Şimdi Ara

Araç alırken tav olduğum ancak hiç kullanmadığım donanımlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
2
Favori
15.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Head up display denilen saçma ekran. Koca göğüste yer yokmuş gibi orta yere yapıştırılmış tablet bozması ekran bence tasarım katili.

Bir de şu yeni premium araçların bazılarındaki led stoplar özellikle gece trafikte arkadakinin gözünü çok yoruyor. Öndeki frene bastıkça yüzüme flaş patlamış gibi hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oralet82 -- 4 Ocak 2018; 0:18:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha once kullanmadigim seyler zirva gelirdi

Anahtarsiz calistirma:arkadas ac arabayi bi anahtar cevirecen ne varki derdim.oyle rahatlikmiski..anahtari cebimden hic cikarmadan kapiyi aciyorum dugmeye basip gidiyorum

Cc:uzun yolda ister 50 ister 500 km..ayarla git.rahatligini alip alismamak imkansiz.at 100 e...yakiti koklasin ceza yeme.yorulma

Park sensoru...limuzin kullansan aracin kenarlarini surtmuyosun

• Kendi aracında bu özellikleri olmayan adamın dramı diyelim buna

Hepsini kullanıyorum özellikle cam tavanı her zaman açarım hızlı giderken içeriye hava akışı oluyor.

Soğutmalı torpido'yu kullanmayan o arabaya binmesin çok ciddi işe yarıyor.

Viraj aydınlatmasını gereksiz bulan , hız sabitleyiciyi gereksiz bulan , sunroof gereksiz bulan kişi bence özeniyordur başka bir açıklaması yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 4 Ocak 2018; 0:58:43 >
  • 25 civari arac degistirmis bir arkadasim icin, donanim olarak aracin camlari acilip kapansin yeter.

En son cruze aldi. Hicbir dugmesine dokunmadan bir sure kullanip satti. Radyosunu bile acmamistir muhtemelen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımda Olmasını istediğim tek özellik var sadece.

Isıtmalı Ön Cam Rezistansı.

Sonradan takılabilir bir şey olsa hiç durmayacağım ama maalesef yok.

Konya gibi kışı sert geçen bir yerde çok lazım oluyor

• Kendi aracim 2011 polo comfortline boş oglu boşline.

Direksiyonda tus yok diye gittik gti direksiyon aldik taktik yol bilgisayari ve ses acma kapatma fonksiyonlari geldi.

Xenon far sevdasi yuzunden Gti far aldik önumuzu gorur olduk. Cam tavan cok istedim ozaman kismet olmamisti.

Hiz sabitleyicisi icin beyin degismesi gerekiyo oda kol filan 1000 tl ye mal oldugu icin takmadim cok kullanmadigim icin.

Sonra calistigim sirket aracim surekli 8 saat kulladigim Renault clio 2017 icon donanim var oglu var ve size kullandigim ve gereksiz herseyi yaziyim.

Hiz sabitletici istanbulda kullanan adama gereksiz diyolar cidden arabadan anlamayan adamlar bunu soyler. Artik otobanlar ve cogu yerde hiz koridoru var orda bu buyuk bi nimet ve sabit hiz ornegin hep 80 sabitlediginiz zaman kafa rahat ve herkesten hizli gitmis oluyosunuz millet ayarlamaya calisirken geride kaliyo.

Led farlar. Mercek olmadigi icin aydinlatmayi iyi bulmuyorum polomun mercek xenon daha iyi . Ama yinede bi arabada olmazsa olmazi led veya xenon fardir. ( sonradan halojen fara takilan cakma led ve xenonlar. Degil orjinal ekipman olmali )

Deri direksiyon vites topuzu buda araca surus zevki katan onemli bi ekipman bana gore.

Park sensoru sadece gorsel olarak teypte cikarsa zevkli engelin nerden oldugunu gormek zevkli ve kolay park sagliyo.

Katlanir ayna gereksiz ozellik. Bazen dar yerden gecerken solu ayarliyosun sag aynaya bakip geciceksin ikiside katlaniyo o yuzden gereksiz buluyorum ve elle katla nedir yani. Bi e46 bmw gibi yukari dogru katlansa ozaman sekil icin bile alinir.

Far ve yagmur sensoru. Far neysede yagmur sensoru buyuk nimet bana gore. Hic iki de bir caturt cuturt silexek koluyla oynamiyosun.

Navigasyon orjinal teypte gelenler kasarak kullaniliyo o yuzden cok gereksiz. Yandexle hem en kisa rota hem en az trafiksiz anlik rota ciziliyo telefonu koy gec.

Sunroof abi en buyuk guzellik bence. Var olmasini bilmen yeterli bence. Bundan sonraki kendi aracim insallah sunrooflu olur. Kısın aracin icinin aydinlik olmasi cok guzel bence.

Araba kullanmaktan zevk alan adam manuel biner diyenlerdendim. Ama otomatige gecince ohh be dedim resmen. Istambuldan cidden sart. Ama kendi aracim motor yuklu oldugundan zevk alarak hafta sonlari biniyorum sadece. Manuelin yeri bi baska tabi. :)

OTOMATIK KLIMA en gereksiz donanimdir. Cok ufler az ufler hep mudahale edersin. Para vermicem tek donanim budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rallyman -- 4 Ocak 2018; 1:43:11 >

• Araçta donanım zaten olmadığı için tav olacak bir durum da olmadı

• Cc Kullandım uzun yolda, ölüyordum.. Uyuya kalmışım 147 de hız sabit. Ayak pedala basmalı :)

Cc gereksiz bence de.

Gerekli gördüğüm:

Park sensörü - kamera - katlanır ayna - kumandadan kapanan açılan camlar - otomatik far.

• Memurum 2006 tek kapı puntom var modifiyeli filan değil ucuz diye alabildim. sanırım burada yazılan bir çok özellik benim araçta yok ama mecbur olduğum için belkide bayılıyorum tosunuma. Allah hepinize daha iyilerini versin, bindiğimizden kötüsüne bindirmesin arkadaşlar saygılar.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ne alaka bunlarin hepsi var aracimda. Sen kullanirsin ben kullanmam. İsiniz gucunuz sacmasapan konusmak. He kendi arabamda olan seylere ozeniyorum he aynen.

• Hız sabitleyici, olmazsa olmazım ben cok aktif kullanıyorum sehir içinde. Benim kullanıdğım gün ve saatlerde genelde trafikte akıcı bir hız oluyor örneğin 60 sabitlerseniz hiç dur kalk yapmadan tek düze gidebiliyorsunuz. Öbür türlü hızlan dur hızlan dur yapmak gerekiyor.

viraj aydınlatması: severek kullanıyoruz.

Şimdiki aracınm SEAT IBIZA 2016 style 1.2 TSI. bir önceki aracım 1976 T2 vosvos (minibus) arabada kalörifer bile opsiyoneldi. gaz pedalı hareket halinde cıkıyordu. arka tarafda cam yoktu. Ona rağmen mutluydum. Aslında sizi a notasından b noktasına bir şekilde gitmenizi sağlayan seyler hariç kalan herşey lüx. Hatta a noktasından b noktasına yürümek veya koşmak dışında bir şeyle gitmek de lüx. lux standart olunca üstü lüx oluyor sonra bı bakmışsınız "aa o olmasa olmaz" olmuş.

Son not: Arabamda olupta kullanmadığım tek özellik jantların alaşımı. Onun dışında her özelliğini aktif kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 4 Ocak 2018; 9:27:21 >

• Aracım 2012 Superb Elegance,

Olupta kullanmadığım tek özellik otomatik park onuda hiç kullanmıyor değilim, bazı yerlerde gerçekten hayat kurtardığı oldu, benim park yerine bakıp bu araba buraya hayatta girmez dediğim yerlere 3 4 hamlede girmişliği var kendisinin.

Şahsen otomatik park mı yoksa ön cam ısıtma özelliğimi diye opsiyon tercih edebilecek olsam kesinlikle ön cam ısıtmayı seçerdim, özellikle Ankara ayazında her sabah camdaki buzu kazımaktan bıktım usandım.

Ekleme:

Bunu söylemeden edemeyeceğim; araçta onlarca donanım var ancak biri gerçekten baya işe yaradı, yaza doğru sunroofu açık unutup yarım saatliğine bir yere gitmiştim ve döndüğümde hava bozmuş ve yağmur bastırmış dışarı çıktığımda kıyamet kopuyor aklıma sunroofun açık olduğu geldi ve kendime söve söve arabaya doğru gitmeye başladım, birde ne göreyim sunroof kendini kapatmış, sonra dedim ki herhalde kendim kapattım inerken ve yanlış hatırladım. Neyse sonra forumlarda falan dolanırken farkettim gerçekten böyle bir özellik varmış hatta vw grup için sonradan vag-com ile açtırıyorlarmış falan. Şuanda hala kendimi kapattı yoksa ben mi inerken kapattım şüpheliyim ancak eğer kendi kapattıysa bu gerçekten mükemmel (bana göre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 4 Ocak 2018; 10:32:56 >

• Hız sabitleyici olmazsa olmaz bence. Şehirden çıkar çıkmaz açıyorum ben, büyük kolaylık ve yakıt tasarrufu sağlıyor.
  • sunroof gerekli bence, aracı ferah yapıyor, havalandırma için on numara... kullanmayı bilene.
  • Öncelikle iyi bir multimedia gerekli, yağmur ve far sensörü, geri park kamerası, katlanan ayna, dört cam otomatik, otomatik klima olmazsa olmaz. Gerisi olsada olur olmasada

• Ne kadar donanım varsa kullanırım, daha olsun yine kullanırım. yeter ki olsun :)
  • Lastik basınç sensörü büyük nimet. Kesin çivi var dediğim 1.200 km boyunca çok işime yaradı ve lastikcide aynı lastikte 2 çivi çıktı. Yağmur sensörü işime hiç yaramadı. Zaten hız birimleri var ve geri giderken de ön açıksa arka cam sileceği çalışıyor. Camtavan ve sunroofu olan araçlarımda çok az kullandım. Sürücüden çok arka koltuktakilere yarıyor. Park sensöründen nefret ediyorum ama geri görüş kamerası çok güzel birşey. Sol veya sağ parkları ayrı yakmak da güzel ama Türkiye'de pek kimsenin umrunda değil. Hız sabitleme de kişiden kişiye değişir. Aracı spor kullanmak isteyen adama yaramaz zaten. Yokuş kalkış gerekli tabi. Start stop gereksiz ve kısmen anahtarsız çalıştırma gibi işlevi olması estetik. Ayna katlamak huyum zaten yoktur. Zor koşulda yani dar parkta lastik çıkarmayı tercih ederim. Karşıya da bana da emniyet sonuçta. Cam ve ayna buğu çözücüleri de olmalı tabi, 4 cam açacağı gibi. Anahtardan cam açma kapama da dışarı çıkıldığında kolaylık.

• Sahin ya da turevlerindeb inmeysen normaldir

• Viraj aydinlatmasi disinda hepsine katiliyorum. Firmalar sirf fiyat artirmak icin olmayan ihtiyaclara gore donanim yaparak, size ihtiyaciniz varmis gbi hissettirerek bunlari satiyor.

Ancak bir yandan da her yeni modelde para tutan ozellikleri kisiyor. 2016 mokkayi satip 2017 sifir mokka x aldik. Gercektrn para tutan bir parca olan inverter(arka koltuga bakan 220v priz) kaldirilmis, adini hatirlayamadigim eski mokkada olan cukura girerken veya kaldirim cikarken dort tekerlek yuksekligini ayri ayri kontrol eden suspansiyon sistemi kaldirilmis.

Bunlar yerine saydiginiza benzer uc bes ucuz goz boyamalik kozmetik donanim getirmisler

• benim eksikliğini hissettiğim tek şey ısıtmalı koltuklar. olsa iyi olurdu.
    ayrıca geri görüş kamerası artık olmazsa olmaz.

en kötü ihtimalle ön ve arka park sensörleri standart olmalı artık bende sadce arka park sensörü var.

skoda fabia 1.0 tsi dsg style donanım sahibiyiöm aşağı yukarı herşey var araçta. gayet iyi donanım bilenler bilir.

bu arada mirrorlink ve android auto dan sonra bluetooth a ihtiyaç duymaz oldum. usb microsd filan hiç kullanmadım bile.

bu arada konuyu açan arkadaşın CC yorumuna katılıyorum gibi. CC bana kontrolü bırakmak gibi geliyor ama bilemedim tabi bazen uzun yolda ayaklar yoruluyor ve bırakmak istiyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.