Şimdi Ara

Araç Alırken Detaylı Ekspertiz Raporu Artık Ücretsiz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  Araç Alırken Detaylı Ekspertiz Raporu Artık Ücretsiz!

Artık aracını satmak isteyen araç satıcıları, araçlarıyla ilgili yaptıkları kazaların boyutunu göstermek için oto servisine gitmek yerine detaylı eksper raporunu temin ederek, aracı almak isteyen kişiye bu raporu gösterebiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin (SBM) hayata geçirdiği yeni uygulama ile araç sahipleri artık yaptıkları kaza ile ilgili detaylı eksper raporunu, SBM'nin yeni sitesinden (www.sbm.org.tr) öğrenebiliyor.

Detaylı eksper raporunda, aracın yaptığı kazanın maliyetinin ne olduğu, değişen parçalar, işçilik detayları ve onarımın yapıldığı tamirhane gibi hasara ilişkin tüm bilgiler yer alıyor.

RAPOR HİZMETİ ÜCRETSİZ
    Araçla ilgili eksper raporu sorgulaması yapmak için, ''www.sbm.org.tr'' adresine girerek araç sahibinin TC kimlik numarası, hasarı sorgulanacak aracın plakası ve hasar tarihi bilgilerinin girilmesi yeterli oluyor. Detaylı eksper raporu ücretsiz olarak sorgulanabiliyor.

Sistem 1 Ocak 2012 tarihinde devreye girdiği için, yalnızca bu tarihten sonra gerçekleşmiş ve eksper atanmış hasarlara ilişkin eksper raporları görüntülenebiliyor. Hasar tarihini bilmeyen ya da hatırlamayan araç sahipleri ise, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sağladığı SMS servisi sayesinde plaka ile hasar sorgulaması yaparak hasar tarihini öğrenebiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Genel Müdürü Aydın Satıcı da, şunları kaydetti:
    ''Bir araçta zaman zaman küçük hasar nedeniyle de büyük maliyetler ortaya çıkabiliyor. Örneğin bir aracın kapısının birinde meydana gelen ezik nedeniyle aracın kapısı tamamen değişebiliyor. Eksper raporu ile birlikte artık bu ve bunun gibi değişen tüm parça ve yapılan işçilik detaylarına ulaşılabiliyor.
    Alıcılar da sadece hasar maliyeti bilgisine göre hareket etmek zorunda kalmayıp, aracın hangi parçalarının değiştiğini, hangi bölümlerinde ne tip onarımlar yapıldığını araç satıcılarından eksper raporunu göstermesini isteyerek öğrenebilir. Bu sayede araç satılırken aracın servise ya da ustaya götürülmesine de gerek kalmıyor.''

AA

Yorumum: Sistem çok iyi, artık "küçük sürtmeden dolayı boyanmıştır" muhabbeti yalan olacak. Ama sistemin iki sorunu var. Birincisi tarih girme zorunluluğu, diğeriyse 01/01/2012 öncesi hasarları göstermemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 10 Mart 2013; 15:59:16 >

• iyi güzel bir uygulama fakat nereden kaza tarihi bileceğiz , ya bilmediğimiz kaza tarihi varsa ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

iyi güzel bir uygulama fakat nereden kaza tarihi bileceğiz , ya bilmediğimiz kaza tarihi varsa ...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

iyi güzel bir uygulama fakat nereden kaza tarihi bileceğiz , ya bilmediğimiz kaza tarihi varsa ...

Yazıda şöyle belirtilmiş; SMS ile sorgu yapıldığında hasar tarihleri çıkıyor. O tarihler aratıldığındaysa detaylı ekspertiz raporuna ulaşılabiliyor. aracı bu tarihten sonra hasar alan varsa deneyip SS koyabilir mi?
  • Araba çekme belgeliyse ve trafige girecekse plaka değişiyor, yeni plakayla sorgulayınca birşey çıkmıyor. Arkasından T.C. istiyor iyide kazayı ben yapmadım ki benim TC no işe yarasın.. yani hepsi fasa fiso, sadece plaka değil şase sorsa hasar tarihide sormasa.. Saçma sapan veri sorgulaması yapmışlar plaka ya da şase girince tüm detay çıksın işte
  • https://www.dropbox.com/sh/0d6x66rml4n5e52/LblQmPijeq
    bu linkte ki pdf dosyası aracıma ait bir hasarın dosyası bu siteden alınmış, açıkçası fazla bir bilgi içermiyor yanında ki resimde arabanın hasarı, resmin orjinalini görüntüleyip yakınca bakarsanız kapılara, ezikleri görebilirsiniz.
  • Sigorta şirketleri raporlarında SBM üzerinden gözükmesi istemediği şeyleri raporunda belirli kısımlara yazdırıyor. :) Yukarıdaki rapor otoanaliz sisteminde yazılmış ve normalde o sayfada parça/işçilik kısmının üstünde raporla ilgili bulgular vs.. yazılı. Ama şirket oralarda ne yazıldığını görmeyin diye SBM sitesine aktarımına izin vermiyor. Yani anlayacağınız onda bile dalevere dönüyor.

Yazan: 15 yıllık eksper büro hamalı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok iyi yeni arabalar için ama bizim gibi 2000 modellere bakanlar için hep aynı
  • Aracı eğer cepten yaptırdıysa araç sahibi sistemde gözükmemektedir. Bursa'dan araç alacak arkadaşlara yardımcı olmak isteriz.

Araç Alırken Detaylı Ekspertiz Raporu Artık Ücretsiz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otoyota -- 1 Kasım 2014; 16:04:07 >
  • Deneyen oldu mu? Merak ettim açıkçası.
  • 2008 de yapılan kazada çarpma 38785 TL. ERP (EKSPER RAPORU) yazıyor. Değişen parçaları 5664 den öğrenmek istediğimde EKSPER RAPORU BULUNAMADI cevabı geliyor. Hem plakadan hem şasi numarasından denedim ikisinde de aynı şey oluyor. Bahsettiğiniz siteden de baktım orada da çıkmıyor. Ne yapmam lazım? Neden çıkmıyor olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.