Şimdi Ara

Arabasından Trim Sesi Gelmeyen Var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
4
Favori
15.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ön taraftan hiç bir ses yok, yalnızca Linea vs'lerdeki gibi emniyet kemerinin askısından tıkırtı gelebiliyor, o da her zaman değil, daha ziyade gerilmelerde kırt kırt şeklinde. Sunroof'ta sesler vardı, %80-90 oranında çözdüm.

Bir de kapı fitillerine sprey yapmak gerekiyor, seslerin büyük çoğunluğu bu. Bunun haricinde iç aksamdan, konsoldan falan ses gelmiyor olması beni baya şaşırtıyor, özellikle bu kilometre için. Ki son dönemde eşim de kullanıyor ve tahmin edeceğiniz üzere dan dun giriyor sağa sola.

Ha bir de bagaj kapağı ilk hareketlerde büyük gerilmelerde tak tuk ediyor, örneğin yokuş aşağı garajdan çıkıp yola bağlanırken aracın çapraz kalması halinde...

Ayrıca bugüne kadar yürüyen aksamda da herhangi bir yerin bozulmamış - değişmemiş olması da yine şaşırtıyor.

Yalnızca tam sağ-sol hareketlerde tak tuk diye kulelerden ufak sesler geliyor, takozlar değişecek sanıyorum ama yürürken hiç bir ses olmaması baya mutlu ediyor beni.

Zaten bu aracı daha önce rallide etaplarda orada burada kiralanıp kullanan arkadaşlar tarafından da almadan önce baya tavsiye aldığımda söyledikleri "logoyu kapat, Fiat olduğunu anlamazsın bu aracın" dedikleri idi. Arabayı almamdaki en büyük etkenlerden biri de bu oldu, zaten seviyordum, tamam dedim, bitti bu iş.

Ev araba almanın hayal olduğu şu ortamda bir süre daha böyle sorunsuz sıkıntısız devam ederiz inşallah  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 31 Aralık 2021; 12:17:58 >

• Yıllardır şirket aracı, şahsi araç gibi envai çeşit marka model kasa tipi araçla yüzbinlerce km yol yapmış biri olarak benim gözlemim belli bir süre sonra az ya da çok hepsinden geliyor, bunun kaçarı yok.

Sıfır ses diyenler ya aracı henüz yeteri kadar kullanmamıştır, ya araba kaymak asfalttan inmiyordur, ya da kulaklar-algılar hassas değildir  

Rahatsız edecek düzeyde olmadığı sürece çok da takılmamak lazım. Premiumlar trim sesi yapmaz diye bir şey de yok, yeri geldiğinde onlar da gayet yapıyorlar :)

• straptezlo S kullanıcısına yanıt

İlk aldığım sene teneke cliodan bile ses gelmiyordu. Şimdi gelmeye başladı.

• 14 vw cc sessiz.
    17 civic çok bozuk yolda ufak geliyor. A stunu
    18 megane. Senfoni orkestrası

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2019 Model Dacia Duster 1.0 Tce: 0 Trim Sesi

2018 Model Mitsubishi L200 : 0 Trim Sesi

• 2016 qq orkestra şefi aracim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 jetta. Yok denecek kadar az.

• Kışın soguklarda araba isinasiya kadar kasisten gecerken ozellikle ,gacur gacur ses geliyo sanirim cogu arabada var. Yazın tık ses yok. 2012 Ford Fiesta

• Fluence ön konsolda vardı bir miktar silikon spreyle düzeldi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2016 a4 sattığımda 48k kmdeydi B sütunundan bir ses geliyordu bazende göğüsten bir ses geliyordu yanlış hatırlamıyorsam

2016 a4 64k kmde eski sahibi göğüsten bir ses geliyor demişti ama bence orta konsoldan geliyor, komple söktüm ama bir ses kaynağı bulamadım. araba titreyince geliyor

2012 focus 85k 6 yaşında satmıştım ufak tefek sesler vardı ama rahatsız edici değil

2013 cmax 140k km bunda da ufak tefek sesler var.

bunların hepsi asfalt yol için.

• 2016 Talisman göğüste ses yok ama b sütunundan ses rahatsız edecek kadar ses geliyor.

• Burada insanlar hissettiklerini yazmışlar. Gerçekten bazı kişiler benim gibi aşırı hassas bazıları da çok rahatlar.
    Millet 7-8 yaşındaki arabasında sıfır trim sesi demiş ancak ben eminim ki o arabaları kullansam birden fazla yerden trim sesi tespit ederim.
    Neyse kendi aracıma geçecek olursam Golf 7, arnavut kaldırım denebilecek parke taşlarının oluşturduğu yolda sağ ön kapıdan hafif zırıltı, dik yokuş çıkarken kasisten de geçersem ufak gıcırtı.

• Havanin sicakligina gore degisiyor. Sicak havada daha az soguk havada daha cok trim sesi cikiyor.

• 2021 Civic HB soldaki aynanın yanına denk gelen hoparlör ve çevresinde başladı. Özellikle bozul yollara girdiğimde ve kasis gibi arabayı esnetecek yerlerden geçtiğimde duyuyorum. Tabiki bundan yolun da önemi çok büyük.

Birde şöyle bir şey var araç ne kadar sert bir şaşi/süspansiyona sahipse trim sesi gelme olasılığı bir o kadar fazla.

Hülasa, 2011 model Golf’üm de 6 yaşında başlamıştı, 9 aylık Civic HB’de şimdi başladı. Çok kafa ütülemiyor ama ilerisi için sıkıntı yapar diye düşünüyorum.

• Benim 2 aylık i20de de aynı sorun vardı takıntılı biri olarak servise cok gidip geldim basta ustalar inanmadı çünkü aynı yolda bir gün ses varken diğer gün yoktu ama şimdi çözüldü çok şükür evet kalitesiz araçlar ancak daha kokusu gitmeden boyle sıkıntılar çıkması kızdırıyor insanı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gelmeyen araba yoktur. Gelmiyor diyenler mıcır asfalta soksun arabayi neler oluyor gorelim. S500 de bile geliyor kötü yollarda. Ha uğultu ve yol sesi her ne olursa olsun gelmez o ayri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018'de 2014 Audi A3'müzü satmadan bir gün önce başıma geldi. Araçta hiçbir trim sesi olmamasına rağmen alıcı gelmeden bir gün önce sağ taraftan tıkırtı gelmeye başladı. Kasıtlı olarak bozuk yola girdim tıkırtı sesi daha fazla gelmeye bağladı. Sağ cam krikosundan şüphelendim ancak kapıda hiçbir problem yoktu. Tekrar bozuk yola girdim ses tüm şiddetiyle devam ediyor. Sağ tarafta bir problem olduğu açıktı. Biraz daha uğraştım sesinin kaynağını bulamadım. Sanayide tanıdık bir yere götürdüm. Ustam geç direksiyonuna dedi. Adam sağ ön koltuğa oturunca yıkamacıda temizleme esnasında ileri geri oynatılmış olan mekanizma yerine geçti. Koltuktan o ses çıkınca ustama problem çözüldü dedim. Nasıl dedi? Sorusunu cevaplamadan sürmeye başladım sıfır trim sesi ile geri döndük.  Daha önce Symbol, Fluence, Focus vs bir çok araçta trim sesini kestim. Böylesi başıma ilk defa geldi.  

• İkamet ettiğim şehirde yollar iyi değil. 2019'da 2013 Fluence aracımın sağ tarafından ses gelmeye bağladı. Konsolda ses yapacak ne varsa söktüm yola çıktım ses yine devam ediyor. Bir günümü komple o sesi bulmak için harcadım. Sonuç değişmedi. Akşama doğru bir tanıdıkla yola çıktık. Konsol yine çıplaktı ancak ses bu sefer kesildi. Sorun sağ iç kapı panelinin plastik birleşim noktasından kaynaklanıyordu. Adamın dizi oraya dokununca ses de kesiliyormuş. Birleşim noktasına incecik plastik şerit yerleştirdim, sorun çözüldü.  

Şimdi yeni kasa Polo sahibiyiz. Yollardan dolayı trim sesi gelmeye başladı. Biri sol ön iç kapı panelinin plastik birleşim yerinden başladı. Diğeri ön konsoldan geliyor. İki sesin de kaynağını biliyorum. Ancak çok rahatsız etmediği için bir yıl daha dokunmayı düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 3 Ocak 2022; 2:55:47 >

• 2020 Corolla sadece sol Ön kapıdan trim sesi geliyor o rahatsız ediyor onun dışında herhangi bir şey yaşamadım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.