Şimdi Ara

Araç ayak altı led hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bi kaç ay önce aracıma ayaka altı led çekmiştim 4 kapıyada enerjiyi tavan lambasından almıştım. Kapılar açıldığında yanıyor sadece. Ben aynı zamanda kontak açıkken yanması için çakmaklık girişinden bi hat daha çekmek istiyorum çakmaklıktan çektiğim süzmeli daha kısık yanacak kapılardan çektiğim daha yoğun. Şimdi ben çakmaklık üzerinden 2. Bir hat çektiğimde aynı ledler üzerine. Araya diyotmu atmalıyım. Yada 2 taraftan gelen akım bana sorun yaratır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sakata gelirsin kabloyu arabanın gögüse çek 2 konumlu anahtar bağla yada rgbli led döşe istediğin renk ve şiddeti kendin ayarlarsın.

• + ve - kabloları yanlış bağlamazsanız, aynı aküye ait bu sistemde sorun beklenmez. ama sigortadan sonra çekeceksiniz ve önce deneyecekiniz. sorun varsa tespit edersiniz.

Karanlıkta yanmalıysa, direk far hattından çekin??

Kısık hat diye bahsettiğiniz nedir? ARaç eski modl midir?

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Şöyle anlatayım kapılar kapalıyken daha düşük ışık versin kapılar açıldığında daha çok ışık versin bunu dirençle çözebilirim diye düşünüyorum. İlk başta aracın parklarına bağlamak istedim ancak doğru kabloyu bulamadım.

aynı aküye bağlı sistem bende sorun olacağını düşünmüyorum ancak sistemin doğru çalışması adına iki tarafta birbirine akım geçirmemesi daha sağlıklı olur kanatindeyim.

aracım alfa romeo 147 2008 q2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmektarLejyoner -- 29 Kasım 2021; 16:45:49 >
  • EmektarLejyoner E kullanıcısına yanıt

Ayrıntı olmadığından yanlış anlaşılma an meselesi. Mümkünse şema verin...

Aynı akünün pozitif geriliminden başka bir pozitif gerilimine elektrik gitmesi olmaz, aynı hat zaten.

Kısma için led sayısını verin led aydınlatma alanındaki uzman akadaşlar da görürse tecrübe ile yardımcı olurlar. Rastgele bir direncin "watt"ı yetmezse ısınır ve yanar.

• Bağlıyacağınız ledin gücü ne ? Genelde ledlerde 1 2 diyot çok fazla parlaklıkta fark etmez ancak size taktik vereyim. 8.5v ile yeterli seviyede ışık düşümü oluyorsa eğer; Lm7809 girişini Direk kontaktan alın ve Lm7809 çıkışına bir diyot bağlayıp ledin + hattına verin. Kontak açıldığında loş bir ışık verecektir. Tavan aydınlatmadan da direk bir diyot bağlayıp ledin artısına verin. Ledin şaseyi direk eksi hatta bağlayın. Bu bağlantıda her ne olursa olsun kapı açıldığında ledler parlak olacaktır, kapı kapandığında kontağın durumuna göre ya sönecektir ya da loş olarak yanacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bemde bu ledlerden var, beyaz olarak aldım ama çakarlıydı. İçerisinde Araç ayak altı led hk. çakar modülü devre dışı bırakıp direk direnç sonrası kablolara bağlantı attım. Sizin bahsettiğiniz gibi kullanıyordum zaten. Kapılar açıkken max yanıyor. Kapı kapandığında immobiliser devrede ise loş bir şekilde yanıyor. Immo devre dışıysa çakmaklık da dahil herşeyi kapatıyor ve lamba da sönüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabaya ayak altı led döşeme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bendeki bu ledler 3'erli gruplar halinde olduğundan 9,5 voltta loş oluyor. Bu yüzden Lm7809 çıkışta bir diyot, gnd bacağı ile gnd arasında 2 tane diyot seri var ve yaklaşık 9.8 volt olarak ayarlı

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt

Hocam merhabalar,

Açıklayıcı cevaplarınız için çok teşekkür ederim

4 koltukta da aşağıdaki ledlerden birer tane var toplam 4 adet 3 erli.

Araç ayak altı led hk.

anlattığınız şekilde eğer yapabilirseniz basit bir çizim ile gösterebilir misiniz?

• İstediğiniz loş çalışma gerilimini kendiniz belirleyeceksiniz. Ayarlı güç kaynağı ile voltajı tesbit edin. Uygun bir şema veririz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.