O listeyi eline al. Markalarını şuraya yaz de... Git kendin ara bul. Satınal.Getir ver taksın..Al sana 90 Lira... de...İşlem tamam... Usta elinde ne varsa onu takar. kapı kapı senin için parça aramaz...Birde ucuz parça takmak daha çok işine gelir....Parçanı kendin al....
Ben bu bakımı dün yaptırdım ve parasını ödedim. Bana yazılı olarak bunları verdi.
En fazla 25-30 lira daha düşüğe alabilirsin fiyatlar normal
Fiyatlar güzel.
bundan daha düşüğe anca çıkma parça bulursun işçilik belki biraz daha düşebilir ama o da ustaya bağlı iyi ustaya 5-10 lira fazla vermek sağlık açısından daha iyidir.
Bu kaç km bakımı acaba? Şanzıman yağı falan var da merak ettim. Araç hakkında bilgi verir misiniz? Yetkili servis fiyatları mı bunlar? Fazl soru sordum kusura bakmayın
O listeyi eline al. Markalarını şuraya yaz de... Git kendin ara bul. Satınal.Getir ver taksın..Al sana 90 Lira... de...İşlem tamam... Usta elinde ne varsa onu takar. kapı kapı senin için parça aramaz...Birde ucuz parça takmak daha çok işine gelir....Parçanı kendin al....
arkadaşa aynen katılyıorum..bencede kendin al usta taksın değiştirsin...onların anlaştığı sanayide bir yedek parçacı wardır herşeyi ordan temin ederler..kendinde warsa mot.yağı felan kat kat daha fazla koyar üzerine...
quote:
Orjinalden alıntı: Alpi_Turk
Bu kaç km bakımı acaba? Şanzıman yağı falan var da merak ettim. Araç hakkında bilgi verir misiniz? Yetkili servis fiyatları mı bunlar? Fazl soru sordum kusura bakmayın
Aracım 2001 Corolla SOL, 162.000 km de. Şimdiye kadar tık demedi maşallah
arkadaşlar sadece frenlere baktırsak ne kadar alırlar acaba bilgisi olan var mı ? ABS ışığı yanmıyo da bi baktıralım diyorum.
*motor yağı fiyatı düşük ne kullanacak bence bir sor; *polen filtresi fiyatı yüksek geldi. bende 2004 avensis elegant var. onunkini sordum 12 ytl dediler. bence olmadı kendin al değiştir.
* v kayışı fiyatıda yüksek gibi geldi ama emin değilim.
*fren hidroliği tamamen değişmeyecek anladığım kadarıyla eğer öyleyse bence tamamen değiştir (her 40000 km. de) 3,5 lt falan giderr. litresi 9 ytl.
*el emeği biraz fazla. ben 60 ytl işçilik ödedim yukardaki işlemlere (bosch car service de)bence 50-60 yeterli.
son olarak, şanzıman yağı, buji, hava filtresi ve klima gazı fiyatları normal. tabi nekadar kaliteli oldukları önemli. zira 17 ytl yede şanzıman yağı var, 90 ytl'yede.
motor yağı çok ucuz 70-80YTL den aşağı yağ yok piyasada. Üçkuruş kar edeceğim diye bilmedik tanımadık ustalara vermeyin aracınızı standart bakım deyip geçmeyin. İşin yapılması gerektiği şekilde yapıldığından emin olmak lazım. Sonra bir de bakarsınız usta kahvede otururken çırak almış eline parçaları sizin aracı eğitim amaçlı kullanıyor.
Kendin alsanda 350 ye olur usta yapmış 400 lira 50 lira için değer diyorsan kendin de parçaları alabilirsin Fiyatlar bence gayet uygun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme