Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
613
Cevap
66
Favori
32.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilen varsa 3 sorum var. Yanıtlarsanız mutlu olurum:

1) Babamın 2012 model aracı için servis faturası olmadan değer kaybı başvurusu yapabilir miyiz? Benim bildiğim kadarıyla hayır.

2) Kendi aracımın cam tavanı yetkili serviste kaskodan değişti. Bu satarken bir değer kaybı oluşturur mu? Değişim sebebi çocuk parkından atılan bir taş vb ağır cisim. Olay sonrasına ait plakanın gözüktüğü videom var.

3) Aracın daha önce tamir olan ve değer kaybı alınan bir kazasından sonra aynı bölgeden ve farklı bölgelerden hasar alırsa değer kaybı başvurusu sadece daha önce başvuru yapılmayan bölgeler için yapılabilir değil mi?

• greenflash kullanıcısına yanıt
    1-evet,servis faturası şart değil önemli olan tutanak
    2-hayır olmaz
    3-değer kaybı alınamaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar değer kaybı için örnek dilekçe atabilir misiniz? Bir de bana çarpan arabanın sigorta poliçesinde ZMM 200 bin TL ve İMM Kombine 100 bin TL tutar girilmiş. Benim aracımda 180 bin değer kaybı çıktı. Bu durumda İMM kombine den de değer kaybını alabilir miyim?

• mustafa92gr M kullanıcısına yanıt

ben bu şekilde başvurdum ve 1 hafta içerisinde parayı yatırdılar. 100 değer kaybına poliçe teminatını aştığı için 94 bin ödediler. Kalan tutarı karşı tarafın kaskosu varsa onun İMM sinden talep edebiliyorsunuz. her 2 dilekçeyide aşağıya ekliyorum.

sigortaya gönderilecek dilekçe;

XXX SİGORTA A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

BAŞVURAN : Adınız soyadınız

TC : XXX

Telefon : XXX

E-posta : XXX

KUSURLU ARAÇ BİLGİLERİ

Plaka : XX XXX XX

Kaza tarihi : XX/XX/XXXX

Konusu : Değer kaybı talebi başvurusu

Poliçe no : XXX

1- XX/XX/XXXX tarihinde İzmir'de park halindeki XX XXX XX plakalı aracıma, XXX poliçe numaralı sürücünüzün kullandığı XX XXX XX plakalı aracın neden olduğu kaza sonucu %100 kusurlu bulunmuştur. Aracım onarılmış, ancak değer kaybına uğramıştır. Kaza tespit tutanağı, kusur tespit evrakları ve eksper raporu ektedir.

2- Sigorta şirketiniz tarafından şahsıma herhangi bir değer kaybı tazminatı ödenmemiştir. Sayın şirketinizden ZMMS kapsamında almış olduğunuz sorumluluk gereği; sigortalınız kusuru oranında tam ve eksiksiz bir şekilde, gerçek zarar ilkesi çerçevesinde hesaplattırılarak şahsıma ait TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. İLÇE/İL Şubesi TRXXXXXXX IBAN nolu hesabıma ödenmesini; ayrıca genel şartlarda başvuru esnasında beyan edilmesi gereken belgeler ekte gönderilmiş olup, sayın şirketinizce ek belge ve bilgi talep olunması halinde yasada belirlenen süreler de dikkate alınarak yasal süresi içerisinde şirketinize bildirdiğim iletişim kanalları ile tarafımdan talep edilmesini talep ederim.

3- Tarafınızca hakkaniyetli bir ödeme yapılmadığı, eksik ödeme yapılması veya hiç ödeme yapılmaması durumunda 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu 30’uncu maddesi çerçevesinde yine 2918 sayılı KTK’nın 97’nci maddesi “zarar görenin, zorunlu mali sorumluluk sigortasında ön görülen sınırlar içerisinde dava yoluna gitmeden önce ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunması gerekir. Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören dava açabilir veya 5684 sayılı Kanun çerçevesinde tahkime başvurabilir.” Gereği yasal yollara başvurulacağını ihtaren bildirir, talebimin yerine getirilmesini sayın şirketinizden saygılarımla talep ederim.

XX/XX/2024

kaskoya gönderilecek dilekçe;

XXX SİGORTA A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

BAŞVURAN : Adınız soyadınız

TC : XXX

Telefon : XXX

E-posta : XXX

KUSURLU ARAÇ BİLGİLERİ 

Ad soyad : XXX

TC : XXX

Plaka : XX XXX XXX

Kaza tarihi : 10/06/2024

XX/XX/XXXX tarihinde İzmir'de XX XXX XX plakalı aracım park halindeyken, nezdinizde kaskolu olan XXX XXX'nun (TC: XXXXXXXXXXX) sevk ve idaresindeki XX XXX XXX plakalı araç, kaza tespit tutanağında belirtildiği üzere trafik kurallarını ihlal ederek kazaya sebebiyet vermiş ve %100 kusurlu bulunmuştur. Aracımın onarımı trafik sigortası kapsamında XXX Sigorta tarafından giderilmiştir.

Oluşan değer kaybı eksper raporuna göre, aracımda 100.000 TL değer kaybı tespit edilmiştir. Bu tazminattan, trafik sigortası kapsamında Sompo Sigorta’dan 94.036,42 TL ödeme alınmış, ancak trafik sigortasının teminat limitinin yetersiz olması nedeniyle eksik kalan 5.963,58 TL'lik tazminatın tarafınızda kasko poliçesi olan müşteriniz adına ödenmesi gerekmektedir.

Bahsi geçen hasar dosya numaram: XXX olup, şirketinizdeki kasko poliçesi kapsamında eksik kalan 5.963,58 TL'lik tazminatın şahsıma ait TÜRKİYE XXX BANKASI A.Ş. İLCE/İL Şubesi TRXXX IBAN nolu hesabıma ödenmesini arz ederim.

Beyan edilmesi gereken belgeler ekte gönderilmiş olup, sayın şirketinizce ek belge ve bilgi talep olunması halinde yasada belirlenen sürelerde dikkate alınarak yasal süresi içerisinde şirketinize bildirdiğim iletişim kanalları ile tarafımdan talep edilmesini talep ederim.

Tarih: XX/XX/XXXX

Adınız soyadınız

İmzanız

ekte hasar ve değer kaybına dair tüm belgeleri ekleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: esdres

Haber bekliyorum,66binlik tramerden hariç arka difüzörü yaptırmıştı sigorta 6bin küsür tl idi.Değer kaybı hesaplarken sadece bu 6nin tl üzerinden hesaplamış ilk eksper.İtiraz eskperi aslında 72bin tl hasar kaydı var ve 48 bin değer kaybı olmalı demiş raporunda.Bakalım ne olacak...

Quick sigortaya 2.eksper raporu ile başvurdum ama kaç kere aramama rağmen yeni bir ödeme yapmadılar.Avukata vekalet verdim tahkim süreci için.Quickmidir nedir canım sıktı bu süreçte,şikayetvara da yazdım.

arkadaşlar merhaba aylar önce yazmıştım,devamında avukat aracılığıyla sigorta tahkim komisyonuna başvurdum.Bilirkişi 100bin değer kaybı hesaplamış.Bana yatan tutar 2bin tl idi:) şimdi hakem karar verecek,onaylarsa kalan 98bin tlyi karşı sigortadan alabilecekmiyim?Hasarla beraber 120bin tutarını geçiyor.

• Herkese iyi geceler

Öncelikle bu konuyla ilgili yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Işıklarda beklerken çok süratli gelen bir acemi şoför arkamdaki araca şiddetlice çarparak ve soluma iterek hızı kesilmeden benim aracıma da sağ arkadan vurdu. Kazada karşı tarafın tam kusurlu çıkacağı kesin gibi.

Sigortası kaza başı 400 bin araç başı 200 bin tazminata teminat vermiş. Quick sigorta. Burda iki araca çarptı. Diğer araç ( polo) zaten ciddi hasar aldı onu hasar onarımı bile 200 bini geçecektir.

Birinci sorum burda benim araç için 200 bin TL'lik bir tazminat bedeli de doğuyor mu?

İkinci sorum aracım 2023 model Tiguan daha 14 bin km'de ben tramer çok islemesin diye uğraşacağım ama tampon ve süsleri değişecek bagaj kapağı göcüksüz onarılacak yada lokal boyanacak ve tahmin ettiğim kadarıyla da arka paneldede kısmi düzeltme işlemi yapılacak. Nerden baksanız 40-50 bin TL tutacak. Bu durumda tahmini hesaplama yapan sitelere göre değer kaybı rakamı bu rakamda 100-140 bin TL değer kaybı gözüküyor. 200 bin teminat varsa bu iki bedelin toplamını mı baz alacak?

Üçüncü sorum Quick bu durumlarda ne derece güvenilir? Ona göre tek başına yada avukatla ilerleme kararı vereceğim.

Şimdiden teşekkürler yardımlarınıza göre bir ilerleyeceğim.

Araç Değer Kaybı | Ana Konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• esdres E kullanıcısına yanıt
    Limit dolana kadar alırsın hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • brkrdn kullanıcısına yanıt

Hocam gecmis olsun.Benim kazamda da karsi tarafin trafik sigortasi quickdi bana sadece 2bin tl değer kaybi yatirdi.Kaç kere mail attigim halde eksperin belirledigi 46bin tutarini ödemedi.Avukata verdim tahkim süreci devam ediyor.Bilginiz olsun istedim.

• esdres E kullanıcısına yanıt

Hocam peki sizin üst limite takılmış olma ihtimaliniz var mı teminat bedelinin üst limitine. Arabanızın tramer bedeli diyelim ki 198 TL tuttu siz 50.000 lira kazanmış olsanız bile 2 bin TL yatıracaklardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 14 Eylül 2024; 21:45:33 >

Tramer bedeli toplam 72bindi,geçen seneki teminat 120bindi.Geçmiyordu yani,ödemediler.

40-50 binlik hasara 100 bin üzeri bir tutar vereceklerini sanmıyorum hocam. benim kazamda 88bin+kdv toplamda 106 bin liralık bir hasar oluştu. ben avukatsız 120 bin lira aldım. sbm nin sitesinden 2 kere eksper atadım 1. cisi 70 bin ikincisi 60 bin reel değer kaybı belirledi. ancak sigorta şirketi 120 bin lira değer kaybı belirleyince direkt o tutarı aldım.

siz poliçe teminatından aracınızı yaptırıp değer kaybınızıda rahat bir şekilde alırsınız. eğer kusurlu aracın poliçe temanatı yetersiz kalırsa yine kusurlu tarafın varsa kasko şirketine dilekçe göndererek kalan tutarıda talep edebiliyorsunuz.

• Merhaba arkadaşlar.
    Karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kazada işlemleri hızlandırmak için onarım işlemlerini kaskodan başlattım. İki tarafın sigorta şirketi Hepiyi. Kasko poliçem en kapsamlı olmasına rağmen değer kaybı klozu yok diye gördüm.
    Bu durumda değer kaybı almak için en uygun yol ne olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet818 M kullanıcısına yanıt

Sigorta şirketi kendisi de ayrıca eksper atıyor yada değerlendirme yapıyor anladığım kadarıyla. O yüzden bu tarz farklılıklar oluşmakta. Karşı tarafın kaskosu yok ne yazıkki ama teminat içerisinde kalır gibi zaten. Ben 100 bin vereceklerini sanmam benim kazaya. Gerçi bilemem araba çok yeni hiç hasarsızdı önceden.

ben size benim örnek raporumu atayım ona göre belki chatgpt üzerinden ortalama bir hesap yaptırabilirsiniz.

Araç Değer Kaybı | Ana Konu
  • Banada geçen ay marmara otoyolunda araba çarptı karşı taraf %100 kusurlu araba daha sanayiden çıkmadan aramaya başladılar.ilk önce sigortadan arıyorum 37k deger kaybı çıkmış onun ödemisini yapıcaz iyi dedim yapın ben sizi diger birime aktarıyorum onlar bilgi alıcak dedi daha sonra arayıp benden noterden deger kaybı vekaleti istedi.Ben vermicem kendi avukatıma vericem diyince birde tehtid ediyor bu ödemeyi iptal ediyorum daha sonra dava açsanızda alamassınız diye.Bugün gene başkası aradı oda sigortadan arıyorum dedi 17k deger biçmiş oda vekalet istiyor.kim bunlar ne bu özgüven

• Lookmania kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ben de değer kaybı için başvurdum ancak plastik aksam olduğu için red ettiler bugün bir eksper beni aradı ve vekalawt istiyor 18 bin ödeme vereceğini söylüyor nedir şimdi bu durum ne yapmak lazım ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meddah58 kullanıcısına yanıt

ben arayanlara güvenmiyorum ne oldukları belli değil.tanıdık bir avukat varsa onunla ilerlemen.Bir tanesine babam vekalet vermişti bilirkişi raporu ile karşıyı suçsuz bulmuşlar bu salak kaybettigi davayı tekrar açtı gene kaybetti uyapdan bakınca borçlu gözüküyoruz ne olucak bilmiyorum.

• eylul basi (2 eylul olabilir) teslim aldik arabayi, edevlette hala dosya acik gorunuyor. eksper atama sayfasinda kaza bulunamadi diyor. normal mi?

• maligezgin kullanıcısına yanıt

bir avukat olarak bu yanlış bilgileri kahkaha atarak okudum. İnsanların zararları konusunda yanlış bilgilendirmeyin.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.