< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 28 Eylül 2024; 21:40:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç Değer Kaybı | Ana Konu (25. sayfa)
-
-
Sigorta limiti dolan dosyalarda ne yapmak lazım ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2 adet kapı , bir arka çamurluk ve bir marşpiyel toplam 4 parça boyanacak. araç 900 bin tl değerinde. 2022 model ve km si henüz 4500. ne kadar değer kaybı çıkar sizce ?
-
hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. dediğiniz şekilde dilekçe yazdım belgelerle karşı tarafın sigortasına mail attı. ancak eksper atama için ertesi gün başvuru yaptığımda hasar tarihinde hasar dosyanız bulunmamaktadır diye hata vermekte. 29.08.2024 tarihli olan kazanın eksper raporu e devlette 15.08.2023 olarak görünüyor. sigorta şirketini aradım bizde tarih normal görünüyor diyorlar. ayrıca eksper atama yapabilmeniz için iki tarafın sigortası aynı şirket olması gerekiyor diyorlar. baya uğraştım ama eksper ataması noktasında tıkandım. eksper ataması yapmadan devam edebiliyor muyuz acaba
-
Karşı tarafın sigortası yoksa değer kaybı için nasıl bir yol izlenmeli?
-
Benim aynı durum+ iki kapı değişti 46 bin deger kaybi belirledi ethica sigorta. Dava açtım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
araç yılı ve km si neydi ?
-
Sbm’den atadığım exper raporu hazırladı ancak tampon değişimini hiç hesaba dahil etmemiş, araç rayiç değeri için aldığı meblağ tbb kasko değeri ve gerçeklikten uzak tabi ki. Şimdi sigorta şirketi bunu baz alarak ödeme yapar ise tahkime başvurarak bilirkişi incelemesi talep etmem gerekecek sanırım süreci bu aşamada olan var mı? Sigorta şirketi henüz ödeme yapmadı bu arada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12 bin km, 2023 model Opel Corsa.
Park halindeki aracıma vurdular. Çamurluk değişti, 16 bin küsür hasar kaydı işlendi. Avukat arkadaşım aracılığıyla değer kaybı başvurumuzu yaptık. Doğa Sigorta’dan 28 bin lira civarı ödeme geldi. Makul mü? Üç aşağı beş yukarı 30 bin civarı gelir diye düşünüyordum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2022 14k kmdeydi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2 ay önce aldığım araca arkadan çarptılar araç jazz crosstar 1900 km de. Servisler 100 bin gibi masraf çıkar dediler tampon değişecek bagaj kapagında tamir boya vs olacak
Ne kadarlık bir değer kaybı alırım sitelere baktım farklı farklı fiyatlar çıkıyor.
Karşı taraf trafik sgortasını axa dan yaptırmış ben avukat olmadan almaya çalışşam çok uğraştırırlar mı
Hasar sadece tamponda meydana gelmedi ancak tampon değişimine yönelik onarım ücreti değer düşüklüğü kaybı hesabında dikkate alınmamış. Tampon değişimi nedeniyle değer düşüklüğü almak mümkün müdür arkadaşlar
2 ay once avukata vekaletimi verdim. dun hesap bilgilerim istendi ve tarafima alinan tazminattan %20 komisyon kesintisi yapildiktan sonra kalan tutar iletildi. Bu tamamen avukatin bana verdigi bilgi. Yani 10 lira kazandik, 2 lirasini ben aldim, sana da 8 gonderiyorum dedigini dusunelim. Belki 10 degil de 20 odeme aldi? Ben bunu nereden nasil sorgulayabilirim? edevlette dava vs bilgisi yok.
-
ben de temmuzda vekalet verdim bi hukuk bürosuna bir yandan da karşı tarafın sigortasının İnternet sitesinden dosya numarası ile sorgulama yapıyorum ara sıra. orada meblağ yazabilir. yada sigorta şirketini arayarak bilgi alabilirsiniz. dün hukuk bürosunu aradım mart ayına tahkim randevusu verildi dediler. dosya no ile teyit edeceğim başvuru nosunu verirlerse.
hocam bende dosya no vs hicbisey yok. nasil temin edebilirim? Avukata sormaktan baska yontemi var mi?
-
karşı tarafın sigorta şirketinin müşteri hizmetleri ile görüşüp değer kaybı kısmında mağdur taraf olduğunuzu belirtip, plaka vererek detayları öğrenebilirsiniz. dosya numarasını da alabilirsiniz. 2024xxxx şeklinde bir numara verecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamyonlarkavuntaşır -- 5 Kasım 2024; 17:40:34 >
mahsuru yoksa tramer, yapılan işlemin faturası ve ödenen miktarı yazabilir misiniz?
Tamir islemi 22bin tuttu, tramere bakmadim, sms ile kendi plakama bakmam mi gerekiyor bunun icin? Bana 27bin odendi
işlemler yeni yapıldıysa tramere geç düşebilir, biraz bekleyin mesaj için. benim 94 bin tl servis faturası ile ne kadar alacağımı kestirmeye çalışıyorum.
diyelimki karşının kaskosu yok. sigorta limitinide normal onarım ücretleri ile aşıyor. o durumda napıyoruz hocam? benim durumum şu an öyle gözükmekte. şahsa mı dava açıyoruz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X