Şimdi Ara

Araç Bir Yıldır Yatıyormuş Ne Yapmak Gerekir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
5
Favori
3.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşim olmasa idi ve de yakında olsaydım bende gelmek isterdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonucu ben de merak ettim ama işin başından beri işin içinde bir şey olduğu belliymiş.Muhtemelen kayda değer bir bilgi vermeyeceklerdir.araca baktırabilirsin derler.Ama yine de almayın derim.5-10bin de sahibinden bakımlı 2.el alın içiniz rahat olur.
  • Sonucu merak ettim hatta aramayı bile düşündüm ama mevcut alıcıya sıkıntı çıkmasın diye aramadım, sonucu bekliyorum konu sahibi.

• Sahibinin dediği şey babama için rahat olsun abi demiş. İki aracıda biz satıyoruz hastalık durumu oldu paraya ihtiyacımız var daha fazla birşey söyleyemem demiş. İstediğiniz yere gösterebilirsiniz demiş. Ekspertizde birşey çıkmazsa sorun olur mu sizce ne gibi riski olabilir bu aracın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

hareket bile etmemiş aracın filtresini değiştirmek ne demek yahu? Filtre bu, araç kullanıldıkça özelliğini kaybeder. Araba hareket etmemiş.

Bekleyen aracın yağını, suyunu, ve aküsünü kontrol etmeniz yeter. Yağını yenilemeniz iyi olur ama bir süre kullansanız da sorun olmaz. Normalde yağı yılda bir değiştirmek lazım ama bu motorda yağ sabit beklediği için özelliğini çok da kaybetmemiştir. Ben olsam eğer renginde falan sorun yoksa değiştirmem.

Had onu geçtim suyunu değiştirin ne demek

Lastik de özelliğini kaybediyormuş. Yani bir yıl çukur, tümsek, bozuk yol, yaz kış demeden kullanılsa sorun yoktu ama beklediği için bitmiş

Tek suçu beklemek :)

Araç hiç hareket etmediği için aracın tüm yükü lastikte aynı noktaya biniyor sene boyu. Sıkıntı da burda zaten lastik o kısımlardan zayıflamış olabilir. O kısımda çatlaklar oluşmuş mu kontrol etmek lazım

• Satıcı ruhsat fotoğraflarını da atmış alın sorgulatın diye. Motor no şasi no falan yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Man -- 19 Ocak 2016; 10:02:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

quote:

quote:

hareket bile etmemiş aracın filtresini değiştirmek ne demek yahu? Filtre bu, araç kullanıldıkça özelliğini kaybeder. Araba hareket etmemiş.

Bekleyen aracın yağını, suyunu, ve aküsünü kontrol etmeniz yeter. Yağını yenilemeniz iyi olur ama bir süre kullansanız da sorun olmaz. Normalde yağı yılda bir değiştirmek lazım ama bu motorda yağ sabit beklediği için özelliğini çok da kaybetmemiştir. Ben olsam eğer renginde falan sorun yoksa değiştirmem.

Lastik de özelliğini kaybediyormuş. Yani bir yıl çukur, tümsek, bozuk yol, yaz kış demeden kullanılsa sorun yoktu ama beklediği için bitmiş

Araç hiç hareket etmediği için aracın tüm yükü lastikte aynı noktaya biniyor sene boyu. Sıkıntı da burda zaten lastik o kısımlardan zayıflamış olabilir. O kısımda çatlaklar oluşmuş mu kontrol etmek lazım

Lastikler o kadar dayanıksız olsa, öyle bir sene beklemeyle özelliğini kaybetse aynı lastikleri en fazla 6 ay kullanabiliriz. Uzun yıllar ve açık havada beklemediği surece bir şey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bizim millet kadar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan baska bir millet yoktur herhalde. Ne cok seviyoruz atıp tutmayı.

Lastigin bir kısmının uzun süre aynı yere basması lastige tellerine zarar verir. O yüzden bunu bilen uzun süre yatıran kullanıcılar ara sıra arabanın yerini oynatır ki dengeli bassın lastik zemine. Bu arabanın da yeri hic degismediyse o lastik risklidir. Degistirmek sahibine kalmış.

Araba otoparkta da beklese kışın şu havalarda otopark oda sıcaklıgında olmasa gerek. Dısarıda da sarj etsen en fazla 1 hafta idare eder. 2 gün kullanma. 3.gün yine calıstıramazsın arabayı.

Yag,filtre vs gerek olmasa da degisecek zaten. Onun tartısılmasına bile gerek yok. Cünkü arac garantili. İstedigi kadar temiz olsun farketmez. Arac servis uyarı ısıgı yakmış zaten sene doldugundan.

Lastiğin havaları yüksekse zarar vermez. Verseydi caddynin üstündeki 7 yıllık lastiklere verirdi. 7 yıldır sadece yazları bir ay çalışıyor araç. Bazı zamanlar 2 sene çalışmadı. Lastiğin havalarıda normal. Pratikte ilk seneden mahvolması lazımdı. Ama gerçek hayatta o kadar kolay ezilmiyor. İnik şekilde mondeo bir ay durdu. Lastiklerinde en ufak sorun yok. Sıfır alınan araçların lastik havaları yüksek olur. Çoğu kişi anlamaz ilk zamanlarda bunu. %90 indirmemiştir yani lastik havalarını. Lastiklerde de inme gözükmüyor zaten. Gerekli görünürse değişim ilerleyen zamanlarda yapılır zaten. Lastik kendini belli eder. Bilgim ve tecrübem sizden çoktur emin olun.

Kışın otopark 8 9 derece bizim burda. 1 defa boşaldı diye akü ölmez. Ömründen çalar ama ölmez. Bahsedilen akü 1 senelik. En az 2 3 sene daha götürür orjinal aküsü.

Yağ filtre garantiden dolayı değişecek tabi ki. Ben olsam garanti olmasada değiştirirdim kafamın rahat etmesi açısından. Ama yok çekici çağır yok hemen servise götür kadar acil bir durum yok. Alır arabayı paşalar gibi izmirede götürür vanada götürür.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

quote:

quote:

Lastikler o kadar dayanıksız olsa, öyle bir sene beklemeyle özelliğini kaybetse aynı lastikleri en fazla 6 ay kullanabiliriz. Uzun yıllar ve açık havada beklemediği surece bir şey olmaz.

Hocam mesajının neresinde "özelliğini kaybeder" yazıyor? araç 1,5 ton desek araç hiç hareket etmediyse bu 1,5 ton yük sürekli lastikte aynı yerlere basınç uyguluyor bu da o kısımlarda zayıflamaya sebep olur. Sürekli kullanılan lastikler de böyle bir durum yok çünkü yük sürekli aynı noktada değil edit: araç kullanılmaz değildir arkadaş 7 yıl örneği de vermiş bir andan patlamaz tabi ama öyle bir anda patlar ki cana gelir. 1000 TL için böyle riskler almayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 19 Ocak 2016; 10:58:41 >

• Hocam olay şüpheli.. Otoparklar şüpheli.. Plakalar ( 34 LL 3695 ** 34 LL 0413 ) şüpheli.. Şüpheli oğlu şüpheli.. Bence uzaklaşın.. Burası 5 vakit namaz kılan hırsızların ülkesi..
  • İnsignia için otomatik dizele 97.000 tl fiyat alanlar var. Neden düşünmüyorsunuz? Donanım seviyesini bilmiyorum ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bir polis merkezine sonrasında sigorta şirketine gidip araçlar çalıntımı herhangi birşey varmı iyice araştırın. Ben korktum valla.
  • ŞAhin kullanıcısına yanıt
    Edevletten plakayı sorgulattım. Araç çalıntı veya rehinli değil. Aracın ruhsat çıkış tarihi edevlette 17.10.2014 diyor, araç tescil tarihi ise 18.10.2014. Yani ruhsattaki bilgilerle araç arasında tutarsızlık görünmüyor.

Olmadı başka araç bakacağız artık bu gün belli olur sanırım ne olacağı. İnsigniayı hiç düşünmememizin sebebi hem 2017de kasa değişecek olması hem Opel servislerinin pahalılığı hemde fazla yakıyor olması. Ayrıca bayide incelediğim zaman malzeme kalitesi hiç hoşuma gitmemişti. İç tarafı takır tukur kapı içleri göğüslük malzemesi falan hoşuma gitmedi yani.

• aracı expertize sokunca ortaya bir sıkıntısı varsada çıkar zaten evvela araç full ve temiz ,eğer sıfırı ile arasında kayda değer bir fark varsa tercih edilmesi normal.

• 2014 model 1 yıl yatmış 108.000 km

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

2014 model 1 yıl yatmış 108.000 km

Sadece 108....
  • Bu araçlar gümrük alanında falan duruken sel baskınına uğramış olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D@rbeli M@tk@p -- 19 Ocak 2016; 12:39:38 >
  • kardeşim neden bu kadar çekiniyorsunuz ki anlamadım. bence aracın fiyatı sizin için uygun ise gidin bakın araca. ben eski patronumdan biliyorum sırf annesi binecek diye araç aldı 1000km yapmadı satmıyorda 2 senedir. yetkili bayide ekspertize sokun olay bitmiştir. niye satıyor necidir bilmem ne böyle şeylerle kafayı yorma kardeşim sen. ekspertizini yaptırıyorsun paranı ister noterde elden ister aynı anda havale ile imzayı attırıyorsun biniyorsun. önemli olan fiyatı size uyuyor mu uymuyormu asıl mesele bu. bu araç yatsın hiç önemli değil lastiğine baktır yağına bile gerek yok. suyu varmı ona bakın dewam edin. dediğim gibi fiyatı size uygun ise ekspertizdede sıkıntı yok ıse dusunme kardes
  • 6 ay yatan aracımı çalıştırıp(Tek marş ile) servise gittim.

2 senedir sorunsuz kullanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.