Şimdi Ara

Arabayı ödünç vermek (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
430
Cevap
2
Favori
13.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam maalesef böyle rahat insanlar var prensip olarak vermiyoruz deyin onlar arabaya iyi bak düğün arabası olcak rahatlığını bulabiliyorsa sizde veremem diyebilmelisiniz tabi sizin yerinizde olsam belki bende bu paradoks içine girerdim çünkü pek hayır diyebilen birisi değilim ama öylede olmak gerekiyor, neden gidip araba kiralamıyorlar bunları hiçmi düşünmediler sanki birde sizden cevap almadan düğün arabası olarak karar vermişler bu terbiyesizliktir sadece. Birde ne olcak versen sanki ferrari diyen insanlar asıl bencil insanlardır ne şimdi 40 bin tl lik araba olunca verilmeli yoksa bencillik olur ama ferrari olunca verilmemesi normalmi kendileri ile çelişmişler. Hocam bence hayır deyin eminim kendinizi daha da rahat hissediceksiniz bu karşı tarafın sadece sizi kullanmak istemesidir böyle insanlara hayır demeyi bırakın böyle insanlarla dostluk bile kurulmaz maalesef benim anne tarafımdan da baba tarafımdanda 2. derece akrabağlarım paracı insanlardır bizde olmayıpta evlerinde okadar lüks eşyalardan tutunda arabalarına kadar vardır ve buna rağmen gelip yüszüce borç isteyerek ve anne babamında hayır diyememesiyle çok zarar vermişlerdir, bunları ders alarak artık benden bana zarar vereceğini bilerek istafade etmek isteyen insanlara hayır diyorum ve çok da kafam rahat oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

Hocam maalesef böyle rahat insanlar var prensip olarak vermiyoruz deyin onlar arabaya iyi bak düğün arabası olcak rahatlığını bulabiliyorsa sizde veremem diyebilmelisiniz tabi sizin yerinizde olsam belki bende bu paradoks içine girerdim çünkü pek hayır diyebilen birisi değilim ama öylede olmak gerekiyor, neden gidip araba kiralamıyorlar bunları hiçmi düşünmediler sanki birde sizden cevap almadan düğün arabası olarak karar vermişler bu terbiyesizliktir sadece. Birde ne olcak versen sanki ferrari diyen insanlar asıl bencil insanlardır ne şimdi 40 bin tl lik araba olunca verilmeli yoksa bencillik olur ama ferrari olunca verilmemesi normalmi kendileri ile çelişmişler. Hocam bence hayır deyin eminim kendinizi daha da rahat hissediceksiniz bu karşı tarafın sadece sizi kullanmak istemesidir böyle insanlara hayır demeyi bırakın böyle insanlarla dostluk bile kurulmaz maalesef benim anne tarafımdan da baba tarafımdanda 2. derece akrabağlarım paracı insanlardır bizde olmayıpta evlerinde okadar lüks eşyalardan tutunda arabalarına kadar vardır ve buna rağmen gelip yüszüce borç isteyerek ve anne babamında hayır diyememesiyle çok zarar vermişlerdir, bunları ders alarak artık benden bana zarar vereceğini bilerek istafade etmek isteyen insanlara hayır diyorum ve çok da kafam rahat oluyor.

Ağzınıza sağlık hocam. Sanki Ferrari haricindekiler araba değil, çok ucuz, masrafı yok, bedava Onu yazanların yaşları belli oluyor zaten.

En iyisi emanet arabaya hayır. Ben kimseden istemiyorsam kimsede istemesin. Hayatımda benimde arabam yokken ihtiyaç duydum. Kimseden de istemedim. Gittim parası neyse verdim kiraladım. Ne gerek var başkasının başını ağrıtmaya. Sen ne kadar usta şoför olursan trafikte ne olacağı belli olmaz. Işıkta dururken biri gelir arkadan vurur başına kalır. Ne gerek var riske...

• Babamdan bilirim hayatta güveneceğin kişiler olacaktır ama bu her şeyini paylaşacaksın anlamına gelmez der . Umarım bu söz işine yarar .
  • Boşuna at, avrat, silah dememişler çaktın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Main Eventer

Babamdan bilirim hayatta güveneceğin kişiler olacaktır ama bu her şeyini paylaşacaksın anlamına gelmez der . Umarım bu söz işine yarar .

Babanız çok haklı ama insanlara bunu anlatamıyoruz. Şuna bak adamlar sanki Ferrari yazmış. Ulan ne zorluklarla alıyoruz biz
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçKutusundakiDelik

quote:

Babamdan bilirim hayatta güveneceğin kişiler olacaktır ama bu her şeyini paylaşacaksın anlamına gelmez der . Umarım bu söz işine yarar .

Babanız çok haklı ama insanlara bunu anlatamıyoruz. Şuna bak adamlar sanki Ferrari yazmış. Ulan ne zorluklarla alıyoruz biz

Adam seni önemsemeden emir verir gibi arabayı hazırla kullanacağım mı dedi siz de onu önemsemeden ama seviyesizlik yapmadan arabamın 10000 KM bakımı var motorunda piston basıncı düşük olduğundan performans düşüklüğü olduğu söylendi yetkili servis yapımının en az 10 iş günü süreceğini söyledi kusura bakma deyiniz . Veya farklı örnekler de gösterebilirsiniz illa bakım raporu istemez her halde .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Müverrih

Şuraya bakın ya canım ülkemde millet oturmuş arabayı vermemek için yalanlar uydurma yarışına girmiş.. Gören de istediği araba, özel sürücü eğitimi alınması gereken 300.000 Euroluk Ferrari sanır.

Karşı tarafı araç kiralamayı düşünmediği için pintilikle suçlarken kendinizi de altı üstü bir arabayı vermeye kıyamadığınız için suçlayın.. Tabiki gözü kapalı verin demiyorum. Kullanacak kişi biraz tecrübeli biri olsun, aracın hususiyetleri varsa onları anlatıp gösterirsiniz olur biter. Yakıtı tüketmesinler istiyorsanız depoyu boş verirsiniz, yakıtı onlar alır sizin bir kaybınız olmaz. Kendi arabasını size veremez çünkü gelin arabasına sadece gelin damat şöför ve gelinin kardeşi veya yengesi biner, damadın anası babası ve ailesinin diğer fertleri yine mevcut araçlarına ihtiyaç duyarlar. Tabi bunu size düzgün bir üslupla izah etmeleri gerekirdi.

Bakın sakınılan göze çöp batar.. Dikkat edin hep böyle titizlenen pimpirikli adamların arabalarının başına gelir bu olası kazalar sürtmeler.. Çünkü sevdiklerimizle imtihan ediliriz.

"Üç şey (mezarına kadar) ölüyü takib eder: Ailesi, malı, ameli. İkisi geri döner, biri onunla kalır. Ailesi ve malı döner, yaptığı iyi ve kötü amelleri onunla kalır". Buhârî ve Müslim

Gelirsin insan gibi bi üslupla istersin. Bu gelmiş alacaz diyor. Ben başkası aracımı gelin arabası yapacak diye ben o gün düğüne gidecem diye yollarda sürünemem. Düğün salonu arabayla bile 40 50 dk sürüyor. Yakıt gidecek diye korkmuyorum bütün gün gezecekleri için en az 150 lira para gidecek yakıta. Arabamın ne yaktığını iyi biliyorum. Bu paraya onlara araba kiralayabilirm.

Edit: Sanki 300.000 Euro luk Ferrari diyosunuz. Madem öyle bişi değil satın almaya ne dersin? Sanki durumu yok. Üslubunuza dikkat edin. Sakınan göze çöp batar deyip arabayı millete verecek değilim. Aracın şuanda muayenesi yok. Bir polis çevirse araba çekilse o gün mahvolur zaten.

Üslup konusunda zaten size düzgün izah etmeleri gerektiğini belirtmiştim. Belli ki üslupları sizi irite etmiş. Yakıtla ilgili sizi zarara sokmayacak çözümü de belirttim. Depoyu boş verirseniz gezmek istedikleri kadar yakıtı kendileri koymak durumunda kalırlar. Zaten arabası ödünç alınan kişinin depoyu da doldurması beklenmez, ödünç alan gider yakıtını doldurur.

Şimdi mesele biraz daha berraklaştı.. Aracınızın muayenesini yaptırmamışsınız... Bu hem sizin için hem ödünç alacak kişi için sıkıntı tabi bu sebepten ötürü vermek istememeniz normal ve bu ayrı bir durum. Servise verdik, beyni bozuldu, battı çıktı yandı kül oldu gibi uydurma bahaneler aramak yerine bu gerçek çekincenizi söyleyebilirsiniz karşı tarafa.

Yollarda sürünmek konusu şöyle çözülür genelde.. Arabasını veren aile, diğer davetlilerin araçlarındaki boş yerlere biner giderler.(Muhtemelen aracı isteyen kişi de böyle yapacağınızı düşünmüştür) Ancak bunu da kendinize zul görebilirsiniz. Yani akrabaların arabalarında yolculuk etmek istemeyebilirsiniz. Tabi kendi aracını verip akraba eş dost aracı ile düğüne gitmek de bir fedakarlıktır bu iyiliği yapmanın da böyle bir bedeli vardır.

Her şeyden önce siz aracı isteyen kişiyi buna değer görüyor musunuz.. işte meselenin asıl can alıcı kilit noktası bu.. eğer değer görüyorsanız tüm engelleri aşarsınız ama değer görmüyorsanız, çalışmayan cam fıskiye motoru bile aracı vermemeniz için yeter. O yüzden bu problemlerden önce sizin kişiyi ne kadar kendinizden veya el alemden gördüğünüzü iyi belirlemeniz lazım. Eğer bu kişiyi "millet", "el alem" olarak görüyorsanız, biz burada ne dersek diyelim siz o arabayı vermeyeceksiniz.

Araç sizin karar sizin...

Bu arada Not: Çevremde ödünç alabileceğim çok daha ağır araç sahipleri olmasına rağmen kendi aracım olan 2008 Mondeo 2.0 Titanyumu gelin arabası yaptım ve ailem için de araç kiralamak istedik. Aracı kiralayacağımız tanıdık kişi düğündür diye aracı bedava gönderdi.

• quote:

quote:

quote:

Adam seni önemsemeden emir verir gibi arabayı hazırla kullanacağım mı dedi siz de onu önemsemeden ama seviyesizlik yapmadan arabamın 10000 KM bakımı var motorunda piston basıncı düşük olduğundan performans düşüklüğü olduğu söylendi yetkili servis yapımının en az 10 iş günü süreceğini söyledi kusura bakma deyiniz . Veya farklı örnekler de gösterebilirsiniz illa bakım raporu istemez her halde .

Beyni bozuldu, kapıda yatıyor dedirttim anneme.

• quote:

Arkadaşlar fikrimi savunanlara teşekkür ediyorum. Bazıları tutmuş altı üstü bir araba, zaten 1 gün vereceksin diyor. Madem altı üstü bir araba niye istiyorsun? Sen de yok mu? Arabaya önem vermiyorsan isteme.

Araç verilmeyip düğüne şirket aracıyla gidilecektir. Kesinleşti

hadi geçmiş olsun hocam roman gibi :) şahsen bende vermezdim aracımı.benim malımda kıymetli.kıymetsiz malı olan yada aksini savunan yardımseverler isteyene versin aracını yada başka malını .bu onların görüşü.
  • Hocam en iyisi düğün günü al arabanı, aileni pikniğe veya başka bir etkinlik için gezmeye bir yerlere götür, düğüne gelemeyeceğim önemli bir işim çıktı de, hem arabayı vermekten kurtulursun hem de düğüne suçluluk duygusuyla gitmek zorunda kalmamış olursun. Anlattığın kadarıyla kendini düğüne gitmeye zorunlu hissedecek kadar sevmiyorsun o aileyi. Düşüncelerini anlayabiliyorum, ben de aynı senin gibiyim, karşımdakinin beni kullanmaya çalıştığına adım gibi emin olsam da isteğini karşılamak istemeyip, olumsuz cevap verdiğimde bile suçluluk duygusu hissediyorum. Ah şu iyi niyetim..
  • quote:

quote:

quote:

Şuraya bakın ya canım ülkemde millet oturmuş arabayı vermemek için yalanlar uydurma yarışına girmiş.. Gören de istediği araba, özel sürücü eğitimi alınması gereken 300.000 Euroluk Ferrari sanır.

Karşı tarafı araç kiralamayı düşünmediği için pintilikle suçlarken kendinizi de altı üstü bir arabayı vermeye kıyamadığınız için suçlayın.. Tabiki gözü kapalı verin demiyorum. Kullanacak kişi biraz tecrübeli biri olsun, aracın hususiyetleri varsa onları anlatıp gösterirsiniz olur biter. Yakıtı tüketmesinler istiyorsanız depoyu boş verirsiniz, yakıtı onlar alır sizin bir kaybınız olmaz. Kendi arabasını size veremez çünkü gelin arabasına sadece gelin damat şöför ve gelinin kardeşi veya yengesi biner, damadın anası babası ve ailesinin diğer fertleri yine mevcut araçlarına ihtiyaç duyarlar. Tabi bunu size düzgün bir üslupla izah etmeleri gerekirdi.

Bakın sakınılan göze çöp batar.. Dikkat edin hep böyle titizlenen pimpirikli adamların arabalarının başına gelir bu olası kazalar sürtmeler.. Çünkü sevdiklerimizle imtihan ediliriz.

"Üç şey (mezarına kadar) ölüyü takib eder: Ailesi, malı, ameli. İkisi geri döner, biri onunla kalır. Ailesi ve malı döner, yaptığı iyi ve kötü amelleri onunla kalır". Buhârî ve Müslim

Gelirsin insan gibi bi üslupla istersin. Bu gelmiş alacaz diyor. Ben başkası aracımı gelin arabası yapacak diye ben o gün düğüne gidecem diye yollarda sürünemem. Düğün salonu arabayla bile 40 50 dk sürüyor. Yakıt gidecek diye korkmuyorum bütün gün gezecekleri için en az 150 lira para gidecek yakıta. Arabamın ne yaktığını iyi biliyorum. Bu paraya onlara araba kiralayabilirm.

Edit: Sanki 300.000 Euro luk Ferrari diyosunuz. Madem öyle bişi değil satın almaya ne dersin? Sanki durumu yok. Üslubunuza dikkat edin. Sakınan göze çöp batar deyip arabayı millete verecek değilim. Aracın şuanda muayenesi yok. Bir polis çevirse araba çekilse o gün mahvolur zaten.

Üslup konusunda zaten size düzgün izah etmeleri gerektiğini belirtmiştim. Belli ki üslupları sizi irite etmiş. Yakıtla ilgili sizi zarara sokmayacak çözümü de belirttim. Depoyu boş verirseniz gezmek istedikleri kadar yakıtı kendileri koymak durumunda kalırlar. Zaten arabası ödünç alınan kişinin depoyu da doldurması beklenmez, ödünç alan gider yakıtını doldurur.

Şimdi mesele biraz daha berraklaştı.. Aracınızın muayenesini yaptırmamışsınız... Bu hem sizin için hem ödünç alacak kişi için sıkıntı tabi bu sebepten ötürü vermek istememeniz normal ve bu ayrı bir durum. Servise verdik, beyni bozuldu, battı çıktı yandı kül oldu gibi uydurma bahaneler aramak yerine bu gerçek çekincenizi söyleyebilirsiniz karşı tarafa.

Yollarda sürünmek konusu şöyle çözülür genelde.. Arabasını veren aile, diğer davetlilerin araçlarındaki boş yerlere biner giderler.(Muhtemelen aracı isteyen kişi de böyle yapacağınızı düşünmüştür) Ancak bunu da kendinize zul görebilirsiniz. Yani akrabaların arabalarında yolculuk etmek istemeyebilirsiniz. Tabi kendi aracını verip akraba eş dost aracı ile düğüne gitmek de bir fedakarlıktır bu iyiliği yapmanın da böyle bir bedeli vardır.

Her şeyden önce siz aracı isteyen kişiyi buna değer görüyor musunuz.. işte meselenin asıl can alıcı kilit noktası bu.. eğer değer görüyorsanız tüm engelleri aşarsınız ama değer görmüyorsanız, çalışmayan cam fıskiye motoru bile aracı vermemeniz için yeter. O yüzden bu problemlerden önce sizin kişiyi ne kadar kendinizden veya el alemden gördüğünüzü iyi belirlemeniz lazım. Eğer bu kişiyi "millet", "el alem" olarak görüyorsanız, biz burada ne dersek diyelim siz o arabayı vermeyeceksiniz.

Araç sizin karar sizin...

Bu arada Not: Çevremde ödünç alabileceğim çok daha ağır araç sahipleri olmasına rağmen kendi aracım olan 2008 Mondeo 2.0 Titanyumu gelin arabası yaptım ve ailem için de araç kiralamak istedik. Aracı kiralayacağımız tanıdık kişi düğündür diye aracı bedava gönderdi.

Evler çok çok uzak birbirimize. Oraya gidip başkasının arabasına binmek sıkıntı. Bizim evden orası 2 otobüs aktarma ile 1 saat sürüyor. Sadece yol 1 saat. Otobüs beklemeyi saymıyorum bile. Arabayı şüphe etmeden vereceğim kişiler var. Ama o kişiler içinde bu adam yok maalesef. Kendi kiralıcam derse yarı fiyatına evine gönderebilirim istediği her aracı. Özellikle lüks segmentteki araçları. Vereceği max 50 liraya alırım. 50 lira içinde yormam adamı zaten ben parasını verir yollarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: oklukk

Hocam en iyisi düğün günü al arabanı, aileni pikniğe veya başka bir etkinlik için gezmeye bir yerlere götür, düğüne gelemeyeceğim önemli bir işim çıktı de, hem arabayı vermekten kurtulursun hem de düğüne suçluluk duygusuyla gitmek zorunda kalmamış olursun. Anlattığın kadarıyla kendini düğüne gitmeye zorunlu hissedecek kadar sevmiyorsun o aileyi. Düşüncelerini anlayabiliyorum, ben de aynı senin gibiyim, karşımdakinin beni kullanmaya çalıştığına adım gibi emin olsam da isteğini karşılamak istemeyip, olumsuz cevap verdiğimde bile suçluluk duygusu hissediyorum. Ah şu iyi niyetim..

Düğüne zorla gidecek halde değildim. Taa ki bu mevzu ortaya açılana kadar... Babamda bende yoğun çalışıyoruz. Zaman yok düğüne bile tahmini ortasında gidicez.

• UçKutusundakiDelik kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ciddi değildim yazdıklarımda, biraz şaka biraz ironi yapmaya çalıştım. :) Çözüldüğünü sonradan öğrendim, hayırlı olsun. :D
    Düşüncelerinizde de sonuna kadar haklı olduğunuza inanıyorum. Emanet verilecek insan var verilmeyecek insan var. Bir de iyi niyetli, kimseyi kırmak istemeyen bir insan olunca işler sarpa sarıyor işte. Saçma sapan bahaneler uydurma yoluna gidiyoruz. Benim de çok defa başıma gelmiştir bu olay. Yine de çok fazla iyi niyetli olmamak gerekiyor işte. Düşünceni açık açık söyleyeceksin ki karşındaki insan yerini bilsin. İnsanların ne diyeceğini düşünmekten kendimizi düşünemez olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oklukk

Hocam zaten ciddi değildim yazdıklarımda, biraz şaka biraz ironi yapmaya çalıştım. :) Çözüldüğünü sonradan öğrendim, hayırlı olsun. :D
    Düşüncelerinizde de sonuna kadar haklı olduğunuza inanıyorum. Emanet verilecek insan var verilmeyecek insan var. Bir de iyi niyetli, kimseyi kırmak istemeyen bir insan olunca işler sarpa sarıyor işte. Saçma sapan bahaneler uydurma yoluna gidiyoruz. Benim de çok defa başıma gelmiştir bu olay. Yine de çok fazla iyi niyetli olmamak gerekiyor işte. Düşünceni açık açık söyleyeceksin ki karşındaki insan yerini bilsin. İnsanların ne diyeceğini düşünmekten kendimizi düşünemez olduk.

Aynen dediğiniz gibi ayıp olmasın diye sesimizi çıkarmadık bunlar tepemize çıktı maalesef.

• Yanlış anlaşılmasın da

Bence de vermeyin gerek yok,babam 97'de mi ne kuzene vermişti elektrik direğine çarpmıştı kuzen de.Mal da önemli de gidip birine çarpsalar tazminat falan dona kadar alırlar,ve siz çekerseniz vicdan azabını da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tjedrea -- 1 Ağustos 2014; 16:04:29 >

• Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Hocam attığınız şey gözükmüyor...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

bende babamın oğlu olsa kolay kolay araba vermem,araç kiralasınlar

Rent a car boşuna açılmadı. Ya üstelik araç kiralama fiyatları çok çok tuzlu değil. Biz impalayı şoförlü 150 liraya kiraya veriyorduk.

medeniyeti görmeden paranın geldiği yer degilmi antalya ?
    yanlış mı söylüyorlar bu lafı ?

arabaya iyi bak düğün arabası yapacağız nedir ? bu insanlarla çok mu samimisiniz ?

düğün yapan adamın 150 tl si olmazmı ?
    etraftan beklemek yerine gidip düğün araçlarını kendileri kiralasın yada evlenmesinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man55

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

bende babamın oğlu olsa kolay kolay araba vermem,araç kiralasınlar

Rent a car boşuna açılmadı. Ya üstelik araç kiralama fiyatları çok çok tuzlu değil. Biz impalayı şoförlü 150 liraya kiraya veriyorduk.

medeniyeti görmeden paranın geldiği yer degilmi antalya ?
    yanlış mı söylüyorlar bu lafı ?

arabaya iyi bak düğün arabası yapacağız nedir ? bu insanlarla çok mu samimisiniz ?

düğün yapan adamın 150 tl si olmazmı ?
    etraftan beklemek yerine gidip düğün araçlarını kendileri kiralasın yada evlenmesinler.

Öyle fazla samimiyet yok. Annemle kadın çok samimi. Adamı babamda sevmiyor. Kadın iyi kadın ama kocası

• Verecegin gun arabanin kutup basini sok. Aha calismiyor servise gidecek de. Ayni gun gelin arabasi arasin bulsun perisan olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Verecegin gun arabanin kutup basini sok. Aha calismiyor servise gidecek de. Ayni gun gelin arabasi arasin bulsun perisan olsun

Abartmaya gerek yok hocam Mercedes sağolsun yakıt kilidi kumandada. Kitlerim çalışmıyor derim

Edit: Akü koltuğun altında onla uğraşmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçKutusundakiDelik -- 1 Ağustos 2014; 16:22:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.