< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Araç Değer Kaybı | Ana Konu (21. sayfa)
-
-
ödeme tarihi bugün görünüyor ama hesapta hala bir şey yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mesai bitene kadar ödeme yapabilirler yapmazlarsa da sıkıntı yok 15 gün beklersiniz tahkime gidersiniz
15:30 - 16:30 gibi gönderiyorlar hocam bankaların kapanmasına yakın saatlerde yolluyorlar genelde
-
Selamlar herkese 148.000 tl’lik hasar kaydına 41.000 tl değer kaybı ödemesi yapacağını belirten mail aldım karşı tarafın sigortasından. Kazada karşı tarafın kusur oranı yüzde 75. Konu ile alakalı tahkime başvurmayı düşünüyorum. Tahkim süreci ile ilgili tecrübeli arkadaşlar yol gösterirlerse sevinirim.
Selamlar,
Karşı tarafın %100 suçlu tespit edildiği bir kazada sol ön kapı değişti, sol arka kapı tamir edildi ve boyandı. Şasede de işlem yapılmış. Toplam fatura tutarı KDV dahil 80.000 TL.
Değer kaybı süreci ile ilgili bir kaç sorum olacak.
- Karşı tarafın sigortası haricinde İMM veya kaskosu var mıdır? Bunu sadece şahsa sorarak mı öğrenebilirim?
- Karşı tarafın sigortası 2023'te başladığı için araç başına teminat limiti 120.000 TL. Yenilerde 200.000 TL sanırım. Sigorta firması Mapfre. Bu durumda değer kaybı için sigortadan alabileceğim maksimum tutar 120-80= 40.000 TL midir?
- Karşı tarafın İMM veya kaskosu yoksa 40.000 TL üstü değer kaybı alabilmek için araç sahibine mi dava açılmalı?
- Son sorum şasedeki tamir ile ilgili. Aşağıdaki işlem parça listesinde hangi koda denk geliyor acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacayali -- 14 Haziran 2024; 15:4:15 >
-
2. Sorunun cevabı orda
3. İçin de kaza tarihindeki sorumluğu aşan kısım için davacı sorumlu olur. İkisini bir davalı gösterip dava açılabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kaza tarihi önemli
Avukat ile başvurmanı öneririm hocam. Süreyi kaçırırsan hem zaman hem para kaybedersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByLorem_54 -- 15 Haziran 2024; 17:41:38 >
Süreden kastımız nedir hocam, tahkime başvuru için zaman kısıtlaması var mı?
Hayır süreç içerisinde bazı süreler var
Mesala hocam açabilir misin biraz? Henüz değer kaybı ücreti yatmadı sadece mail ile ne kadar para yatırcaklarının bilgisini verdiler
Pazartesi ilk sayfada belirtilen SBM sisteminden hasar değer kaybı eksperi atayın 2-3 günde tamamlıyorlar zaten, eğer eksper 41.000TL'den yüksek meblağ çıkardı ise tekrar karşı tarafın sigortasına mail gönderin bana bu kadar değer belirlediler diye eğer talebinize 15 gün içinde yok bu parayı vermeyiz etmeyiz 41 verecez derler ve bunu yazılı belirtirlerse hemen tahkime başvuracaksınız, yok eğer hiç bir cevap vermedilerse yazılı olarak o zaman 15gün bekleyeceksiniz akabinde tahkime başvuracaksınız bu süreler zorunlu trafik sigortası için eğer karşı tarafın sigortası zorunlu poliçeden değilde kasko poliçesinden ödeme yapıyorsa bu süreyi 15 iş günü olarak alacaksınız herhangi bir durum veya sorunuz olursa yazın bana dönerim
-
1-Sayfa 18'de magnetar hocamız belirtmiş, Sigortam360'dan öğrenmiş o sayfada bakın
2-Sigorta firmalarında değişiklik ile teminat limiti 200.000TL olarak güncellenmiş, sizin kaza tarihinde güncel değerde olduğundan dolayı sigorta firması kabul etmese bile tahkimde veya mahkemede bu durum sizin lehinize sonuçlanır
3-Karşı tarafın sigortası yoksa veya sigortası var fakat kazanın hasarı teminat miktarını aşmışsa poliçe sahibine karşı hukuk mahkemelerinde dava açmalısınız
4-Tam emin olamadım ama bana; A6(sol ön podya sacı), A16(Sol marşpiyel) A19(A direği sol) olabilir gibi geldi
-
Bugün dediğiniz şekilde tekrardan eksper atayacam hocam, çok sağolun takıldığım yer olursa tekrardan rahatsız ederim teşekkür ederim
Merhaba
Arkadaşlar bizim burada bir hukuk bürosu var kurdukları bir ağ mevcut, tamircisinden hastanedeki personele kadar siz kaza yaptığınızda bilgileriniz polisten önce onların eline ulaşıyor.Bunun yasal olmadığını biliyorum fakat bunları polise şikayet etmeyi denedim ortada bir mağdur olması lazım diyorlar çok saçma değil mi.İnsanları bir şekilde kandırıp üzerlerinden komisyonla para kazanıyorlar ve polis buna göz yumuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Polise şikayet değil, savcılığa ihbarda bulunacaksınız, avukatlar için kamu görevlileri bürosu ayrı soruşturur, diğer kişiler için ayrı soruşturulur eğer suç olduğu tespit edilirse
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Polis telsizi dinliyorlar, hastaneden, tamircilerden ve sigorta acentelerinden izinsiz kazalı araçların listesini topluyorlar ve ek olarak tamirciler ile iş birliği yaparak aracın hasar değerini yüksek gösteriyorlar.Sizce savcı bu suçlamaları kabul ederek soruşturma başlatır mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önemli olan delilleriniz, böyle yazdığınız gibi içini doldurmadan yazıp verirseniz soyut iddia gerekçesiyle syok verilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X