Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
613
Cevap
67
Favori
32.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle bu forumu açan arkadaşa çok teşekkür ederim. Gerçekten bilgilendirici bir sayfa olmuş. Ben değer kaybı için ilk sayfada anlatılanları aynen uyguladım. Sigorta şirketine eposta gönderdim ve sonrasında sbm üzerinden exper atanmasını sağladım. Ancak eksper beni arayıp şunu söyledi. Experi siz tayin ettiğiniz için (sistem üzerinden otomatik) benim masrafımı (yaklaşık 800 TL) sizin ödemeniz gerek . Ben bu parayı sigortadan alamam dedi. Siz sonrasında benim vereceğim makbuz ile sigortadan bu ödemeyi talep edin dedi.

Acaba bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı. Ben değerlemeyi tarafsız yapacağını düşündüğüm için experi iptal etmedim. Gerekirse ücretini de ödeyeceğim ama. sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz. Bu parayı sigortadan değer düşüklüğü bedeli ile birlikte alabilir miyim sonradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scelikoglu -- 31 Mayıs 2024; 11:42:29 >
  • Sigorta şirketi de eksperi SBM üzerinden atıyor tarafsızlık konusunda değişen bir şey olacağını düşünmüyorum. Şahsen kendi fikrim önce sigortanın açtığı eksperin değerlendirmesini bekleyin eğer bu eksperin uygun gördüğü meblağı az olarak düşünürseniz o zaman kendiniz yeni eksper ataması yapın.

• Ben de Nisan ayına kaza geçirdim, karşı taraf %100 suçlu bulundu. Değer kaybı için Aksigorta'ya başvuru yaptım 28inde. Serviste 47 bin fatura çıktı ancak Aksigorta tarafıma 26 bin ödeme yaptı bugün. SBM den yeniden eksper ataması yapmak istediğimde eksper atanmış diye uyarı veriyor. SBM üzerinden yeni bir eksper atayıp tekrar hesaplatmak istiyorum ancak nasıl yapabileceğimi bulamadım. Bu şekilde bir durum yaşayan olduysa yardımcı olur musunuz?

• umurs06 U kullanıcısına yanıt
    Hiç uğraşma hocam sigorta tahkime başvuruda bulun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • scelikoglu kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa ben ödemem, SBM üzerinden sıralı atama olarak gözüküyorsa sigorta firması karşılamalı, bazen sigorta firmaları değer kayıplarında SBM sistemi üzerinden değilde harici eksper tutuyorlar, yaptikları suç hem firma için hem eksper için, eğer eksper ısrar ediyorsa TOBB SEİK arayın, orada size bilgi verirler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar adımları izleyip eksper atayamıyorum...1 iş günü geçmesi lazım diyor geçti zaten?

• meddah58 kullanıcısına yanıt
    En alttaki başvuru tarihini bir gün öncesine seçtiniz mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba değer kaybı için karşı tarafın sigortası 06.06.2024 de 20 bin lira olan hasar bedeline istinaden 30 bin lira ödeme yapacak. Ancak benim araştırmalarıma göre 50 bin civarı olması gerekiyordu. Ben bu parayı alıp sonrasında kendim exper atayıp kalan kısmı için başvuruda bulunayım mı yoksa direk tahkime mi başvuru yapayım?

• hakagne kullanıcısına yanıt
    Şimdi tekrar başvurdum ama yine olmadı kaza tarihi 30 Mart başvuru tarihi ne yapmam lazım hocam

• Arkadaşlar değer kaybı için eksper atayamıyorum dosya bulunamadı diyor adımları takip ediyorum ama bir türlü başsaramadım yardımcı olursanız sevinirim

Bugün basvuracaksanız 4 haziran olarak bir deneyin

• hakagne kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler şimdide şu şekilde yazdı:

Hasar bilgileri ile ilgili kayıt bulunamadı lütfen sigorta şirketi ile iletişime geçin.

Özelden ekran görüntüsü atabilir misiniz

• Bende de aynı şekilde hata veriyor. Yeniden eksper atayamıyorum. Bir arkadaş tahkime başvurun demiş ancak tahkim biraz daha kapsamlı ve uzun bir süreç gibi. Bu şekilde bir hata alan yok mu? Bugün SBM'yi de aradım dosya kapanmıştır işlem yapamazsını süreciniz tamamlanmış vs dedi.

@gokhan345 @Skayn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umurs06 -- 10 Haziran 2024; 21:38:3 >

Ben bir hata ile karşılaşmadım. Sadece SBM eksperinin belirlediği değer kaybı çok komik bir rakamdı uğraşmadım.

• Güncel vekâlet ücreti ne kadar avukata vekalet vermek için notere ne kadar ödüyoruz

• Garcia06 G kullanıcısına yanıt

Ne yaptınız hocam? Ben 47 bin hasara 26 bin aldım tekrar eksper de atayamıyorum. Tahkime başvuracağım bu gidişle.

Bende de aynı hata oluyor exper atayamıyorum. Dosya kapalı olduğu için olabilir tahkime başvurmak gerekiyor artık. Onun için de önce karşı sigortaya yatırılan tutarın eksik olduğunu tekrar değerlendirip eksik kalan kısmın yatırılmasını aksi halde tahkime başvuracağımı bildirir mail attım. Dönüş olmadı henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garcia06 -- 11 Haziran 2024; 12:15:22 >
    Aynen tahkime başvurmak gerekiyor artık benim de aynı şuan. Bi avukattan haber bekliyorum emsallerine bakıp yol gösterecek ona göre ilerleyeceğim

• değer kaybı için sbm den atadığım eksper 0 tl değer kaybı belirlemişti bugün de axa dan sms geldi ne oldu şimdi anlayamadım bu yatacak neyin parası Sayin Ilgili, ****no'lu hasar dosyaniz onaylanmis olup, tazminat tutarinin sirketimize iletmis oldugunuz banka hesabina odeme tarihi 13/06/2024 dir. Gecmis olsun dileklerimizle, AXA Sigorta

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.