Bildirim
arabaya 9 kişi binmenin cezası varmı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
8 den sonra Allah'a havale ediyolar diye biliyorum
şaka bi yana benim bildiğim cezası var ama polisin keyfine kalmış yazmak -
hocam 5 kişiden fala kişi bindiğinde trafik görürse ceza yazarmı tam bilmiyorum ama yazarlar .arabada bebek olupta, bebek koltugu olmayanlara ceza kesildigni iyi biliyorum, eger trafik polisi görürse. -
ön koltukta 1den fazla kişi varsa, araçta 12 yaş altı çocuk var ve çocuk koltuğu yoksa, yolcular emniyet kemerini takmıyorsa, aracın ruhsatında ... kişiliktir sayısı geçildiğinde polis ceza yazabilir. -
ruhsata istihap hatti 5 yazar binek araçlarla 6. kişiyi alırsan ceza yazılabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: osmannn94
bugün araba gördüm arka koltukta 4 oturan vede 2 kucakta eleman vardı,ön tek koltukta 2 kişi yanyana vede birde sürücü toplamda 9 kişi vardı merak ettim
bu arada şeyide sorayım misafirin 2 yaşında çocuğu varsa vede ön koltukta kucakta tutsa sorun olurmu
Cezasını bilemem ama vicdanınız el verecek mi ufacık çocuğu kucakta ve de ön koltukta tutmaya ? Bir kaza yapsanız çocuk camdan fırlayacak, bunu da hesaba katın. -
Kaç kişilik arabaya bindiğine bağlı.Ruhsatta her aracın istiap haddi yazar.Binek için mesela 4 +1 yani şöför diyosa sen dahil 5 kişi binebilirsin yoksa traafik çevirirse rahat rahat cezayı yazar -
Bebekler ve küçük çocuklar için çocuk koltuğu şart. Fakat bizim milletimiz bir yerden bir yere taşınırken kalabalık olmayı sevdiği için çocuk koltuğuna maalesef yer kalmıyor. Kendimden misal vereyim. Senelik izinde memlekete gidiyoruz. Ben arabayı kullanıyorum. Babam yanımda oturuyor. Arkada annem, eşim, 15 yaşında bir oğlum ve 5 yaşında bir kızım var. Kız kucakta gidiyor. Aslında çocuk koltuğu koymam lazım. fakat koltuk koyarsam bir kişi açıkta kalıyor. Arabaya sığılmıyor. Zaten senelik iznimiz var. Senede bir memlekete gidiyoruz ailecek. O zevki de bir koltuğa mahkum etmek istemiyoruz. Polis te görüyor uzun yolda. Bir şey demiyor. Sanırım plakaya göre davranıp anlayışla karşılıyorlar.
Bir diğer şey de şu: Devir hesap devri. 6 kişilik otobüs bileti 270 TL. Ben 6 kişiyle aynı yolda en fazla taş çatlasa 150 TL'lik eurodiesel yakmıyorum. Türk insanını bazı alışkanlıklarından vazgeçirmek zordur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Bebekler ve küçük çocuklar için çocuk koltuğu şart. Fakat bizim milletimiz bir yerden bir yere taşınırken kalabalık olmayı sevdiği için çocuk koltuğuna maalesef yer kalmıyor. Kendimden misal vereyim. Senelik izinde memlekete gidiyoruz. Ben arabayı kullanıyorum. Babam yanımda oturuyor. Arkada annem, eşim, 15 yaşında bir oğlum ve 5 yaşında bir kızım var. Kız kucakta gidiyor. Aslında çocuk koltuğu koymam lazım. fakat koltuk koyarsam bir kişi açıkta kalıyor. Arabaya sığılmıyor. Zaten senelik iznimiz var. Senede bir memlekete gidiyoruz ailecek. O zevki de bir koltuğa mahkum etmek istemiyoruz. Polis te görüyor uzun yolda. Bir şey demiyor. Sanırım plakaya göre davranıp anlayışla karşılıyorlar.
Bir diğer şey de şu: Devir hesap devri. 6 kişilik otobüs bileti 270 TL. Ben 6 kişiyle aynı yolda en fazla taş çatlasa 150 TL'lik eurodiesel yakmıyorum. Türk insanını bazı alışkanlıklarından vazgeçirmek zordur.
Polis ne yapacak o durumda ki? yani koltuğu birinin kucağına koymaktan başka çözüm üretemez e oda olmaz tabi
-
Ben bi anımı anlatmak istiyorum müsadenizle.. Bundan 3 sene önce ilk arabam olan Spring var. Çok yakın arkadaşımda Sakarya Geyve'de üniversite okuyor. Yanına gittim ev arkadaşlarıyla felan tanıştım akşam oldu napalım ne edelim, Karasuya gidelim dedik. Saatte 9 civarı olması lazım. Atladık arabaya 6 kişiyiz. Benim Spring yere biraz yakındı, tabi 6 kişi binince daha da yakın oldu Karasuya gittik sağ salim biraz takıldık, alkol felan içelim dedik önce ama daha sonra içmedik. Gezdik biraz sonra atladık tekrar arabaya Geyveye gidiyoruz saat 12-1 yollar kapkaranlık ilk defa geçiyoruz. Jandarma ilerde çevirme yapıyordu, direk çevirdiler bizi. Alkol kontrolü.. Adam ilk önce kaç kişisiniz dedi bana, 5 dedim. Arkaya baktı senle beraber 6 dedi. Neyse alkol kontrolü felan yaptılar, nerden geliosunuz nereye gidiyorsunuz vs.. Öğrenciyiz dedik tabi. Normalde yasak olduğunu söylediler 6 kişinin ama görmezden geldiler. Güzel bi anıydı
-
65/1-a Taşıma sınırı üstünde yolcu almak,sürücülere idari para cezası 53 TL, peşin 39.75 TL Ceza puanı 10 , Ayrıca bütün sorumluluk ve giderler araç işletenine ait olmak üzere, fazla yolcular en yakın yerleşim biriminde indirilir.
Fazla yolcu alan otobüs ve minibüslere de aynı madde uygulanmaktadır. -
Arabaya ceza olduğu kesin. -
Arabaya ceza olduğu kesin de polis şöyle bir bakıyor arabaya. Araba İstanbul plakalı. Fakat Yer Konya. Adam ailesini almış. Memleket ziyareti yapıyor. Boşver; diyor polis. Anlayışla karşılıyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X