Şimdi Ara

Arabasından Trim Sesi Gelmeyen Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
4
Favori
15.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2018 polo 23 binde şu an ses yok. Bir ara bozuk yollarda sağ ön kapıdan a sütununa doğru ses geliyordu kapı menteşesini ve kilit göbeğini ayarladılar ses kesildi. Bazen çok sert girdiğim çukurlarda bagaj kilidinden lokurtu sesi geliyor sonuçta b sınıfı araç çok takmıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2018 Mazda 3, ses yok.

• Her gün akşama kadar içinde tavşan gibi zıpladığım kamyondan inip, jettama bindiğimde bentley ya da s class mercedese binmişim gibi hissediyorum.
    Arabada çıt yok, bir araç nasıl bu kadar sessiz olabilir diyorum.

6.200cc 1.000nm torka sahip 240hp kamyon 90'ı geçmiyor 0-100 hızlanması 10-15 dakika civarı
    1400cc 250nm torka sahip150hp jettanın 0-100 hızlanması 8,6 saniye...
    Sırf bu yüzden jettaya her bindiğimde ilk bir kaç dakika gavura vurur gibi basıyorum gaz pedalına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2010 corolla. Geliyor hocam ön konsoldaki pilastiklerden

• Bu konuda aşırı kılımdır.

2018 corolla, Konsoldan ya da ön trimden gelen bir şey yok. ama;

• bozuk yolda, ortam sıcaklığına göre değişmekle birlikte, arka sağ tutamaktan bi tıkırtı geliyor. Sen japonsun, senin neyine yaylı, kapanır tutamak. tak tek parça dolgu plastiği geç. (çözmem imkansız, bozuk yolda arabayı başkasına hızlı kullandırmam lazım)

• Stepne etrafına ekstra bi kaç parça malzeme koyduğumdan beri sert çukurlarda ya da hoplamalı kasislerde bagajdan böyle anahtar çantası hoplamış gibi şakırtı geliyor. iki dk uğraşsan halledilir zannediyorsun ama değil. krikoyu, bunun malzemelerini, stepnenin bijonlarını sıkıştırdım kesilmedi. ya ayrı ayrı paketlemek istiyor ya da başka yerden geliyor.

• bi de bu kış başladı, içeriden duyulmuyor ama kapıları sert kapatırsan ya da tekerleğe tekme atarsan eksoz saçı zırlıyo. hangi parçadan geldiğini bulmak için bile motor koruma saçını filan sökeceksin uzun iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 2 Ocak 2022; 1:7:1 >

• 2020 egea 12 bin km ses yok . Ama bunla alakalı ilgin bir şey paylaşayım . Bir ara garip bir ses geliyordu sürekli ne olduğunu anlayamamıştım . Trim sesi olayı da biraz çözümsüz kalaibiliyor ondan moralim bozulmuştu kafayı yiyordum .

Sonrasında sağ kapı içinde bu gözlüğün kulaklara oturan kısımları var ya . Bir tanesi kırılmıştı . Onu oraya koymuşum . O titretiyormuş saçma bir şekilde . Belki sizin de böyle saçma sapan ses yapan şeyleriniz vardır bakmamızı tavsiye ederim .

• 2014 Seat Ibiza Cupra:

+ Biraz bozuk yolda veya yol ustunde yavaslama kabartmalarindan gecerken sunrooftan ses geliyor arada

+ Soguk havalarda Soundaktor un bulundugu kosedeki plastiklerden ses geliyor

+ Kasisten gecerken sol camin plastiginden ses geliyor.

180 beygir hatrina susuyoruz.

• 2010 cruze 100 bin km de tık ses yok

• 97 astra içerde bando takımı konser veriyor

• bLooP B kullanıcısına yanıt

Her açılabilir cam tavan, sunroof kullanıcısı bu hissi tadacaktır. Araç Mercedes S500 olsa bile... Hele kış aylarında o cam çıtalar falan donduğu zaman görün bir de. 

• 8 yaşında Megane II: feci trim sesi

17 yaşında Fiat Marea: katlanılabilir trim sesi

9 yaşında 2006 Corolla: sıfıra yakın trim sesi

5 yaşında 2010 Aveo: feci trim sesi

6 yaşında Accent Era: sıfır trim sesi

0 km 2018 i20: sıfıra yakın trim sesi

8 yaşında Clio III: rezil trim sesi

8 yaşında Fiorino: orta trim sesi

16 yaşında Golf V: katlanılabilir trim sesi

bonus: 17 yaşında Broadway: trim senfoni orkestrası spesyal

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Passat 2016 tık yok.

• Abartıyor diyebilirsiniz ama 2018 Egea HB, 32.000 km ve henüz sürekli bir trim sesi yok. Bazen (çok nadir, belki 2 ya da 3 kez oldu) sol taraf "b" sütunu ya da "c" sütunundan tıkırtı geliyor ama Emniyet kemerleriyle oynayınca ya da kendiliğinden geçiyor.

Ama bazen geç vakitte (ortalık sessizken) eve geldiğimde, bina otoparkına girmek için kaldırıma çıkmam gerekiyor, önce sol ön, sonra sağ ön, sonra sol arka, sonra sağ arka teker çıkıyor kaldırıma sırasıyla ve bu esnada arabanın kapı fitillerinden hafif gıcırtı geliyor, araç bildiğiniz esniyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 31 Aralık 2021; 10:10:51 >
  • 2 aracım var ikiside eski sıfır trim sesi

• Deneyimlerim

C5A (2020) kendi aracım şoför kapısından ses geliyordu yalıtım ile çözüldü ama 2-3 kez uğraşıldı. Çok soğukta gösterge çerçevesinden çıt sesi geliyor ısınınca geçiyor. Bu tespitleri karadeniz yaylalarında kullanmış toplam 35.000 km yol gitmiş olarak yapıyorum.

Opel Insıgnia (2020) konsol altındaki saklama alanından, sol sütun altından ve birkaç yerden daha ses geliyor. 3 aydır 7-8 bin km oldu kullanıyorum.

Seat Ateca (2021) bozuk yolda konsoldan 4-5 yerden rahatsiz edici ses geliyor. Çok şaşırtmıştı beni. 2 gün 1500 km kullandım.

Passat (2020) insignia ile benzer. Kapı vs sağlam sorun yok ama konsolun bazı yerlerinden titreme sesleri vardı.

• PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

2021 Dokker var. Şirket aracı olarak kullanıyoruz. Arka kelebek camlardan ve arka sürgülü kapılardan tıkırtı sesleri geliyor bolca.

Rüzgar konusu doğru. Fitil sağlam olsa bile geliyor o rüzgar. Özellikle yine arka kapıların kilit bölümlerinden. Arkada oturanın soğuk havalarda dizleri romatizma oluyor  

• Faydalı konu, takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın gelen sese hele de araç yeni çalışmışken gelen sene kafayı takarsın deli olursun. Yazın olmasın ama.

• 2 sene 2006 passat kullandiktan sonra 2 aydir 2015 kadjar kullaniyorum.

Passat daha iyiydi trim konusunda.
    Kadjarin bagajindan tikirti ve cik cik sesleri geliyor. Ayrica on takimlari da epey gurultulu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.