Şimdi Ara

Araç alımında tecrübe ve tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sözlük ve forum yazarlarının tecrübe ve düşüncelerine önem vermiş biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Araba alma niyetindeyim ve çok kararsızım. 8-10 aydır buradaki konu başlıklarını, araba dergilerini, haberleri takip ediyorum. İlk arabam olacak ve seçim konusunda zorlanıyorum. Hangi aracı istediğimi ve hangi yöntemle almam gerektiğini kestiremiyorum.

Bütçem 43.000 - 46.000 TL arası. Ailemde %70 ve %92 oranlarında engelli iki hastamız var. ÖTV indirimli alma hakkımız mevcut.

Arabada olmasını istediğim belli başlı özellikler var.

- Otomatik Vites

- Sunroof veya Panoromik Sunroof (Bu iki seçenek olmuyorsa cam tavan)

- Hız sabitleyici

- HB veya kompakt suv olabilir. Sedan ve SW araç istemiyorum.

- Yakıt tasarrufu. Arabaya bir kere, yakıta her gün para veriliyor. Benzin veya dizel olabilir, yeter ki ekonomik sürüş sağlayabileyim.

Düşündüğüm özellikler genel olarak bunlar. Araç alımını en fazla temmuza kadar erteleyebilirim. ÖTV indirimli alırsam liste fiyatı 67.000 TL'ye kadar olan araçlara bakabiliyorum. Ama aldığım aracı 5 yıl süreyle satmayacağım için donanımlı ve idare edebilir olması gerekiyor. Bu yüzden ikinci el de aklımın bir köşesinde.

Bilgi ve birikimlerinize dayanarak siz olsanız ne yapardınız?

Şimdiden teşekkür ederim ilgi gösterecek olanlara. İyi forumlar.

• Nissan qasqahi çok güzdl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğendiğim bir model ama bütçemi bayağı aşıyor hocam. Zor o yüzden.
  • Pug 2008 1.6 e-HDi ETG6 Allure Cam Tavan

Leon 1.2 TSI DSG Sunroof (Temmuzu bulur)

Polo 1.2 TSI DSG Lounge Sunroof (Sipariş dahi veremiyoruz dendi)

i30 1.6 CRDi Style Design Pack DCT

Yukarıdaki modeller için görüştüm. Seçenekler şimdilik bunlar.

Kimse cevap vermezse blogum olmuş olur
  • Opel Mokka'yı da düşünmenizi tavsiye ederim 1.6 115 FWD Start&Stop Enjoy yaklaşık 64.000 civarında olması lazım dıye hatırlıyorum üzerine 2000-3000 ekleyip sunroof ekletebilirsiniz..
  • kocakafareis kullanıcısına yanıt
    Astra için görüşmeye gittiğimde enjoy active donanımı bana yetecekken hiç gelmediğini söylediler. Sipariş dahi alamayız dediler. Üst donanımlara yönlendirdiler. LPG taktırma falan derken 62.500 düşündüğümüz araç 75.000e fırladı. O da oldukça fazla.

Mokka'nın yakıt tüketimine baktım, ortalama 8lt civarında. Üzer beni
  • Herseyden once hastamiz var diyorsunuz dogal olarak onlarin rahat inip binebilecegi ve arac icinde rahat edebilecekleri bir model lazim daha sonra sizin belirlediginiz ozellikler geliyor. 2.ele sicak bakiyorsaniz benim aklima subaru forester yada skoda yeti geldi. Yada ford cmax yada bmax olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk araç tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.Ferik kullanıcısına yanıt
    Sanırım o zaman biraz mecburi olarak Renault modelleine yöneliceksiniz captur fluence clio megane ya da keza Fiat' da olabilir..
  • kocakafareis kullanıcısına yanıt
    Renault grubu araçlarını hiç incelemedim hocam ama içlerinde en oluru Megane. dCi + edc uyumu, performansı ve yakıtının iyi olduğunu okumuştum.

Punto'dan sonra Fiat düşünmüyorum. Megane yenilenecek, kampanya olursa değerlendiririm. Teşekkürler yorumlar için

Edit: İlk arabam diye belirtmiştim, Punto 3 yıllık ev arkadaşıma aitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.Ferik -- 3 Mayıs 2015; 22:54:56 >
  • Benim de listemde olan fiyat + yakııt + tasarım olarak şu an 1 numara olarak gördüğüm Skoda Rapid Spaceback aracı size hemen önereyim.

1.6 TDI CR DSG / 90 HP motora sahip elegans modeli liste fiyatı 62.500 tl şuanda 60.000 tl üzerinden ötv indirimi alırsanız çok güzel fiyatlara istediğiniz gibi bir araç almış olabilirsiniz. Tabi güzellik göreceli bir kavramdır. Bu aracın kırmızı rengine siyah jant çok yakışıyor bir de cam tavan olur ise tadından yenmez :)

İnanın şu an aklımda sadece bu model var eger başka modeller aklıma gelirse yazarım.

Konu takip.
  • hmyildiran kullanıcısına yanıt
    Eskişehir'de maalesef Skoda bayisi yok, test etme veya inceleme şansım olmadı ama Rapid Spaceback beğendiğim bir araç.

Kırmızı renge ve siyah jant kombinini bende seviyorum ama cam tavandan ziyade sunroof birinci önceliğim olurdu.

Çin pazarına cam tavan yerine sunroof sunulmuşhttp://chinaautoweb.com/car-models/skoda-rapid-spaceback/?nggpage=2 . Belki ülkemize de gelir bu opsiyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.Ferik -- 4 Mayıs 2015; 0:34:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.