Şimdi Ara

Araç Bir Yıldır Yatıyormuş Ne Yapmak Gerekir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
5
Favori
3.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Al al hocam. Hiç bir şey olmaz yağını değiştir, bence aküsüde sağlamdır bin git.
  • Akü kesin degismeli. 1 yıldır marş basmadıysa o akü ölmüstür zaten. Bugun calıssa bile yarın calısmaz. Telefon pili bile durdugu yerde bitiyor akü ne yapsın 1 sene boyunca.

Lastiklere bakmak lazım. Arac sürekli aynı yerde yeri hic degismediyse lastiklerde degismeli. Cünkü yatan aracın bile ara sıra yerini degistirmek lazım ki lastigin farklı yerleri yere bassın.

Aracın zaten servis zamanı gelmis. Garantiyi bozmak istemiyorsanız servise gideceksiniz. Orada da yagını filtresini vs degistirirler.

Bu işlemlerden sonra rahatlıkla binersiniz. Ama yazdıgım seyleri es gecmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akü lastik falan değiştir diyen olmuş millet ucmus ya.

Hocam stok alaninda bekeleyen 0 araclar hele
    Hele
    Cok sirkülasyon olmayan markalarin araclari küllüm çöp olsun o zaman.

Benim aracim 2012 ocak cikisli 2011 model di. Lastikleri mart 2011 üretimli idi. Yani en iyi ihtimalle araba 6-7 ay stok alaninda beklemis 2012 ocak ayindada bana teslim edilmişti.

Bayiden cikarken yagini yenisiyle degistirdiklerini sanmiyorum. Lastikleri zaten hala kullaniyorum hic bir sikintisi yok.

Olsa olsa akünün şarjı bitmiştir, takviye yaparsiniz olur biter.

Bide arac hep kapali otoparkta beklemis yagmur kis kiyamet görmemis cicek gibi

• Bır tek o aracın Start-Stop akusu degısıcek arkadaşım. Jel akudur o özellıgını yıtırıyor servıstede dısarıdada pahalı 500 ıle 900 arası bırsey olması lazım yağını muhakkak degıstırın dıger arkadasımında yazdığı gıbı tortu cokmesı olabılıyor filtrelere kullanılmayan araçlarda benım aracımdada oldu aynı sey.. çamur gıbi cıktı fıltre..
  • Sahibinin dediğine göre rahatsızmış kendisi ve aracı kullanamamış sağlık sebebinden ötürü. Nasıl bir rahatsızlık geçirdiğini sormadık. Aslında sormak gerekir.

• Ben olsam kesinlikle yagini degistiririm. Beklemis yag iyice cokmustur ve zaten arac 108 km de en dikkatli olunmasi gereken kmler.
    Akuydu silecek suyuydu degisir doldurulur kolay isler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yıl çok uzun bir süre değil birde kapalı garajda yatmış çok bir sıkıntı çıkmaz lastiklerine bir bakmak lazım çatlak vs. olabilir onun dışında aküsü zayıflamıştır onun şarj olması veya yenisinin alınması gerekebilir onun haricinde yağını kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ederim.
  • aracın garantisi devam ediyorsa, aküyü servis garanti kapsamında değiştiriyor.

• yağ ve akü dışında hiçbir çıkabilecek masrafı olduğunu düşünmüyorum
    Lastik filan yok çekiciye götür filan abartı işler
    Hayırlısı olsun bildiği sıfır km araç sayılır
  • Fotoğraflardan akü dolu gibi gözüküyor. Boşalmışsa bile takviye yapın 10 dk çalıştırın dolar o. İzmire varınca da yağ, yağ filtresi, hava filtresi değiştirirsiniz. Çok acil değil ama değişse iyi olur. Yağ beklediği için özelliğini kaybedebilir ve hava ve yağ filtresi de kağıdı garajın rutubetinden çamur gibi iğrenç bir hale dönüşebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok 2.el otomobilleri düzmece ilanlarla tabiri caizse " KAKTIRARAK " vede insanları kandırarak satıkları gördük ki neye inanacağımıza şaşırdık.

Bu ilan gerçek olabilir ama sahibinin madem sağlık sorunu oldu , nede ailesinden birileri yada akrabaları kullanmamış.Hiç kullanmayacaksa daha önce satabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 18 Ocak 2016; 23:06:05 >
  • O kriterler arasında akü en son bozulacak parçadır. Akü durduk yerde ölmez, boşalır. İkisi farklıdır. Kaldıki araçtaki akünün boşaldığını da sanmıyorum. Ha ama boşaldıysa uzun yolda kendini toplar akü. Diyelimki toplamadı sökülür dışarıda şarz edilir. Yıllarca sorunsuz kullanılır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 18 Ocak 2016; 23:25:33 >
  • Alınır pasa pasa binilir 1 yil yatan arabadan bisey olmaz ancak bunu galericiler falan nasıl kapmamis hayret

• quote:

Orijinalden alıntı: hıpermen

Araç kapalı otoparkta beklemiş hocam.

kısa ve öz....
  • Garantisinin devamı için zaten 1.yıl bakımına girmesi lazım. Rutin bakımda yağ değişir zaten, onun haricinde aküyü ölçtürün. Hava ve polen filtrelerinin bile değişmesine gerek yok.
    Bu arada araç çok temiz ve iyi bir seçim yapmışsınız, güle güle kullanın. Bayide bekleyeceğine kapalı garajda beklemiş araba çok daha iyidir.
  • anakin_skyrunner A kullanıcısına yanıt
    Babamın iş yerinden bir çalışanının abisi galerici. Araç için o galericiye fiyat sordurmuş. Galericilerin bu aracı alım fiyatı maksimum 88.000TL imiş yani en azından bu tanıdık galerici arkadaş 88.000den fazla vermem demiş ama binici için iyi fiyat demiş. Sanırım İstanbul'daki galericiler daha ölücüdür ve satıcının istediği fiyatı vermemişlerdir.

Herkese teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. En çok üzerinde durulan ve kritik nokta motor yağının değişimiydi sanırım ve babama söyledim. Yarın ekspertiz yaptırırken sorarız durumunu gerekliyse değiştiririz dedi. Zaten araç İzmir'e gelince sahibi 1000km bakımına sokun demiş, yağ değişimi çok elzem değil ise 1000km bakımında değiştiririz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Man -- 18 Ocak 2016; 23:40:42 >
  • Benim tavsiyem konuyu öncelikle yetkili servise danış. Derler risk alma çekici ile getir, kontrolünü yapalım. At çekiciye götür. Önce ekspertizini, sonrada bakımını yaptır. Satıcı ile de muhakkak anlaş. Söylediklerinin harici birşey çıkarsa çekici masrafını da alırım de muhakkak. 92.000 TL için çekici masrafından kaçınma. Bakımda herşey çıkar zaten ortaya. Değişmesi gerekeni söylerler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim millet kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan baska bir millet yoktur herhalde. Ne cok seviyoruz atıp tutmayı.

Lastigin bir kısmının uzun süre aynı yere basması lastige tellerine zarar verir. O yüzden bunu bilen uzun süre yatıran kullanıcılar ara sıra arabanın yerini oynatır ki dengeli bassın lastik zemine. Bu arabanın da yeri hic degismediyse o lastik risklidir. Degistirmek sahibine kalmış.

Araba otoparkta da beklese kışın şu havalarda otopark oda sıcaklıgında olmasa gerek. Dısarıda da sarj etsen en fazla 1 hafta idare eder. 2 gün kullanma. 3.gün yine calıstıramazsın arabayı.

Yag,filtre vs gerek olmasa da degisecek zaten. Onun tartısılmasına bile gerek yok. Cünkü arac garantili. İstedigi kadar temiz olsun farketmez. Arac servis uyarı ısıgı yakmış zaten sene doldugundan.

• Araba güzelmiş, eline bez al ön camı sil

• Hastalık sebebi ile satılan 48 km'de tozlu bir araç da ben buldum, Peugeot 308 tam otomatik.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-sadece-48-km-de-hic-surulmemis-308-264333307/detay

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.