimdi Ara

arabanın cantını egebilecek kadar şiddetli darbe ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araba hırsızları'nın pazargecesi çaldıkları mini cooper marka araba , bizim sokak da ralli yapıp cadde üzerinde park etmiş araçlara çarptı , bizim arka tekere çarparak cantın eğilmesine uç kısımlarının bukulmesıne neden olup kaportaya çok az sürterek hasar vermeden ön tekerlege çarpıp o cantın uç kesimlerininde yamulmasına neden oldu bu darbeyle araba 1. viteste el freni çekik park halınde iken darbeyle kaldırıma çarparak çok az bir şekılde sag ön tekerdeki cantta çok az uç kısmından egildi,,

benim merak ettiğim bizim araç megane 2 hb çarpan araç mini copper , bu kaza olayında sanırım çarkma hızı 30-40 km yuruyen aksamlarda deformemeydana gelir mi ?

tekerlekler darbe aldıgından dolayı lastıklerın orjınallıği gitmişmidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbfatih -- 5 Aralık 2006; 12:51:11 >

• O KADAR ÇARPMA İLE BİR ŞEY OLACAĞINI SANMIYORUM.GENEL OLARAK BİR ROT BALANS AYARI YETERLİ OLACAKTIR SANIYORUM.LASTİĞE GELİNCE YANAK KISMINDA YIRTIK V.S YOKSA VE ANA ÇEMBER TELİNDE KOPMA VE EĞİLME YOKSA SORUN OLMAZ.
  • kaliteli bir marka lastik de olsa cant üzerinde sürüldü ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbfatih -- 5 Aralık 2006; 12:47:48 >
  • mbfatih arkadaşım yazarken biraz daha dikkatli yazmanı tavsiye ederim. Demek istediklerin tam anlaşılmıyor, noktalama işaretlerini kullan lütfen. Türkçemizi koruyalım...

Bencede o kadar çarpmadan birşey olmaz. Sadece jant yamulur, onuda düzeltirler rot balans ayarı felan yaparlar geri verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 5 Aralık 2006; 12:36:54 >
  • LASTİKLERİN HEMEN HEMEN HEPSİNDE TEL VARDIR.BAHSETTİĞİM TEL LASTİĞİN YANAK KISMINDA JANTA YAKIN GÖZLE KONTROLDE HERHANGİ BİR YIRTIK V.S YOKSA VE BALANS AYARINDA SORUN ÇIKMAZSA BİR ŞEY OLMAZ.JANT ZATEN SORUN DEĞİL DEMİR JANT İSE PRESTE DÜZELİR.
  • yırtık yok ama ezilme var arkadaşlar
  • sorun olacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mutlaka rot ayarına bir baktır, yürüyen aksamda bir sorun varsa ortaya çıkar. geçmiş olsun bu arada.
  • teşekkürler
  • servise goturup baktırsana..

sonucta lastık ve jantta hıcbsy olmayabılır, ama yuruyen aksamda hasar olabılır yada tamtersi
  • bencede bi servisin görmesinde yarar var sonuçta ne olduu hiç belli olmazz servise götür işin garanti olsun üstünde canını taşıyosun küçümseme bi göster
  • Kardeş 30-40 km ile jant nasıl eğildi anlamadım, öyle kazalar oluyorki araba paramparça, tekerler patlamış jant olduğu gibi duruyor.. Hafif olsun diye biraz güçsüz yapmış sanırım Renault.. Geçmiş olsun kardeş, bence aracın aksamında bir hasar meydana gelmemiştir fakat rot balansa ayarı kesin bozulmuştur, tekrar yaptırmanda yarar var.. Tekerlerede dışardan görünür bir hasar yoksa hiçbirşey olmamışdır boşuna servise para bayılmana gerek yok..
  • Jant cukura dusme olaylarında bile egilebilir... Sahsen ben saab jantını egmistim... Neyse çelik jant diye tabir ettigimiz jantlarda (ki onlar çelik degil sanırım, alasım) egilmeler zor olur... Ufak egilmeler tamir edilebilir... Senin dedigin ezilme gibi sanırım, yani dıs gorunuste bir degisiklik var... Ona birsey yapamazlar ancak duzgun bir usta jantının egilip egilmedigini, egildiyse yapılıp yapılamayacagını sana hemen soyleyebilir...
  • zaten araç reno servisinde kaskosu var aracın karsı taraf aracı bırakıp kaçmış , sanırım sarhoş yada ehlıyetı yoktu , darbe tekerlere geldiği için cantı bükmüş atmış ,
  • arkadaşım megane ll lerde lastik yanağı ince olduğu için olbilir.ayrıca cantları çabuk eğiliyor.bendede var çukura düştüm hemen eğilmişti.2000 km gittikten sonra fark ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eldorado06

arkadaşım megane ll lerde lastik yanağı ince olduğu için olbilir.ayrıca cantları çabuk eğiliyor.bendede var çukura düştüm hemen eğilmişti.2000 km gittikten sonra fark ettim.

17'' sac jantlamı veriolar Megan II leri?
    Ince yanak demişsiniz?
  • lastik yanakları darbe almışsa arabada yeni bir araç olduğuna göre ileride sorun yaratabilir. o araçlarda kullanılan lastikler yüksek performans lastikleri değilse bile performans lastikleridir. yanakları hassastır.

örneğin kaldırıma fln sürtünce ileride balon yapma ihtinmali vardır. iyice kontrol ettirmek gerekir.
  • sanırım degişecek cant ve lastikler , terlik çıkarmazlarsa
  • quote:

17'' sac jantlamı veriolar Megan II leri?
    Ince yanak demişsiniz?

55 yanak bizim yollarımıza göre ince bi yanak.megane ll le düş bakalım hızlı giderken hemen eğiliyor.servisler jant dolu eğilmiş.meganelerde jant 16 inç aliminyum alaşımlı dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.