Şimdi Ara

Araç alırken tav olduğum ancak hiç kullanmadığım donanımlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
2
Favori
15.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomatik katlanan ayna için ekstra para vermeye gerek yok.

Sık yapılan uzun yolculuklarda;

Cc

Yükseklik ayarlı kol dayama

Elektrikli bel desteği

Torku yüksek turbo motor

6. Vites

Derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon

Bluetooth

Otomatik klima

Telefon tutucu

...olsun yeter. Hiç yorulmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 3 Ocak 2018; 15:26:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes herşeyi yazmış.
    Herkes birşeyi atlamış.
    En önemli donanım:

Arabanın kendi kendine gitmesi. Bu da bir ek donanımdır ve hepinizin bildiği üzere halihazırda vardır.

Yok körnokta, yağmur sensörü, yok CC şudur budur, tamamı gereksiz hale gelecek. Ek donanım olarak hoparlörlerin kalitesini filan tartışıyor olacaksınız.
  • Anahtarsiz giris cikis sistemine gereksiz gozuyle bakardim bir senedir guzel icatmis diyorum.,

Ama mesela otomatik dijital klima hala cok gerekli gelmiyor evet sicaklik derecesini filan gormek guzel ama manuel klimada gayet is goruyordu. ustelik manuel klimayi bakmadan ayarlayabiliyordum simdi illa bakmam gerekiyor.auto modunu cok kullanmiyorum ayrica.

Cruise controlu radar olan yollarda kullaniyorum normal surerken filan degil ama adaptif olsaydi surekli kullanirdim.

Yagmur far sensoru guzel donanimlar.

Hayirli gunler.

• Cam tavanı gömmüşler ama hanımın i20 arabasında cam tavan var, her binişimde kıskanıyorum. Bir sürü kişi de ne kadar ferah şeklinde yorum yaptı. Cam tavan güzel bir özellik.
  • Bence anahtarsız çalıştırma,yağmur ve far sensörü gereksiz donanımlar.
  • Arkadaşlar CC nin kullanım şekli o kişinin bulunduğu yere yada sürekli gidip geldiği yola göre değişir. Çok uzun yol yapan birisi için bulunmaz bir nimet. Kısa mesafe sürekli kullananlar için gereksiz bir özellik olabilir. Uzun yolda CC ile gitmek CC siz gaz pedalı ile kendi kontrolünüzde gitmeye göre yakıt yönünden ekonomi sağlamaktadır haberiniz olsun CC de giderken yolun eğimine göre sistem kendini hazırlıyo gazı verme yada gaz kesmeyi ona göre ayarlıyor.Ama kendi kontrolümüzde ayakla gaz pedalını kontrol ederek sürdüğümüzde aracın hız dengesini milimetrik ayarlayamıyoruz ya fazla gaz verip fazla yakıt tüketiyoruz yada daha az gaz verip devirli çıkmamız gereken yerde motoru devirsiz zorlayarak aracın yine fazla yakıt yakmasına sebep oluyoruz. CC ile rampa felan çıkarken sabitlediğiniz hızda düşme yada yükselme olmadan çıkıyorsunuz. Özelliklede motorunuz turbo dizelse bu dediklerim Benzinli araçda CC hiç denemedim.
    Çok defa denedim genelde Aksaray-Konya arası yolu bilen bilir geneli düzlük 150 km lik bir yoldur Bu yolda CC ile gitmeside ayrı bir keyiftir.

• Göttingenli Ethem kullanıcısına yanıt
    Araba aslinda babamin bu zamana kadar farketmemisim . Ben yoktur diye hic kullanmiyorum . Bakarim tekrar tesekkurler bilgilendirme icin

• Yaklaşık 200.000 kilometrelik yol deneyimim sonucunda kendimle ilgili şu donanımların olmazsa olmaz olduğunu anladım

Hız sabitleyici hatta adaptif olursa tadından yenmez

Kendi aracımda yok ama olsa harika olurdu dediğim otomatik silecek çalıştırma özellikle yağmurlu günlerde az yağmur yasa bile o sırada yerden ya da karşı şeritten geçen bir arabanın sıçrattı suyla camınız kapanınca reaksiyon verene kadar ister istemez bir gerginlik oluyor ama otomatik olunca anında müdahale edip yolumuzu aciyor

Soğutmalı torpido o zaten ayrıca satılan bir özellik olmadı hiçbir araba modeli nde mutlaka bir paketin içersinde yer alan ekstra bir özellik olarak geldi çok çok gerekli değil ama yolda aldığınız gofreti erimeden istediğin zaman yemek için gayet mantıklı

Otomatik klimayı bazıları yazmış ama saçmalamayın arkadaşlar sürekli manuel olarak ah çok sıcak oldu ama çok soğuk oldu şunu değiştireyim sicakligi azaltayim derken yolda dikkatiniz dagiliyor bence olmazsa olmaz

Maalesef bir tanıdığınız Çevre görüş kamerası eksikliği yüzünden birinin üzerinden geçtiği için şu 360 derecelik Çevre görüş kamera sistemini ben artık olmazsa olmaz olarak değerlendiriyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: optimistic1983

Arkadaşlar CC nin kullanım şekli o kişinin bulunduğu yere yada sürekli gidip geldiği yola göre değişir. Çok uzun yol yapan birisi için bulunmaz bir nimet. Kısa mesafe sürekli kullananlar için gereksiz bir özellik olabilir. Uzun yolda CC ile gitmek CC siz gaz pedalı ile kendi kontrolünüzde gitmeye göre yakıt yönünden ekonomi sağlamaktadır haberiniz olsun CC de giderken yolun eğimine göre sistem kendini hazırlıyo gazı verme yada gaz kesmeyi ona göre ayarlıyor.Ama kendi kontrolümüzde ayakla gaz pedalını kontrol ederek sürdüğümüzde aracın hız dengesini milimetrik ayarlayamıyoruz ya fazla gaz verip fazla yakıt tüketiyoruz yada daha az gaz verip devirli çıkmamız gereken yerde motoru devirsiz zorlayarak aracın yine fazla yakıt yakmasına sebep oluyoruz. CC ile rampa felan çıkarken sabitlediğiniz hızda düşme yada yükselme olmadan çıkıyorsunuz. Özelliklede motorunuz turbo dizelse bu dediklerim Benzinli araçda CC hiç denemedim.
    Çok defa denedim genelde Aksaray-Konya arası yolu bilen bilir geneli düzlük 150 km lik bir yoldur Bu yolda CC ile gitmeside ayrı bir keyiftir.

Hız sabitleyici de yalnız aklımızdan çıkarmamamız gereken bir şey var maalesef çoğu modelde bunun programlanması ekonomi odaklı değil hızlı sabitleme odaklı olduğu için yokuşlarda örneğin 120 km ile girdiğiniz bir yokuşun sonuna kadar 120 ile devam etmek için bastıkça basıyor bastıkça basıyor Ve bu uzun yolda yaptığımız ekonomiyi bir anda çöp edebiliyor

Yokuslara gelince ben manuel kendim gaza geciyorum ve yokusun ozelligine gore aracin bieaz yavaslamasina musaade ediyorum, 120 ile girdigim yokustan 100 ile cikmak benim icin pek bir sorun degil

Bu noktayi kacirmayin, ekonomi yapicam derken yaldirnyaldir basmasin sabitleyici

• quote:

Orijinalden alıntı: kurtaran_ali

Elektrikli hafızalı koltuklar. Sadece ilk bindigimde ayar yaptım başka elimi bile sürmedim :)

Evde arabayı kullanan bir kaç kişi olsaydı o zaman bu yorumu yazmazdıniz tabii :))

• Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hız sabitleyici gaz pedalina dokunmasaniz bile ayarladiginiz süratte aracın hareket etmesini saglar, hiz limitleyici ise gaz pedali kontrolunu eline almaz ama araci ayarladiginiz suratten yukariya cikarmaz, siz gaza ne kadar bassaniz da arac gaz yemez ayarlanan süratin üzerine cikarmaz

• 5-6 yıl önce kullandığım megane 3'te de, şimdikinde de olan bluetooth özelliğini hiç kullanmadım.
  • sunroof çokda gerek değil ilerde masraf cıkarıyor.
  • Şerit takip sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 3 Ocak 2018; 16:39:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

Orijinalden alıntı: optimistic1983

Arkadaşlar CC nin kullanım şekli o kişinin bulunduğu yere yada sürekli gidip geldiği yola göre değişir. Çok uzun yol yapan birisi için bulunmaz bir nimet. Kısa mesafe sürekli kullananlar için gereksiz bir özellik olabilir. Uzun yolda CC ile gitmek CC siz gaz pedalı ile kendi kontrolünüzde gitmeye göre yakıt yönünden ekonomi sağlamaktadır haberiniz olsun CC de giderken yolun eğimine göre sistem kendini hazırlıyo gazı verme yada gaz kesmeyi ona göre ayarlıyor.Ama kendi kontrolümüzde ayakla gaz pedalını kontrol ederek sürdüğümüzde aracın hız dengesini milimetrik ayarlayamıyoruz ya fazla gaz verip fazla yakıt tüketiyoruz yada daha az gaz verip devirli çıkmamız gereken yerde motoru devirsiz zorlayarak aracın yine fazla yakıt yakmasına sebep oluyoruz. CC ile rampa felan çıkarken sabitlediğiniz hızda düşme yada yükselme olmadan çıkıyorsunuz. Özelliklede motorunuz turbo dizelse bu dediklerim Benzinli araçda CC hiç denemedim.

Hız sabitleyici de yalnız aklımızdan çıkarmamamız gereken bir şey var maalesef çoğu modelde bunun programlanması ekonomi odaklı değil hızlı sabitleme odaklı olduğu için yokuşlarda örneğin 120 km ile girdiğiniz bir yokuşun sonuna kadar 120 ile devam etmek için bastıkça basıyor bastıkça basıyor Ve bu uzun yolda yaptığımız ekonomiyi bir anda çöp edebiliyor

Yokuslara gelince ben manuel kendim gaza geciyorum ve yokusun ozelligine gore aracin bieaz yavaslamasina musaade ediyorum, 120 ile girdigim yokustan 100 ile cikmak benim icin pek bir sorun degil

Bu noktayi kacirmayin, ekonomi yapicam derken yaldirnyaldir basmasin sabitleyici

Rampa bitişinde gerekirse frenle müdahale ederek rampa sonu yolun yönünü kestiremediğin için bazen tabikide yavaşlamasına müsade ediyosun aracın normalde rampa sonunda yolun gidişatını görsen dokunmazsın bile Ayrıca uzun süre çıkılacak dik rampalarda geçerli bu sizin dediğiniz yakıtı cok yakma meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: iquique

5-6 yıl önce kullandığım megane 3'te de, şimdikinde de olan bluetooth özelliğini hiç kullanmadım.

Telefon kullanmiyormusunuz? Kulaklik yerine bt kullansaniz daha pratik aslinda?

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orijinalden alıntı: iquique

5-6 yıl önce kullandığım megane 3'te de, şimdikinde de olan bluetooth özelliğini hiç kullanmadım.

Telefon kullanmiyormusunuz? Kulaklik yerine bt kullansaniz daha pratik aslinda?

tabiki kullanıyorum ama bluetoothla konuşmak hoşuma gitmiyor.
  • aKaSa kullanıcısına yanıt
    Babamın 2010 Ford Connect'inde ön camda rezistanlar var, aynı araca sahip olanlar bilirler muhtemelen. Benim 2013 Seat Ibiza'da maalesef mevcut değil.
  • dawras kullanıcısına yanıt
    2006 model active paket(boş) Palio van(kamyonet) aracımda da var.Sıkıntılı mühitte oturuyorum çoğu zaman elektrikler kesik oluyor.Ben şahsen çok kullandım.Ekstra olarak satıyorlarsa kazıklama maksatlıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf Trendline kullanıyoruz. Donanım namına birşey yok bu yüzden en ufak donanımlara bile içim gidiyor.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.