Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
613
Cevap
66
Favori
32.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaza tutanağını tutarken zorda kalmadıkça kusurlu olduğunuzu kabul etmeyin çünkü normalde eksperler kusursuz verecekken size kusur vermek zorunda kalıyorlar sonra dosya üst kurula falan gidiyor o yüzden sıkıntı yaşamayın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sigorta tahkime başvurmak isteyen olursa yardımcı olabilirim. Özelden ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByLorem_54 -- 2 Ağustos 2024; 17:23:41 >
  • 2021 model Citroen C3 11bin KM'de olan aracımla 2023 kasım ayında kaza yaptım ve karşı taraf %100 kusurlu bulundu. Kasko-sigortamı yaptığım firma kasım ayından beri sürekli beni geçiştiriyordu sözde onlar başvuru yapmıştı ama sonuç yoktu. En sonunda sinirlenip kendim başvuru yaptım aynı zamanda şikayetim vara da yazdım. Yaklaşık 10 günde karşı tarafın sigortasından haber geldi.

40.000 TL'lik bir değer kaybı belirlemişler. Servis faturasında 50.211 TL'lik bir işlem yapılmıştı. Bu ücreti arttırabilir miyim sizce tahkime gitmeli miyim

• ByLorem_54 kullanıcısına yanıt

Daha once degisen boya trameri yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @maligezgin Hocam özeldende size mesaj attım kusura bakmayın forumu kullanmasını pek bilmiyorum. Rica etsem ilk başvuru mailini(isteyenlere mailden göndermişsiniz) egemennbas@gmail.com adresine gönderirmisiniz. Tekrar mesaj attığım için kusura bakmayın tekrardan teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

• Egemens26 E kullanıcısına yanıt

İki mail de aynı

ilk mailde eksper tutarı olmadığı için "eskper tarafindan belirlenecek tutar" diyoruz

İkinci mailde artık sbm den eksper atayip eksper tutarını bildiğimiz için "eksper tarafından belirlenen şu kadar TL değer kaybı" diyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 7 Ağustos 2024; 23:0:24 >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Kasım 2023'te yaptığım ve karşı tarafın %100 kusurlu olduğu kaza için; karşı tarafın zorunlu trafik sigortası şirketine 08.07.2024 tarihinde değer kaybı başvurusu konusunda kanıt dokümanları içeren detaylı bir dilekçe ile talepte bulundum (Yalnız eksper raporu mevcut değildi, rapor hazırlanmadan işlem yapıldığı için).

06.08.2024 tarihinde sigorta şirketinden değer kaybı için 17.500 TL hesabıma yatırıldı ancak dilekçeme henüz bir yanıt verilmedi.

Araç 2022 trafiğe çıkışlı 2021 model Peugeot 208. Yapılan işlemler:

- Sağ ön çamurluk değişti (Sanırım sadece bu parçayı değer kaybı kapsamında değerlendiriyorlar)

- Sağ far ve sağ gündüz farı değişti

- Silecek suyu haznesi değişti

- Ön tampon tamir edildi ve boyandı

Tamirat faturası KDV dahil 45.919,27 TL idi.

Kaza sırasında araç yaklaşık 29.900 küsür km'deydi ancak dilekçede km bilgisi paylaşmamıştım.

Değer kaybı konusunda yatırılan tutarın çok düşük olduğunu düşünüyorum. Doğrudan sigorta tahkime başvuru yapabilir miyim? Öncesinde SBM'ye bir başvuru yapılması gerekli veya zorunlu mudur? 2 yıllık zaman aşımı haricinde tahkime başvuru için belirli bir süre var mıdır?

@ByLorem_54 @fiiliyol @dead311 @maligezgin

• _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Doğrudan sigorta tahkime başvuru yapabilirsiniz

Merhaba, Avukata mı verelim yoksa kendimiz mi süreci yürütelim? yapılacak işlemler çok mu meşakkatli?

Trink al uygulamasından araç değeri için teklif aldım. hasarsız 949bintl teklif veriyor. Hasarlı hali 770bin tl teklif veriyor. taramer henüz gözükmüyor ancak yapılan işlemler 156bintl tuttu. Sizce değer kaybı ne kadar alabilirim? Kusur karşı tarafta buarada.

• Merhaba,

Eşım park halindeki araca çarpmıştı, 7 ay sonra mahrumiyet adı altında bir dava ile karşılaştım ödedim de bunu.

simdi kafamda soru işareti var; ek olarak değer kaybı adı altında karşı taraf bize dava açabiliyor mu? Sigorta şirketi mi karşılar , %100 haksiz olan birey mi?

• Merhaba, henüz sürece başlayamadım ama mesajım bulunsun. Tüm mesajları da okuyacağım.

Geçen hafta 2023 model, 12000 kilometredeki park halindeki aracıma çarptılar. Biraz kavga gürültü sonrası tutanağımızı tuttuk. Vuran komşumuz sigortasının karşılayacağını, sonrasında değer kaybı da alabileceğimi söyledi. Sigortacımla görüştüm. Kendi kaskomdan yaptırırsam değişim halinde orijinal parça kullanacaklarını, hem de sürecin daha hızlı olacağını anlattı. Karşı tarafın sigorta şirketine rücu edeceklermiş.

AutoKing’e gittim. İşlemlere başladılar. Aracı sıfır aldığım için aldığım bayii PSA Grup kaskosu yaptırmış. Özel serviste yaptırırsam yüzde 30 ödemem gerekiyormuş. Yetkili servise gitmek zorunda kaldım. Yoğunluktan dolayı dosyayı açmak için Aralık ayına gün verdiler. Yakın civardaki servisleri aradım. Eylül sonuna randevu alabildim. Çok büyük ihtimalle çamurluk değişecek. Jantta çizikler var, onu da yaptırmak istiyorum. Tamponda ufak bir nokta var. Onu yaptırmayacağım.

Değer kaybını araştırırken adamın sigortasının Doğa Sigorta olduğunu ve ödemelerde çok pürüz çıkardığını öğrendim. Büyük ihtimalle avukat bir tanıdığım ile ilerleyeceğim. Önce başvuru yapıp şansımı zorlamayı düşünüyorum. Daha önce Doğa Sigorta’dan değer kaybı alabilen oldu mu, onu merak ediyorum. Süreç ilerleyince ben de deneyimimi paylaşacağım.

Komşu kavga gürültü sonrasında çok ilgiliydi. Ne gerekiyorsa yapacaktı. Şimdi arabayı görüyor, yüz yüze geliyoruz. Neden yaptıramadığımı bile sormuyor sağ olsun. İşimin gücümün arasında hem sağa sola koşturuyorum, hem maddi kayba uğradım. Bana iş çıkardı, kendisi hayatına bakıyor. Bu ülkede yaşamaktan gerçekten bıktım.

• Herkese merhaba... 40 bin civarı fatura tutarlık kazamış olmuştu. Karşı tarafın sigortasına değer kaybı için yazdım, belgeleri gönderdim. birkaç gün sonra sbm exper ataması yaptım. eksper sonucu gelen mailde değer kaybı tutarı 3200 tl civarı bişeydi. aradan 3-5 gün geçti, arabulucu aradı, sigorta şirketinin teklifi 4 bin tl dedi. Cevap vermedim. Dün yine aradılar son tutar teklifi 10 bin tl dediler :) Yine cevap vermedim görüşürüz dedim kapattım. Bu arabulucu muhabbeti nedir? Bizim süreç farklı ilerledi sanki.

Kabul etmelimiyim sizce? Araç 2013 model 90 bin km de. arkadan çarpma (lastik değişti, lastik etrafı plastik parçalar, arka tampon plastik parça, bir tek sol arka çamurluk boyalı parça değişti ve boyandı ama o da plastik parça zaten. araç renault captur)

• apocalipse kullanıcısına yanıt
    Bir gariplik var

Evet gariplik var. Fikriniz ya da öneriniz var mı?

• Merhaba.

Haziran sonu bir kazaya karıştım ve karşı taraf %100 kusurlu. Değer kaybı için sigortaya başvurumu yaptım ardından eksper ataması yaptım.

Sbm den atanan eksper değer kaybını "0" olarak bildirdi ve itirazda bulunmadım.

Sompo sigorta hala kendisi işleme devam ediyor ve arabulucu davet mektubu istendi diye bir yazı var.

Ne tahkime başvurdum ne dava açtım bana herhangi bir teklifte de bulunmadılar.

Arabulucuya vermiş olabilirler mi hiç bir sonucu bana bildirmeden.

Teşekkürler.

• apocalipse kullanıcısına yanıt
    Sigorta şirketi arabulucuya başvurup işi orada bitirmek istiyor olabilir

• cyknr C kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla bazı sigorta şirketleri şahsi başvuruları arabulucuya yönlendirip düşük miktara anlaşma yaptırıp sigorta tahkime başvuru hakkından feragat ettirmek istiyor. Arabulucuda imzaladığınız evraka dikkat edin zarar edebilirsiniz

Teşekkürler hocam dikkat ederim bakalım süreç nasıl ilerleyecek

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.