Şimdi Ara

Araç ağır bakımında alınan işçilik ücretleri (Triger değişimi) ( 1.5 Dci Motor )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Clio 1.5 dci aracımın ağır bakımları geldi. Triger kayışı, V kayışı, devir daim pompası, filtreler , yağ değişimleri yapılacak.
    Tüm parçaları kendim temin ettim.
    Bursa'da sanayide "450-500 TL" işçilik isteniyor.

Son zamanlarda yaptıran veya piyasayı bilen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Bu arada ben 200-250 TL ye biter diye düşünüyordum. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin düşüncen daha doğru farklı yerlere bak bakalım. 2 3 saatlık iş, saatlık ücret 150 lira alamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraghost

Senin düşüncen daha doğru farklı yerlere bak bakalım. 2 3 saatlık iş, saatlık ücret 150 lira alamaz.
    Öncelikle yorumun için teşekkürler.
    Triger kayışı değişeceği için çekiniyorum.
    Birde parçaları kendi alana ne hikmetse çok daha fazla işçilik ücreti yazıyorlar. Sonra parçadan kazanmıyoruz derler.
    Hiç inandırıcı değil.
    Taş çatlasın 300 çıkacak benden. Bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fascism -- 13 Mayıs 2020; 18:52:37 >
  • Bursa'da tanıdık usta var istersen numarasını vereyim görüş fiyat alırsım

1.2 symbol ve 1.5 loganımın bakımlarını yaptırıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 13 Mayıs 2020; 18:54:48 >
  • Bahsettiğiniz tüm işlemler için geçen sene 300 işçilik verdim. Bu sene 350-400 normaldir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fascism kullanıcısına yanıt
    Kayış ayarı yapamayanda dükkan açmasın bilmiyorum bana fazla geldi biraz fiyat alıp yaptırmak daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraghost -- 13 Mayıs 2020; 19:15:56 >
  • bence en azından özel servis tercih edin ağır bakımı sanayi ustacıklarına yaptırmayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Vallaha şahsen ustayla arana bağlı kayış işçiliği 300 ₺ üstü fazladır gerçi bu istanbul için bu durum geçerli birde degişirken gergilerini kontrol ettirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 13 Mayıs 2020; 19:35:39 >
  • 400- 500 gıbı rakam reno gıbı arac ıcın bıraz fazla değilmi ?
  • Ankara yağ bakımı 50 tl triger değişimi 200 tl alıyoruz. Toplam 300 isteyen de var 350 de .

• quote:

Orijinalden alıntı: colt1905

Ankara yağ bakımı 50 tl triger değişimi 200 tl alıyoruz. Toplam 300 isteyen de var 350 de .
    Hocam devirdaim pompası, v kayışı, rutin bakımlar falan bu fiyata dahil mi yapıyorsunuz ?

• Yaptırdığın servisin gücüne ve verdiği garantiye göre aldığı işcilik miktarı değişir. 200 TL'ye değiştirir sorun çıkınca abi sen aracı vurdurmuşsun,kaydırmışsın bilmem ne yapmışsın diye başlar çamura yatmaya usta. Kısacası senin nasıl bir dükkanda işi yaptırmak istemene bağlı olarak fiyat değişir. Dilin kemiği yok sonuçta 100 TL'ye bile değiştiririm hatta sen aracı bırak abi ben bedavaya değiştiririm de der, nasıl olsa sen yokken aracın iki-üç orjinal parçasını attı mı cebe işlem tamamdır.

Normalda zor bir işlem değil ama dikkat isteyen bir iş,sent attırırsa usta nur topu gibi elde motor ile kalırsınız. Başına gelen kişilerin sayısı da az değil ayrıca.

Bakım dahil yetkili serviste 750 TL civarında kdv dahil işcilik, sanayide ise işini sağlam yapan tamirciler 400-500 TL alır. Devir daim pompasında sorun yoksa değiştirmeye gerek yok ayrıca, Reno grubunda kayış değişimi yapılırken.

• Bana da 300-400 arası makul geliyor.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Malum triger kayısı 80-100 bin aralığında değişir. Pek çok araçta devirdaim zor bir yerde bulunur. Hazır yeri açılmışken 100 bin km yapmış devirdaimi değiştirmek çok mantıklı bir iştir. Yoksa sağlam diye devam edilirse muhtemelen bir 100 bin daha göremeyecek ve ayrı bir işçilik masrafı açacaktır.

Aynen öyle hatta devir daim ve v kayışı nı değiştirmeden triger değiştirmiyoruz. Aracın güvenliği ve bizim başımız ağrımasın istiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yaptırdığın servisin gücüne ve verdiği garantiye göre aldığı işcilik miktarı değişir. 200 TL'ye değiştirir sorun çıkınca abi sen aracı vurdurmuşsun,kaydırmışsın bilmem ne yapmışsın diye başlar çamura yatmaya usta. Kısacası senin nasıl bir dükkanda işi yaptırmak istemene bağlı olarak fiyat değişir. Dilin kemiği yok sonuçta 100 TL'ye bile değiştiririm hatta sen aracı bırak abi ben bedavaya değiştiririm de der, nasıl olsa sen yokken aracın iki-üç orjinal parçasını attı mı cebe işlem tamamdır.

Normalda zor bir işlem değil ama dikkat isteyen bir iş,sent attırırsa usta nur topu gibi elde motor ile kalırsınız. Başına gelen kişilerin sayısı da az değil ayrıca.

Bakım dahil yetkili serviste 750 TL civarında kdv dahil işcilik, sanayide ise işini sağlam yapan tamirciler 400-500 TL alır. Devir daim pompasında sorun yoksa değiştirmeye gerek yok ayrıca, Reno grubunda kayış değişimi yapılırken.
    Dolandırıcılık konusu zaten ayrı bir mevzu, oralara hiç girmeyeyim :)
    Ama ben kimsenin hatasını kabul edip, nasıl yaptık bu yanlışı diyeceğini düşünmüyorum. İstiyorsa 1000 liraya yapsın.
    Zaten sözün senet olduğu günler geride kaldı bence :)

• colt1905 C kullanıcısına yanıt
    Yer neresi hocam?

• Bugun bir yere daha sordum.
    800-1000 tl arasi iscilik alirim dedi.
    Kafayi yemis bunlar

• Hocam paradan ziyade ustalığına güvendiğiniz yerde triger ve diğer kayışları değiştirin. 100-200 liradan kaçayım derken binlerce lira masrafa girmeyin.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Ankara şaşmaz sanayi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.